Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Popescu: „Atmosferă ca la Sibiu nu am văzut în toată cariera mea”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
12.12.2017

Bogdan Popescu

La primul meci după revenirea în sânul echipei pe care o numește familie, Bogdan Popescu a avut parte de o surpriză extraordinară din partea fanilor sibieni. Ca să marcheze cum se cuvine revenirea oficială a lui „Pope” la Sibiu, suporterii i-au dedicat o coregrafie de ținut minte. Un banner înalt de câțiva metri cu imaginea baschetbalistului a fost ridicat deasupra galeriei, în timpul meciului, iar din tribună se auzea neîncetat: „Bogdan Popescu, Bogdan Popescu”.

Se încheie meciul dintre CSU Sibiu și SCM U Craiova și jucătorii lui Dan Fleșeriu merg să-și salute, ca de fiecare dată, fanii. Sunt fericiți toți, după victoria izbutită cu scorul de 108-90 în fața oltenilor, dar nu pot să nu remarc entuziasmul de pe chipul lui Bogdan Popescu. Sportivul român nu-și poate scoate din minte momentul din timpul meciului, când un banner cu o fotografie în care era chiar el ilustrat a fost ridicat deasupra galeriei care îi striga numele.

„Mi-a lipsit. Mi-a lipsit enorm”, spune Bogdan Popescu după ce îl întreb cum s-a simțit la primul meci de la întoarcere. Lângă el stă un copil, unul dintre mulții care au venit în ultimele minute să-i ceară o poză și un autograf. Cel mic nu are o foaie sau vreun carnețel pe care să primească autograful, așa că-l roagă pe „Pope” să-i semneze vesta. „Sigur?”, întreabă Bogdan. Cel mic îi face semn, încrezător, să semneze. Pentru el, vesta acea avea să devină un simbol. 

Revenim la discuțiile noastre și îl aud pe Bogdan Popescu cu câtă plăcere vorbește despre atmosfera din Sala Transilvania și cât de mult se bucură că a redebutat cu o victorie.

„Atmofera a fost extraordinară. De vis! Bine că s-a terminat cu o victorie, asta era cel mai important. Oamenii ăștia (nr. suporterii) vin și ne ajută, ne împing de la spate întotdeauna, chiar dacă pierdem, chiar dacă învingem, și e mare păcat să nu le răpundem cu aceeași monedă. Mă bucur enorm de mult că la primul meu meci înapoi am câștigat”, spune Bogdan Popescu.

După ce s-a dat anunțul că își încheiase colaborarea cu BC Timba Timișoara, „Pope” a fost asaltat de fanii sibieni, care i-au trimis sute de mesaje, spunându-i că îl așteaptă acasă, la Sibiu. Iar când a făcut-o, a fost primit așa cum se cuvine. Despre felul în care s-a simțit în momentul coregrafiei, veteranul român spune:

„Nu prea mai am cuvinte. Mi-e foarte greu să exprim ce simt, cuvintele sunt de prisos. Sincer, m-am simțit mai mult decât extraordinar. Imediat după ce mi-am reziliat contractul cu fosta mea echipă, am primit cred că 1.000 de mesaje de la fanii sibieni care mă rugau sa vin acasă. Eu sunt la finalul carierei, toată lumea știe asta și mai mult am venit pentru ceea ce a fost anul trecut și ceea ce e acum aici”.  

Bogdan Popescu joacă baschet cu o bucurie de nedescris. Îl vezi cum se zbate pentru mingi și cum își ridică brațele după fiecare coș-cheie, vrând parcă să dea avânt și mai mare suporterilor care își cântă, din tribune, dragostea față de culorile galben-albastre. La Sibiu, spune „Pope”, e o atmoferă cum n-a mai văzut niciunde!

„Pe mine fanii mă împing spre nebunia asta cu care joc. Sincer, dacă nu o ai în tine, mai bine te lași, faci altceva. Sincer, atmosferă ca aici nu am văzut în toată cariera mea. M-am simțit extraordinar în alte locuri, dar aici este un nivel pe care nu am cuvinte să-l descriu”încheie sportivul.

Bogdan Popescu a jucat și în sezonul precedent pentru CSU Sibiu. În toamna acestui an a revenit în Liga Națională, dar în tricoul unei alte echipe. A revenit la Sibiu după câteva luni și a făcut-o cu o victorie, una la care a contribuit pe deplin, fiind al doilea marcator al lui CSU Sibiu, cu 20 de puncte, la care a adăugat și șase recuperări. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

 

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Lol
    Burlacu 2. .

    cu 6 ani în urmă (13.12.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu BONO :

    ?
    De ce tocmai Burlacu? A fost idolul tau?!

    cu 6 ani în urmă (13.12.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Lpl
    Daaa...ei sunt cei mai iubiti 2 jucatori din Romania. Dar na, non-valorile sunt la mare pret.

    cu 6 ani în urmă (13.12.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Lol
    Sunt singurele persoane pe care le-am vazut sa se prinda de şort pe un teren de baschet. Ghiolbani.

    cu 6 ani în urmă (13.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!