Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Branko Cuic: "Fiecare victorie a noastră va fi și a lui Milorad Perovic"

Paul Olar

Paul Olar
23.01.2014

După victoria la limită cu CSM Oradea, clujenii de la "U"-BT Mobitelco au parte de o deplasare dificilă în "Orașul lui Brâncuși". Chiar dacă au răpus în etapa precedentă una dintre cele mai bune formații ale campionatului, Branko Cuic spune că ardelenii își permit să se relaxeze înaintea disputei cu Energia Rovinari.

Experimantatul jucător sârb a acordat un scurt interiu site-ului Total Baschet, în care a prefațat următoarea partidă a echipei sale. Fundașul a avut cuvinte de laudă la adresa trupei lui Florin Nini, ex-iugoslavul scoțând totodată în evidență nivelul baschetbalistic ridicat din actuala stagiune.

Cum a fost încleștarea cu CSM Oradea și cât de importantă este victoria pentru "U"?

A fost un meci foarte greu din punct de vedere fizic, în special că a venit după două prestații foarte slabe cu Pitești și am avut nevoie mare de victorie. În final, rezultatul și modul cum am câștigat sunt foarte importante pentru moralul nostru și de asemenea este foarte important faptul că nu am pierdut acasă în campionat.

Se poate spune că norocul a înclinat balanța în favoarea voastră?

S-au întâlnit două echipe apropiate valoric, a fost un meci echilibrat și în aceste considerente lucrurile mici fac diferența, la fel cu fost și în tur.Cred că noi am vrut mai mult victoria, iar atitudinea noastră din meciul cu Oradea a făcut diferența.

Ești afectat de plecarea lui Milorad Perovic?

Asta este viața sportivă...lumea vine și pleacă. Eu voi avea întotdeaua respect față de omul și antrenorul Milorad Perovic. Vreau să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut aici la Cluj și fiecare victorie va și fi victoria lui, la fel cum și înfrângerile nu sunt doar ale antrenorilor, ci sunt și ale jucătorilor.

Cum vezi întâlnirea cu Energia Rovinari?

Echipa din Târgu Jiu a arătat în acest an că joacă un baschet de calitate, au sala plină și jucători cu reale calități individuale. Va fi un meci echilibrat în care o posesie poate face diferența. Trebuie să fim focusați și să nu repetăm greșelile din trecut.

Care este principala armă a gorjenilor?

După cum am mai spus, Energia Rovinari are jucători puternici din punct de vedere individual. Cred că tranziția și jocul 1 la 1 sunt principalele lor arme și acolo trebuie să fim atenți.

Este "U" favorită în fața Energiei datorită succesului de vinerea trecută?

Anul acesta sunt puține meciuri unde există favorite și acesta nu e unul dintre ele. Trecutul e trecut și deja l-am uitat. Noi trebuie să repetăm jocul bun din tur și după părerea mea în acest meci nu există favorită.

*Foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    victorie
    Pai atunci, cat mai multe victorii; mai ales in deplasare. Capitol la care nu prea stam bine. Ca sa aveti ce sa-i dedicati lui Perovic. Mai ales ca, pana acum, statisticile arata ca Ciuia in deplasare nu juca nimic. Acum, ca a zburat Perovic, probabil ca si jocul sarbilor va fi mai bun. Ca tot se zicea ca sarbii il sapa pe Bobo, ca sa ajunga Perovic principal.

    cu 10 ani în urmă (24.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!