Stiri

Brooklyn Nets a reușit să adune propriul „big three”, cu Kevin Durant, Kyrie Irving și DeAndre Jordan

David Istrate

David Istrate
01.07.2019

În noaptea precedentă, odată cu intrarea în luna iulie, s-a dat startul uneia dintre cele mai așteptate perioade ale baschetului american. Data de 1 iulie este cunoscută în memoria suporterilor NBA drept ziua în care începe perioada de transferuri.

Presa americană are grijă să mărească nivelul de așteptare al fanilor cu o mulțime de scenarii foarte interesante. În fiecare an există anumiți jucători care stârnesc curiozitatea deoarece de deciziile lor depinde viitorul ligii. În acest sezon, superstarurile respective sunt Kevin Durant, Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Klay Thompson și Kemba Walker.

Dintre aceștia, doi au decis să își unească forțele și de a semna cu Brooklyn Nets. Este vorba despre Kevin Durant, MVP-ul finalelor din 2017 și 2018, și Kyrie Irving, sportiv ce a evoluat în ultimii doi ani pentru Boston Celtics. Discuțiile au apărut în februarie, cu ocazia All Star Game-ului, atunci când Durant și Irving au fost văzuți la o discuție între patru ochi. După acel moment, câțiva jurnaliști au început să vorbească despre o posibilă înțelegere între cei doi cu privire la destinația pentru următorul sezon.

De la acel moment au trecut însă peste patru luni și s-au întâmplat o mulțime de alte lucruri. Boston Celtics a ratat finala conferinței de Est în timp ce Golden State Warriors a pierdut finala NBA, în fața lui Toronto Raptors. Mai mult decât atât, Kevin Durant și-a rupt tendonul lui Ahile, fiind nevoit să stea pe tușă pentru o bună perioadă de timp. Acesta a fost principalul motiv pentru care plecarea superstarului de la Golden State Warriors a fost pusă sub semnul întrebării.

Totuși, Kevin Durant a decis să plece din California pe coastă estică, la Brooklyn Nets. Acestuia i se va alătura, pe lângă Kyrie Irving, și DeAndre Jordan, pivot ce a strâns următoarele medii în sezonul precedent: 11 puncte, 13.1 recuperări, 2.3 pase decisive și 1.1 capace. Datorită acestor mutări, formația antrenată de Kenny Atkinson devine una dintre cele mai bune din conferința de Est. În același timp, să nu uităm că Durant are nevoie de mult timp pentru a reveni după accidentarea suferită în meciul 5 al finalei NBA. De aceea, în sezonul regulat și o bună parte a playoff-ului, Kyrie Irving și DeAndre Jordan vor fi nevoiți să se descurce fără MVP-ul din 2014.

În orice caz, prima zi din „free-agency” a fost una extrem de bună pentru fanii lui Brooklyn Nets, organizație ce i-a luat din nou fața concitadinei New York Knicks.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!