Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu este aproape de un transfer la Craiova

Ionuț Greere

Ionuț Greere
16.07.2015

Unul dintre cei mai buni jucători din țară, Cătălin Burlacu, este în negocieri avansate cu SCM Universitatea Craiova și este doar o chestiune de timp până va semna cu formația pregătită din acest sezon de Oliver Popovic.

Burlacu a mai negociat cu Steaua și Dinamo, dar tratativele au eșuat. Uriașul pivot are în carieră 11 titluri de campion la activ, 4 Cupe ale României, o Supercupă și câștigător al trofeului FIBA Europe Cup, în 2005.

A evoluat de-a lungul carierei la West Petrom Arad, Brandt Hagen, BC Kalev/Cramo, Scandone Avellino și în două rânduri la CSU Asesoft Ploiești.

„Pentru moment nu am semnat nimic, mai sunt unele detalii de pus la punct. În cazul meu, va fi ultima provocare a carierei și vorbim despre un proiect interesant, care vizează aducerea mai multor jucători de valoare la Craiova, pentru sezonul viitor”, a declarat Burlacu pentru stiridesport.ro.

În ultimul sezon petrecut alături de CSU Asesoft Ploieşti, în care prahovenii au cucerit un nou titlu şi au participat în EuroCup, Burlacu jucat 35 de meciuri pentru echipa din Ploieşti. În cele 29 de prezenţe din LNBM, acesta a acumulat medii de 7.3 puncte, 3.6 recuperări, 1.4 pase decisive şi 8.1 la eficienţă, în timp ce în Europa a avut 2.7 puncte, 0.8 recuperări şi 1.8 în dreptul productivităţii. 

SCM Universitatea Craiova a legitimat în această vară și pe cel de-al doilea pivot  de la campioana en-titre CSU Asesoft Poiești, Vlad Negoițescu.

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

32 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    Super
    Uite ca am așteptat ceva dar campania de achiziții pare destul de interesantă... Sa vedem...

    cu 8 ani în urmă (16.07.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova blackworld94 :

    Doamne ajuta!
    Dupa ce domnul Marius Barcan, preşedintele SCM Craiova a prezentat echipa de handbal feminim pentru urmatorul sezon, iata ca se aud lucruri interesante si la baschet masculin. Doamne ajuta sa aducem jucatori de asemenea valoare. Chestia e ca, in legatura cu echipa de handbal s-a dorit doar prezentarea intregii echipe, fara a prezenta transferurile individual. Poate ca de asta vom avea parte si la baschet.

    cu 8 ani în urmă (16.07.2015) Raspunde
  • zapacitu79 :

    interesant!
    Parca ramanea sa sprijine noua echipa din ploiesti.
    Oricum craiova si burlacu se merita unii pe altii

    cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      @Burlacu
      Craiova si Burlacu se merita pt ca...?
      Ar fi frumos sa avem respect unii pt altii, daca avem astfel de gandire, atunci nu stiu ce s-ar mai putea spune. Nu stiu daca se vrea a fi o jignire, sper sa fie doar o exprimare gresita, altfel...

      cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Burlacu
      E vara si nu toti reactioneaza bine la temperaturi ridicate...Cu bune si rele,mai inmuiat de uzura anilor de cariera la nivel inalt,Burlacu ramane un jucator adevarat!Mi-a placut declaratia in contextul finalului de cariera,sper doar sa fie si chibzuit pe masura.Sa nu ne exaltam insa prematur si sa asteptam finalizarea contractului,si mai ales sa vedem calitatea celorlalte acizitii,ca ar fi jenant sa asteptam sa ne castige Burlacu singur meciurile!

      cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Lol..... daca am cauta pe site de cate ori l-ati injurat cred ca am fi traumatizati! Nu spun ca nu este un jucator bun pentru ca ar fi o minciuna sfruntata, spun doar ca are un caracter oribil..... Pentru Craiova poate fi un transfer bun sau poate fi unul ratat deoarece nu-l prea ajuta nici caracterul si nici nu sunt ferm convins ca o sa reuseasca sa se adapteze!

      Oricum voi lua berea si bomboanele agricole si voi astepta haterii care sa il acuze de inalta tradare pentru ca a abandonat si el barca Ploiesti!

      cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    • zapacitu79:

      :)
      Craiova si a batut joc 2 ani de competitie ca sa scape de retrogradare. In primul an a folosit intentionat 5 jucatori straini ca sa piarda prin descalificare sa pice in classment un loc

      cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    • zapacitu79:

      :)
      Si sa prinda echipa mai slaba din cauza problemelor financiare si anul urmator nea toma a modificat regulamentul play out si a concediat apoi toti jucatorii straini in plin campionat. Banuiesc ca asts e respect pt competitie.

      cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      Toma
      Eu cred ca am putea sa ne amintim cum Craiova a reusit sa învingă liderul la zi in ultima etapa si sa joace in play off cu Medias, o echipa excelenta la vremea respectiva. Poate stiti mai multe despre ce a facut domnul Toma, dar ar fi frumos sa vorbim pe exemple concrete,poate a facut si bune, si rele, in baschetul romanesc si craiovean, ca toti de altfel. Dar de aici si pana la a spune ca "se merita..." e o diferenta mare. Pot sa respect fiecare echipa si fiecare jucator, nu zic ca Burlacu e un model, dar în acelasi timp mai sunt si altii ca el. Oricum fiecare acuza cand doreste, pe cine doreste, păcat că nu analizăm mai mult...

      cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    • zapacitu79:

      :)
      Erau exemple concrete. In campionate civilizate pt manevre din astea echipa respectiva era retrogradata si nu mai apuca sa castige in alt campionat in ultima etapa. Daca craiova retrograda pt ca faceau altii mizeriile astea toti erati foc si para cu declaratii de genul "singuri impotriva tuturor".

      cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    Limba romana
    poate fi invatata la orice varsta. Dar logica, se pare ca, ai scapat-o definitiv.

    cu 8 ani în urmă (16.07.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Aiurea miscare
    Simpatizam Craiova, dar aceasta miscare o pune alaturi de steluta, in speta la echipe contra carora oricine ar juca, eu devin fanul acelora pentru meciul respectiv!!! asta e....ghinion, cum ar zice un chior!

    cu 8 ani în urmă (16.07.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova blue ray :

    Burlacu
    L-am înjurat la greu cât era la Asesoft, e adevărat, în special pentru ieșirile deplasate. Cu toate astea, e binevenit la Craiova, din punctul meu de vedere. Oricine ne poate ajuta e binevenit, la ce lot (?!?) avem...

    cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr:

      Toti suporterii
      ar fi multumiti de mutare, iar ceilalti chibiti, trebuiesc ignorati, cum si noi le ignoram echipele si nu murim de grija lor.

      cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Din pacate nu ai inteles absolut nimic din ce s-a scris aici si pentru ca nu ai reusit sa intelegi ce s-a scris ai decis sa insulti.... in fine, din punctul meu de vedere faptul ca acuma il venerati pe burlacu este ca si cum ai pupa unde ai scuipat inainte (exista o zicala mai complexa si mai explicita dar ar fi prea tare pentru limbajul folosit pe TB si oricum nu cred ca ai intelege). Eu, din respect pentru toate epitetele pe care i le-am adrresat nu as mai merge la sala cat el ar fi sub contract cu noi, poate chiar si dupa pentru ca ar mirosii urat! Cat despre ignorat..... putem sa va ignoram cu placere daca va faceti un chibitionat doar pentru voi in care sa joace burlacu impotriva injuraturilor lui! Cat despre murit de grija voastra, stai linistit, mai repede vor zbura meduzele decat vom murii noi de grija voastra!

      Cat despre aspectul strict sportiv, asa cum am spus si mai sus, este o mutare buna care poate fi foarte buna sau foarte proasta, are o varsta si.......

      cu 8 ani în urmă (16.07.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    rmefr
    Ai dreptate,dar observi ce frumos actioneaza spiritul de turma la "inventatorii" astia ai baschetului?Ca si in perioadele precedente,cum posta unul de-al lor o stupizenie,cum sareau cu like-urile,cum ii contracara cineva,cum casunau pe respectivul cu dislike-urile!Consecventi simpaticii,consecventi!:))))))))

    cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Lol, spirit de turma, lol...."rade ciob de oala sparta" O parte dintre voi il meritati pe burlacu cu varf si indesat, sunteti perfect compatibili si identici...... Dar.... in fine.... n-are rost sa mai spun nimic pentru ca oricum nu merge fara desene.....

      cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      @ARM
      Tu esti deja "trade mark" si poti starni in cel mai fericit caz compasiune.

      cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Ok... o lasam asa, nu are rost, ca oricum nu pricepi si cand nu pricepi, la fel ca si colegul tau de suferinta incepi cu insultele si grobianismul!

      Over and out.....

      cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @totalbaschetilor,rmefr
      Nu ti se pare putin ciudat ca voi va certati cu toti suporteri celorlalte echipe? Eu sunt suporter al Stiintei de 40 de ani (la fotabal) si tot timpul am simpatizat cu sportul craiovean, dar voi ma faceti sa-mi schimb parerea.
      Spuneti-mi si mie cu ce va jignit @ARM pe voi in comentariile lui? Faptul ca nu-i place de Buralcu? Dar aceslasi sentiment il au, probabil, 90% din suporterii de baschet din Romania. Eu il adaug si Levy aici.
      Deci nu treceti la atacuri la persoana pt ca cineva nu il suporta pe Burlacu.
      Referitor la valoarea sa, nimeni nu contesta ca e unul dintre cei mai talentati jucatori pe care i-a avut Romania. Din pacate caraterul sau il trage inapoi si trage si echipa la care joaca. Spun asta pt ca el nu respecta pe nimeni si aici ii includ si pe antronorii si jucatorii propriei echipe. Aici o sa fie marea problema. Pt ca daca antrenorul e mana forte s-a dus "mariajul" iar daca e "mamaliga" cum iti mai disciplinezi jucatorii?
      In concluzie: ati luat jucator-antrenor-conducator-purtator de cuvant...

      cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      @soso
      1)daca mi-ai fi urmarit comentariul in privinta lui Burlacu,ai fi observat ca se aseamana foarte mult cu al tau,recunoasterea valorii si temeri in celelalte privinte,deci nici urma de adulatie sau "lins scuipatul".
      2)Unde ai vazut tu ca m-am certat cu "SUPORTERII celorlalte echipe"???
      3)Sunt in general un om conciliant,dar nu din categoria celor care la siruri intregi de persiflari si aberatii raspund prin intoarcerea si a celuilalt obraz.
      4)Ti-ai pus intrebarea de ce,desi uneori ne-am aflat pe pozitii antagonice,disputele cu suporterii oradeni,timisoreni sau medieseni de regula nu au degenerat,pe cand in raport cu altii chestiunea asta s-a intampplat destul de des?
      5)multumim frumos pentru sprijinul moral acordat sportului craiovean,are traditie,valoare,sare si piper!

      cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Detestat sau adulat...
    Mick Jagger a spus odată ceva de genul: Nu-mi pasă ce scriu revistele pe pagina 72 când pot fi pe copertă. Cred că este indiscutabil valoarea lui pe teren. Altceva mai contează, decît valoarea lui baschetbalistică, pe un site de baschet ? O echipă cu Burlacu și o sală din Bănie cu 5000 de spectatori poate fi o împrejurare interesantă pentru orice echipă. Antrenor, parcă sîrb au. Nu cred că el va fi vîrful, dar probabil că deja cel mai bun român l-au acontat. Aștept cu interes,... restul.

    cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Asta li s-a spus pe aici, din pacate daca nu lee desenezi frumos in roz se cred victime si vad doar teorii ale conspiratiei!

      cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș Geza:

      :)
      Pink designer am ajuns :), multumesc, apreciez. Așa cum apreciez virtual și echipa care se construiește la Cluj. Deocamdată este interesantă cum se întăresc unele echipe. Întrebarea este, dacă polul se va muta spre Nord ? Burlacu spre campioni trage de obicei... :D Weekend plăcut !

      cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      :D cel mai important nu este unde se construieste polul (nici cu Steaua nu imi este rusine), important este sa fie un pol de echipe puternicee capabile sa se lupte oricand la victorie! Ar fi nasoleala mare daca am fi doar 3-4 echipe in campionat puternice si restul la nivel de Timba..... Eu imi doresc baschet de calitate, spectacol si nu sa batem pe toata lumea de sa iasa adversarrii din sala sapand tunele de rusine!

      Cat despre Burlacu..... respect jucatorul burlacu, sunt constient de valoraea lui dar omul burlacu imi produce sila si asa cum am spus eu unu nu as mai merge la sala daca ar fi sa joace la noi!

      cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      :))
      Nu stiu daca ar trebui sa spunem astfel de lucruri, cred ca deja se merge prea departe... La sala o sa merg atat cat timp o sa am posibilitatea pentru ca imi sustin echipa indiferent de imprejurari, Craiova de o buna perioada trece printr-o situatie delicata, daca e sa ne raportam la comportamentul anumitor jucatori sau oameni din conducerea unei echipe, atunci la majoritatea echipelor exista astfel de situatii, sa nu mai mearga suporterii la sala?...

      cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      mick jagger
      mick jagger nu ar trebui sa apara pe o pagina cu Burlescu:)caracterele un pic difera.+ mick a mai zis si: i can t get no satisfaction
      deci sa intelegem ca e pe cale sa apara cel mai iubit dintre pamanteni pe plaiurile oltenesti:)

      cu 8 ani în urmă (17.07.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Burlacu la Craoiva
    Salutare... cred ca 2 lucruri sunt clare:

    1. Burlacu este un baschetbalist desavrasit cu multe arme ofensive si destul de OK in defensiva si chiar daca are o varsta poate usor schimba soarta unui meci;
    2. Comportamentul lui Burlacu (in teren, in declaratii, in gesturi) nu doar ca lasa de dorit dar este cel mai bun exemplu de genul "ASA NU" in sport.

    Cred majoritatea dintre noi agreem aceste doua puncte. Aspectul ca a declarat ca va pune umarul la reconstructia baschetului din Ploiesti, nu stiu daca vine in contradictie cu informatia ca va juca la Craoiva, insa naste cu siguranta multe semne de intrebare. Pe deoparte inteleg compromisul mental facut de suporterii craioveni care sunt dispusi sa treaca peste ranchiunele fata de Burlacu in conditiile in care jucatorii romani buni deja au contracte cu alte echipe.

    ARM are dreptatea lui: mutarea lui Burlacu la Craiova e o lama cu doua taisuri. Poate fi benefic pentru echipa caci baschet stie, insa poate sa si clacheze mai ales fizic in puncte cheie. Celalalt aspect este cel comportamental care daca nu se imbunataeste poate afecta imaginea echipei, ceea ce cred ca nici un suporter cu mintea intreaga nu isi doreste.

    cu 8 ani în urmă (17.07.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    salutare tuturor
    Va salut pe toti cei ce iubiti baschetul si aveti, in plus, disponibilitatea necesara pentru conversatii (uneori chiar dispute) pe teme de baschet.
    Fac un apel (stiti voi ca cine) sa va pastrati cumpatul. Nu e mare lucru ca va juca Burlacu la Craiova. Nu va putea nici el nici altcineva sa arunce o lumina proasta asupra acestei echipe. Craiova va ramane o echipa curata si corecta asa cum au fost intotdeauna echipele Craiovei. De cateva ori aceste echipe au fost si performante. Atunci cand au fost fondurile necesare.

    cu 8 ani în urmă (18.07.2015)
    • zapacitu79:

      :)
      Eu astept comentariile dupa ce craiova va avea de suferit in urma unor manevre la fel de mizerabile ca cele facute de toma.

      cu 8 ani în urmă (19.07.2015)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    ca atare...
    Ca atare, haideti sa-l lasam pe Catalin Burlacu sa-si incheie cariera asa cum vrea. Sa-l urmarim ca jucator si
    sa ne intereseze mai putin ca om. Cine poate...
    In fond, credeti ca pe el il intereseaza vreunul dintre noi ca om? El isi face treaba pe parchet iar noi in scaune. Fara vreo legatura de cat de oameni suntem.
    Inca o data va salut. Toate cele bune!

    cu 8 ani în urmă (18.07.2015)
    • SCM "U" Craiova @Cd12:

      @b1
      Mai frumos, mai bine si elegant de atat nu se poate spune! Multumesc!

      cu 8 ani în urmă (18.07.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!