Stiri Acvile

CE U18F - Debut cu Luxemburg pentru tricolore

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.07.2015

Reprezentativa U18 feminină a României va debuta joi, 30 iulie, la Campionatul European Divizia B împotriva echipei similare a Luxemburgului. România este gazda acestei competiţii care se va desfăşura în perioada 30 iulie - 9 august, toate partidele urmând să se desfăşoare în Arena de Baschet şi Sala Dinamo, ambele din Bucureşti. 

Această echipă naţională de junioare se află sub comanda antrenorilor Mădălin Piperea, Liviu Manea şi Romela Cristea, bancă tehnică care a format un lot compus din următoarele baschetbaliste: 

Ana Ferariu - CSU Cuadripol Braşov
Ecaterina Armanu - CSU Cuadripol Braşov
Alina Pop - ACS BC Sirius Târgu Mureş
Alina Podar - CSS Alexandria
Enache Irina - CSS Alexandria
Ghizilă Ioana - CSS Alexandria
Adelina Gabriela Serb - CN Mihai Eminescu Oradea
Olteanu Andreea - CSS Craiova
Raluca Matei - CSS Craiova
Creţu Andreea - LPS Galaţi
Radu Antonia - CSS Sibiu
Bot Roberta - ACS Napoca Baschet School Cluj
Minculeasa Miruna – Jefferson College (SUA)

Tricolorele au fost repartizate în Grupa B alături de Islanda, Danemarca, Luxemburg şi Grecia, debutul fiind programat mâine cu începere de la ora 19:00 în faţa Luxemburgului. Programul complet al naţionalei noastre este următorul: 

Joi, 30 iulie - Luxemburg vs. România (Ora 19:00)

Vineri, 31 iulie - România vs. Danemarca (Ora 18:00)

Sâmbătă, 1 august - Grecia vs. România (Ora 18:00)

Duminică, 2 august - Stă

Luni, 3 august - România vs. Islanda (Ora 18:00)

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în fazele superioare ale competiţiei, acolo unde vor fi împărţite în două grupe a câte patru echipe, iar primele două din fiecare serie se vor califica în semifinale. Apoi, echipele care se vor clasa pe locurile 3 şi 4 în faza inaugurală se vor duela în lupta pentru locurile 9-16, în timp ce ultimele clasate din fiecare grupă vor juca în stabilirea poziţiilor 17-20. 

Primele trei clasate la finalul competiţiei vor promova în Divizia A. De asemenea, tot în perioada 30 iulie - 9 august se desfăşoară Campionatul European U18 Divizia A în Slovenia. 

*Foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!