Stiri Acvile

CE U18F - Estonia, Ungaria şi Israel rămân neînvinse

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.07.2014

Campionatul European U18 feminin de la Oradea şi Timişoara a continuat, miercuri, cu faza a II-a a competiţiei. Conform programului stabilit de către organizatori, Arena Antonio Alexe din oraşul de pe malul Crişului Repede găzduieşte confruntările pentru locurile 1-8 în timp ce la Sala Sporturilor Constantin Jude, România se luptă pentru locul nouă.

Grupa E

Letonia a deschis ziua la Oradea, învingând fără prea multe emoţii selecţionata Bulgariei, scor 72-52. Fetele pregătite de Ilze Ose-Hlebovicka s-au aflat mereu la conducere, într-o dispută oficiată de către arbitrul Laszlo Bukuresti. Birina a fost principala marcatoare a balticelor cu 32 de puncte şi 18 recuperări. De la bulgăroaice Dineva a încheiat cu 18 puncte.

Cel de al doilea joc al grupei a fost unul mult mai antrenant. Estonia a învins Finlanda la capătul unei confruntări ce a necesitat o repriză suplimentară de prelungiri, scor 52-49. De remarcat că 11 sportive finlandeze şi-au trecut numele pe tabela de marcaj, în timp ce Lass a fost principala marcatoare a învingătoarelor, cu 18 puncte.

Astfel ziua de mâine se anunţă atractivă. Pentru a mai spera la semifinale, Finlanda are nevoie de o victorie la minim 3 puncte în faţa Letoniei, în timp ce Estonia trebuie să învingă neaparat Bulgaria.

Grupa F

Singura necunoscută din această grupă este formaţia care se va clasa pe prima poziţie respectiv pe locul trei. În urma victoriilor de miercuri seară, Israel şi Ungaria au rămas neînvinse şi s-au calificat în semifinalele competiţiei. Fetele din Ţara Sfântă au trecut fără emoţii de reprezentativa Muntenegrului în timp ce Anglia nu a putut emite pretenţii în faţa mai bine cotatei selecţionate a Ungariei.

Turneul 9-17

România a obţinut primul succes la această ediţie de CE, învingând selecţionata Islandei, scor 77-72. Următorul naţional al tricolorelor este reprezentativa Bosniei şi Herţegovinei. În cazul unui succes fetele noastre se vor lupta pentru poziţiile 9-11, iar în cazul unui eşec pentru locurile 12-14. În urma rezultatelor înregistrate de până acum, favorite la turneul 9-12 sunt naţionalele Germaniei şi Ucrainei în timp ce Luxemburg şi Irlanda par a fi foarte aproape de turneul 12-14.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!