Stiri Cupa României Masculin

CS Dinamo Știința câștigă categoric duelul pe terenul celor de la Athletic Constanța

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
30.01.2019

dinamo

CS Dinamo Știința a trecut de ABC Athletic Constanța, scor 61-97, în manșa tur a turului 3 al Cupei României, în deplasare. Partida nu a fost televizată și a reprezentat un duel între două actuale componente ale Grupei Galbene, chiar la 11 zile după întâlnirea din campionatul intern.

Primii 5:

ABC Athletic Constanța- Daniel Mâinea, Alin Andrieș, Brandon Lockhart, Deondre Ray, Samuel Berkelund

CS Dinamo Știința București- Anton Diaconescu, Willie Kemp, Justin Baker, Michael Deloach, Modestas Kumpys

Partida a debutat cu un joc solid al “constănțenilor”, care au reușit un run de 7 puncte, la care oaspeții au răspuns imediat cu o serie asemănătoare a reușitelor, scor 7-7. Brandon Lockhart a luat jocul pe cont propriu, reușind o aruncare de la mare distanță și încă un coș de 2 puncte, urmând că Daniel Mâinea să își distanțeze echipa la cea mai mare diferență de până atunci, scor 15-8.

Willie Kemp a înscris, de asemenea, o aruncare de la mare distanță, urmat de reușitele lui Michael Deloach și Justin Baker, care au restabilit egalitatea în Sala Sporturilor din Constanța.Finalul primelor 10 minute a consemnat un duel al triplelor între Alin Andrieș și Willie Kemp, cel din urmă reușind să înscrie pe buzzer, scor final 20-20.

Sfertul secund a început cu un run de 4 puncte al gazdelor. După aproape 3 minute, alb-roșii au “spart gheața” printr-o liberă înscrisă de Marcu Badiu, urmată de o aruncare de la mare distanță trecută tot în contul tânărului jucător român, ca răspuns la reușită de același tip a suedezului Samuel Berkelund, scor 27-24.

Ulterior, dinamoviștii au reușit să se treacă în avantaj în urma unei aruncări de la mare distanță a aceluiași Willie Kemp, urmată de o serie de 7 puncte consecutive a lui Michael Deloach, scor 30-36.Partida a continuat în favoarea elevilor lui Tudor Costescu, până când Brandon Lockhart a dat startul unei reveniri printr-o aruncare de 3 puncte, scor 37-42.Gazdele s-au apropiat la un singur punct, însă, cu doar 20 de secunde înainte de final, Michael Deloach și-a mai trecut în cont o reușită și a stabilit diferența de 4 puncte la pauză, scor 41-45.

La scurt timp de la venirea de la vestiare, cu un avantaj minim pe tabela, dinamoviștii au reușit un run spectaculos de nu mai puțin de 9 puncte. Aceștia au început printr-o nouă aruncare de la mare distanță a lui Marcu Badiu și au încheiat cu un dunk al lui Ousmane Barro, moment în care Alexandru Olteanu a solicitat un timp de odihnă pentru elevii săi la scorul 45-55.

Bucureștenii au continuat să domine această partidă, iar la doar 4 minute de la acest timp de odihnă, Justin Baker a dus diferența la 15 puncte după o aruncare de la mare distanță înscrisă, scor 50-65.Willie Kemp a stabilit scorul înaintea actului final, reușind ultima aruncare acestui sfert, scor 52-74.Fără să mai ofere vreo șansă adversarilor, oaspeții au dominat autoritar și sfertul al 4-lea. Aceștia au început printr-un run de 9 puncte. După doar o reușită a gazdelor, Dominique Lee a bifat primele sale puncte printr-o aruncare de la mare distanță, scor 54-86.

Cei de la Athletic Constanța au înscris 6 puncte consecutive, micsorand diferența, însă imediat, trio-ul tinerilor jucători români Calenic-Deaconescu-Ioniță au marcat fără să primească vreo replică a adversarilor, cel din urmă stabilind și scorul final al partidei, printr-o aruncare de la mare distanță, de altfel și singurele puncte ale lui din acest meci, scor 61-97.

De la CS Dinamo Știința Bucureşti s-au remarcat: Michael Deloach cu 20 puncte (2x3), o recuperare și 4 pase decisive, Willie Kemp cu 18 puncte (5x3), 4 recuperări și 9 pase decisive și Marcu Badiu cu 14 puncte (2x3), 2 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Brandon De'Andre Lockhart cu 11 puncte (2x3), 3 recuperări și 4 pase decisive, Alin Dragoș Andrieș cu 8 puncte (1x3) și 3 recuperări și Ștefan Daniel Mainea cu 7 puncte (1x3) și 2 recuperări.

 

*SURSA foto: Sabin Malisevschi

9 comentarii la aceasta stire:
  • stevcj :

    Arbitraj????
    Va bateti joc de baschet domnilor arbitrii!
    Rest no coment!

    cu 5 ani în urmă (30.01.2019) Raspunde
  • stevcj :

    Arbitraj????
    Arbitrii ajung sa ameninte jucatorii?
    Alo FRB ?

    cu 5 ani în urmă (30.01.2019) Raspunde
  • stevcj :

    DRAGI IUBITORI AI BASCHETULUI
    Daca veti putea urmariti va rog evolutiile celor doua echipe "picate " din prima grupa si in mod special urmariti evolutia scorului dupa primele doua sferturi si veti intelege.

    cu 5 ani în urmă (30.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      vom intelege ce?
      Lasati enigmele si veniti cu niste informatii

      cu 5 ani în urmă (30.01.2019)
    • CS Farul Constanţa bdevil:

      greu
      Maniera de arbitraj, decizii gresite urmate de alte decizii gresite date in compensare, au scapat meciul din mana, jucatorii s-au injurat pe teren, tensiune aiurea generata in special de fluier, fara niciun motiv, avand in vedere ca Dinamo oricum e superioara Constantei. Un meci slab realizat de arbitri, una dintre cele mai proaste zile ale lor la Constanta, avand in vedere ca o parte din ei arbitreaza des meciurile Constantei. Asta e... au stricat un meci... nu e nimic nou sub cer.

      cu 5 ani în urmă (30.01.2019)
    • stevcj:

      Arbitraj????
      Intreb si eu pentru un prieten,comisarul,marele comisar a vazut ceva sau i se pare normala aceasta batjocura la adresa unor copii?
      Badila & co ................

      cu 5 ani în urmă (30.01.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    La un moment dat, Dinamo era cu 4 străini în statistică! Nu e regula cu 2 români tot timpul jocului în acest sezon? Întreb, nu am mai căutat!

    cu 5 ani în urmă (30.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu
      Nu e. Se joacă cu regulile din liga națională.

      cu 5 ani în urmă (30.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mă rog...
      Regulamentul care e valabil acum pentru primele 2 grupe valorice.

      cu 5 ani în urmă (30.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!