Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria trece acasă și de CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.12.2017

CSBT Alexandria și-a continuat seria de invincibilitate pe propriul teren după ce s-a impus în duelul cu CSM Satu Mare. Cele două echipe ocupau locurile 3 și 2 înaintea ultimei etape din turul sezonului regulat. Gazdele au condus pe toată durata partidei și au câștigat la final cu 79-72, pe sferturi:  25-19, 24-21, 17-18 și 13-14. Cel mai mare ecart a fost de 13 puncte. Sătmărencele au revenit de câteva ori, dar s-a văzut absența lui Williams sub panou. A fost a doua înfrângere la rând pentru CSM după ce a început campionatul cu 6 victorii consecutive

Mădălin Piperea a început partida cu Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic, iar Marius Dobă a răspuns cu Harrison, Green, Sfîrlea, Mandache și Baltic. Gazdele au avut la acest meci și o campanie de strângere de fonduri pentru un băiețel de doi ani. Amukamara a deschis scorul și Green a egalat de la linia de fault. Gazdele s-au dus la zece lungimi în față după opt puncte consecutive, printre care două triple reușite de Vrancic și Amukamara. Dobă cerea primul time-out în minutul 5. Vrancic a dus ecartul la 13 puncte după o nouă reușită de la distanță, dar Mandache a răspuns cu o aruncare de trei puncte. Veterana sătmărencelor a strâns ecartul la șase lungimi la prima pauză, 25-19. Gazdele au reușit 14 puncte din spațiul de trei secunde în primul sfert față de 6 și au marcat cu trei coșuri în plus din acțiune.  

CSBT Alexandria au început sfertul doi cu un pas afară, dar Amukamara a înscris pentru 27-19 după un atac rapid. Mandache a înscris de două ori de după semicerc și și-a apropiat echipa la două lungimi, 29-27. A doua reușită a venit de la mare distanță, după ce Solopova a lunecat, dar a păstrat posesia. Bartee și Solopova scuturau și ele plasa din spatele liniei de 6,75 și scorul era 32-30 în minutul 14. Gazdele au reușit 7 puncte și s-au dus la 9 puncte în față. După time-out la CSM a intrat nou-venita Miller care a reușit primul său cos în Liga Națională după o acțiune individuală în trei secunde. Ecartul a oscilat între 8 și 11 puncte. Green a reușit ultimul coș al sfertului după ce Bartee marcase de la distanță. 49-40 a fost scorul la jumătatea partidei. Mandache avea 17 puncte la pauza mare, în timp ce de la gazde trei jucătoare erau în double-digits: Bartee cu 14 puncte, Amukamara cu 13 și Vrancic 11 puncte.

Sătmărencele au început sfertul trei cu un turnover de 24 de secunde, iar Voicu a dus scorul la 51-40 după o combinație cu Amukamara. Solopova și Bartee marcau de după semicerc, iar Voicu ajungea la 3 greșeli personale, în timp ce Podar avea deja patru faulturi în minutul 24. Oaspetele s-au apropiat la șapte lungimi, de la linia de fault. Harrison a scuturat plasa de la distanță și scorul devenea 54-50. Bartee a transformat două libere și a oprit la șapte run-ul advers. Green strângea din nou ecartul la patru puncte și gazdele comiteau un turnover de 24 de secunde. Solopova a înscris de după semicerc și a strâns ecartul la un punct, 56-55. Piperea cerea time-out la jumătatea sfertului.

Au urmat coșuri din spațiul de trei secunde, dar și ratări de ambele părți. Teleormănencele s-au desprins la cinci puncte cu reușite de la linia de fault. Harrison a ajuns la 3 faulturi după a lovit-o în față  pe Vrancic. Amukamara a înscris cu noroc și a dus scorul la 64-57 în penultimul minut al sfertului. Time-out al oaspeților. La ultima pauză scorul a fost 66-58.  

Sfertul patru a început cu un turnover al gazdelor și Harrison marca în ultima secundă de atac. Harrison a ajuns la 4 faulturi și a fost retrasă pe bancă. Green a dus scorul la 68-62. Au urmat 3 minute și jumătate fără coș de ambele părți. Green a marcat din interiorul semicercului și Bartee, de la distanță. Coșul de trei a lui Green a fost anulat pentru o abatere de trei secunde la Harrison. Amukamara a reușit o intercepție și a dus scorul la 74-66. Solopova a marcat din 0 grade, de după semicerc.

Voicu a ajuns la 5 greșeli personale și a ieșit cu mai puțin de două minute rămase din joc. Amukamara a trimis mingea în coș după aruncarea ratată a lui Grbic, în ultima secundă de atac, iar scorul devenea 76-69 cu ceva mai mult de un minut până la final. Time-out Dobă, iar Harrison reușea un 3 points-play. Ambele echipe erau în penalizare și Amukamara a transformat două libere pentru 78-72. Solopova a forțat de la mare distanță și a ratat, dar și Amukamara a irosit două aruncări de un punct. Bartee a recuperat ofensiv și a fost rândul lui Vrancic să meargă la linia de fault. A marcat doar un punct, dar Green a ratat de la distanță. S-a încheiat 79-72 și CSBT Alexandria a obținut a 5-a victorie pe propriul teren în actuala ediție a Ligii Naționale. A fost prima înfrângere în deplasare pentru sătmărence.

Cele două echipe au avut câte 8 coșuri de la distanță, iar din interiorul semicercului au marcat 18, respectiv 19 coșuri. Diferența s-a făcut de la linia de fault, cu CSBT Alexandria marcând 19 libere din 26, în timp ce oaspetele au avut 10 din 11. 17-20 a fost scorul la faulturi. De asemenea, gazdele s-au impus grație celor 13 puncte marcate pe contraatac, față de 2 ale oaspetelor.

Coșgheterele partidei au fost Promise Amukamara și Carla Bartee, cu câte 26 de puncte. Fundașul a avut 4 triple și adăugat 9 recuperări, iar fundașul a avut 7 recuperări și 3 pase decisive. Vrancic s-a mai remarcat de la gazde cu 14 puncte (3x3), 4 recuperări și 5 assist-uri.

Andra Mandache a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 19 puncte (3x3), plus 6 recuperări și 2 pase decisive. De la CSM Satu Mare au mai încheiat în double-digits: Solopova cu 14 puncte (4x3), Harrison 14 puncte și Green 12.

După acest rezultat CSBT Alexandria și CSM Satu Mare sunt la egalitate cu câte 14 puncte, din 6 victorii și 2 înfrângeri. Pentru CSBT Alexandria urmează o deplasare la Alba Iulia în etapa viitoare. CSM Satu Mare va primi vizita Universității Cluj în week-end, după ce în timpul săptămânii va juca în Liga Europei Centrale.

*foto: captură FRB TV youtube

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!