Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria a obținut cu Agronomia a 3-a victorie în campionat, prima din Grupa Galbenă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.01.2019

CSM Alexandria s-a impus cu 60-54 cu CS Agronomia București, pe sferturi: 16-10, 13-11, 15-14, 16-19. Duelul ultimelor două clasate s-a disputat în cadrul etapei a 4-a din Grupa Galbenă, a doua valorică din LNBF. Gazdele au condus pe tot parcursul meciului, cu un ecart maxim de 15 puncte. Teleormănencele au reușit 30 de puncte din aruncările de la distanță, prin care au făcut diferența.

CSM Alexandria a început meciul cu Mihaela Mihai, Ioana Bota, Tania Fiereșteanu, Paloma Cucu și Andreea Mazilu. CS Agronomia București le-a avut în 5-ul de start pe Gabriela Brudea, Mihaela Chelariu, Sonia Vilcinschi, Alexandra Chițanu și Maria Militaru. Fiereșteanu și Mihai au dus scorul la 4-0, iar Chițanu a înscris primele două puncte ale oaspetelor. Mihai și Crăciunescu, cu 5 puncte la rând, au dus scorul la 13-4 cu patru minute rămase din primul sfert, după mai mult de două minute și jumătate fără coș pentru bucureștence. Diferența a oscilat între 5 și 8 puncte până la finalul perioadei de joc, iar la prima pauză tabela arăta 16-10.

Ecartul a trecut de zece lungimi în debutul sfertului secund, după ce Crăciunescu și Botorogeanu au scuturat plasa de la distanță. Au fost mai mult de trei minute și jumătate fără reușite ofensive pentru Agronomia și gazdele s-au dus la 15 puncte. A fost rândul acestora să nu găsească drumul spre coș timp de patru minute, iar Chelariu, Militaru și Vilcinschi și-au apropiat echipa la șase puncte, 26-20. Lungu a oprit seceta din atacul formației teleormănene, în finalul sfertului s-a marcat de la linia de fault și scorul la jumătatea meciului era 29-21.

S-a înscris puțin în primele trei minute și jumătate din repriza secundă, câte două puncte de fiecare parte. Bucureștencele s-au apropiat la 31-29, în minutul 25. Mihai a înscris 8 puncte la rând și tripla lui Cucu le-a distanțat pe teleormănence la 13 puncte. Vilcinschi și Chițanu le-au apropiat pe bucureștence la 9 lungimi, diferența de pe tabelă la ultima pauză, scor 44-35.

Cucu a marcat de la distanță în debutul sfertului patru, pentru +12, iar vizitatoarele s-au apropiat la 7 puncte de la linia de fault. Agronomia s-a apropiat din nou la șase puncte după un antisportiv, dar teleormănencele au răspuns cu reușite de după semicerc și la jumătatea ultimului sfert scorul era 56-42. Au urmat aproape patru minute fără coș pentru gazde, iar Vilcinschi, Chelariu și Chițanu au înjumătățit ecartul. Au fost din nou momente în care CSM-ul nu a înscris și oaspetele s-au apropiat la trei puncte în ultimul minut, 57-54. Teleormănencele au mai marcat de trei ori de la linia de fault până la finalul meciului, care s-a încheiat cu scorul de 60-54.

CSM Alexandria a făcut diferența cu cele 10 triple reușite, în timp ce oaspetele nu au punctat din afara semicercului. Agronomia a înscris mai mult prin șuturi de două puncte, 14 reușite față de 10. Bucureștencele au avut 20 de libere în plus, transformând 26 față de 10. Vizitatoarele au avut 46 de recuperări, față de 36 ale gazdelor. Teleormănencele au reușit 25 de puncte după greșeli adverse, față de 6.

Alexandra Chițanu a fost coșghetera partidei, cu 22 de puncte pentru oaspete, plus 7 recuperări. Mihaela Chelariu a încheiat în double-double, cu 19 puncte și 15 recuperări, plus 4 capace. Pentru CS Agronomia au mai înscris: Vilcinschi 9 puncte (8 recuperări), Ușurelu 2 puncte (6 recuperări), Militaru 1 punct și Plăvițu 1.

Mihaela Mihai a fost cea mai bună marcatoare de la gazde, cu 17 puncte (5 recuperări, 4 pase decisive). Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Cucu 11 puncte (5 intercepții), Crăciunescu 9 puncte, Fiereșteanu 7 puncte (12 recuperări, 5 intercepții), Mazilu 5 puncte, Botorogeanu 5, Horlea 2, Bota 2 și Lungu 2.

Teleormănencele au ajuns la 3 victorii în această ediție de campionat, prima în Grupa Galbenă. Tinerele eleve ale lui Mădălin Piperea sunt pe 5, cu 18 puncte, urmate de Agronomia, la un punct în spate. Bucureștencele au suferit a 13-a înfrângere în 15 partide.

Pentru CSM Alexandria urmează două deplasări legate, în zile consecutive. În 22 ianuarie joacă la Târgu Mureș (restanță din etapa a 3-a), iar în 23 vor evolua la Târgu Secuiesc (meci din etapa a 5-a). Următorul meci al Agronomiei București va avea loc la finalul săptămânii viitoare, acasă cu CSM Târgu Mureș.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!