Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă primul meci al finalei Ligii Naționale

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.05.2016

CSM CSU Oradea a câștigat prima partidă din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2015/2016 cu scorul de 85-79 în fața lui BC Mureș.

Cristian Achim a început partida cu Franklin, Mandache, Barnette, Lucic și Nuhanovic, în timp ce Szaszgaspar Barnbas a contat încă din prima secundă pe Martinic, Mohammed, Gajovic, Fraseniuc și Barro.

Primul angajament al finalei a fost câștigat de Salih Nuhanovic, după care o ploaie cu role de de hârtie a inundat parchetul Arenei Antonio Alexe.Primii care au marcat au fost mureșenii prin Ousmane Barro, după care Barnette a replicat rapid cu un dunk. Oaspeții s-au instalat la conducere, 6-2, însă Lucic nu a fost de acord și cu 5 puncte marcate la rând a dus Oradea în avantaj. Jocul a rămas alert și la jumătatea sfertului inaugural scorul de 14-11 în favoarea lui BC Mureș. Cele două echipe au continuat să marcheze mult, iar Mandache cu o triplă își readucea echipa în avantaj, 23-22. Mureșul a încheiat mai bine sfertul întâi și avea 4 puncte avantaj după primele 10 minute, scor 29-25.

În primul minut al sfertului secund doar Laszlo Lazar a reușit să înscrie, un punct de la linia de libere. Manadache marcat elegant primul coș din acțiune al sfertului. Jocul nu a mai semănat cu cel din prima perioadă de joc, iar cu un parțial de doar 6-1 în primele 4 minute ale sfertului Oradea trecea din nou în avantaj, 31-30. A urmat o perioadă mai bună de joc în partea secundă a sfertului pentru BC Mureș care cu doar 8 puncte marcat în mai bine de 8 minute se afla totuși la conducere, 37-33. Până la finalul reprizei fiecare echipă a mai marcat câte un coș de 2 puncte, iar BC Mureș avea 4 puncte avantaj.

Repriza secundă a debutat cu un coș de 2 puncte al gazdelor, după care Martinic a replicat cu o triplă. Diferența a urcat 7 puncte pentru BC Mureș, ca Mandache cu un coș de 3 puncte din 0 grade își aducea echipa la două posesii în spatele adversarului. Tot Mandache a adus-o pe CSM CSU Oradea la o singură lungime cu un coș de 3 puncte, 46-45 pentru oaspeți. Mureșul și-a  refăcut un avantaj de 6 puncte, iar Cristian Achim cerea timp de odihnă pentru echipa sa. Time-out-ul le-a priit orădenilor care reveneau în avatanj după 7 puncte marcate la rând prin Franklin, Lucic și Barnette. Bogdan Țîbârnă cu un coș de din vopsea a dus scorul al 57-54. Sfertul a fost închis de Laszlo Polyak cu un coș de 3 puncte cu care stabilea scorul după 30 de minute de joc.

BC Mureș a început cu turnover sfertul decisiv, dar CSM CSU Oradea nu a profitat și nu a marcat. Aliaksandr Pustahvar a fost primul care a modificat tabela, după ce a înscris 3 aruncări libere. Au urmat două coșuri la rând din apropiere pentru Uros Lucic. BC Mureș s-a desprins la două posesii după un coș marcat pe pătrundere de Pustahvar, pentru scorul de 66-61. Oradea a marcat 4 puncte la rând, iar Szaszgaspar Barnabas a cerut time-out. Zupan cu un coș de 3 puncte oferea din avantajul echipei gazdă. Slovenul orădenilor a continuat să marcheze de afară și ducea scorul la 73-68. Tot Zupan a marcat cu un dunk superb, însă Martinic a marcat rapid de la 3 puncte și își ținea echipa în joc cu 2 minute rămase de joc. Zupan a continuat să fie în mână și a dus scorul la 79-73. Franklin a marcat două libere înaintea ultimului minut, iar CSM CSU Oradea lua o opțiune importantă la câștigarea meciului. Gajovic și Martinic cu coșuri de la distanță au ținut Mureșul în viață, însă un turnover urmat de un coș al lui Zeno a decis meciul, scor 85-79.

Uros Lucic a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 16 puncte la care a adăugat 2 recuperări și o pasă decisivă. Andrei Mandache a terminat cu 15 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Sean Barnette a acumulat 12 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Tot 12 puncte plus 7 recuperări a adăugat și Miha Zupan venit de pe bancă, iar Will Franklin a înregistrat un double-double 11 puncte și 10 pase decisive.

Goran Gajovic a fost cel mai bun jucătorul al Mureșului cu 18 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Alhaji Mohammed a adăugat 16 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive. Martinic și Fraseniuc au încheiat cu 11 puncte fiecare, primul adăungând și 7 pase decisive, iar cel de-al doilea 4 recuperări și 2 pase decisive.

18 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Dada
    Zupan, ce ne facem cu tine. Inca una ca asta si iti fac statuie in Cantemir.

    cu 7 ani în urmă (21.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Asta e !
    O luam luni de la capat!

    cu 7 ani în urmă (21.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Si gazdele
      Tot de la 00:00 incepem si noi...

      cu 7 ani în urmă (22.05.2016)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Frumos
    Meci echilibrat, meci frumos, o adevarata finala. A castigat ,meritat, echipa cu un joc colectiv mai bine pus la punct si care a dominat la recuparare si in special la cele ofensive. Oradenii au avut 5 marcatori peste 10 pct iar Zupan a fost absolut senzational in ultimul sfert. Martinic foarte sters in acest meci.
    Feliciari invingatorilor, cinste celor invinsi

    cu 7 ani în urmă (21.05.2016) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu sundance :

    Finala
    Fara a avea vreo echipa favorita in aceasta finala, am avut un sentiment placut sa NU vad asesoft in finala. Sincer, nu am văzut niciodată o finala fara asesoft. Nu vreau sa intarm iarasi in discutia despre ce a insemnat asesoft pentru baschetul romanesc, si eu sunt de parere ca datorita lor a crescut nivelul campionatului, ca ei au ridicat stacheta, dar totusi.... e placut. Cel mai bun sa castige!

    cu 7 ani în urmă (21.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    Analiza mea
    Zupan pe final da providențial.Lucic poftă de joc un mare mare plus pt noi revenirea lui.Greșala mare Achim parerea mea cu atatea minute multe date lui Pasca,în sf 3 când revine Lucic mi s-a părut total ieșit din joc.
    Nuhanovic mână moartă,un mare plus Petrișor părerea mea,foarte bun jocul lui și foarte util.

    Mureșul aceeași trăgători de 3 din orce poziție,Martinic cam sters a știut Achim dupa episodul din cupa,cu Adamovic cum să-l marcheze pe Martinic si sã scada puterea Muresului.

    Publicul extraordinar,felicitãri si muresenilor.Omenie,bun simt fair-play.Felicitãri.De aici ar trebui sã învete multe lume.

    cu 7 ani în urmă (21.05.2016) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Stimati mureseni, se mai bate Goran Gajovic peste fund asa cum facea cand marca de 3 pct?

    cu 7 ani în urmă (21.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms:

      A făcut și ieri!...
      ...dar de ce întrebi, ți se pare că-i prea mult bun-simț prin comentariile astea, și vrei să-ți lași tu amprenta?!...Câtă ironie fină pe tine!...

      cu 7 ani în urmă (22.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      A marcat Goran Gajovic
      In salã a vãzut, cine era acolo cã gloantele din pistoale au nimerit tinta. Norocul nostru cã Martinic nu a incãrcat asa de multe ori.

      cu 7 ani în urmă (22.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Primul meci important
    Putea ori care din echipe ... Un meci bun. Luni totul sau nimic.

    cu 7 ani în urmă (21.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Hai Bc Mures
    Din păcate primul meci l-am pierdut pe final, zic eu nemeritat, dupa ce , cu mici excepții, am fost tot timpul la conducere! La final, sa trezit Zupan si a adus prima, si sper eu si ultima, victorie a lui Csm Oradea. In rest: meci frumos, disputat, fair play si in teren si in tribune, felicitari publicului Oradean pt atmosferă, si fie ca cel mai bun sa câștige la final si, dupa multi ani, anula acesta sa avem o campioana meritorie! Hai Bc Mures! Huj huj hajrá! Go Tigers!

    cu 7 ani în urmă (22.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sas :

    HAI CSM ORADEA
    Oradea poate mai mult.Am castigat cu emotii primul meci dar nu conteaza,victoria e victorie.Daca am fi jucat cu Cj asa,nu am fi castigat nici macar un meci.Parca am jucat prea relaxat sau nu a fost ziua noastra aia buna..parerea mea.FELICITARI CSM ...si 1,2,3 ..CUPAAAAAA

    cu 7 ani în urmă (22.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe funfunball :

    @sas
    Hai ca m-ai facut curios. Cum adica daca ati fi jucat cu Cluj, n-ati fi castigat nici un meci. Chiar asa subestimezi echipa noastra sau? In acele 2-3 minute de la sfarsitul partidei ati castigat partida, in rest Muresul conducea pe tot decursul meciului. Va felicit pentru victorie, dar sa ne subestimezi facand o comparatie cu echipa Clujului, chiar ma doare...

    cu 7 ani în urmă (22.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Hai să lăsăm Cj
      Se face atata tevatura pe aceasta mare echipa a Clujului,o echipa cu multe obiective si putine realizări.Si tare mi că Steaua câstigă și la Cluj si iar un sezon slab pt U Bt.
      Plus Muresu daca intră 3 pct e greu să-i bati și mi s-a părut că au jucat bine ieri.

      cu 7 ani în urmă (22.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sas:

      aaa
      Nu vreau sa supar pe nimeni doar ca poti zice ce vrei de Cj dar nu ca nu au jucatori de valoare.Diferenta dintre Cj si Mures este ca muresenii exceleaza pe aruncari iar Cj arunca bine si au si forta de patrundere mai buna...cititi si statisca meciurilor (cum au fost marcate punctele).Hai Csm Oradea.

      cu 7 ani în urmă (22.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Observatie
      Nu a zis nimeni că nu au jucători de valoare.Dar ce am observat eu și de mai multe ori am văzut.La time-out Tenter facea o schema cerea ceva,ei faceau altceva ba aruncare de 3 de nush unde cu om în față ba....Nu îl scot pe Tenter cu asta doar ziceam ce am observat.

      cu 7 ani în urmă (22.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Analizeaza schema aia si vezi daca poate fi aplicata in momentul ala. Cand schema se duce dracului, arunci cum poti. Exemplu....la Oradea in primul meci, cu arbitraj sau fara are avantaj bun, il pierde din mana, Achim dominand toate timeout-urile pe revenire. Ultima faza cere schema pt Todic sub panou. Din blocajele rezultate, Achim asteptandu-se la o aruncare de doua puncte cu oamenii mari de sub panou, rezulta un Todic scos in fara semicercului si fortat sa arunce de 2 puncte. Astea sunt schemele, cu astea defileaza jucatorii. Strict ca jucatori, au fost sute de faze cand ei au demonstrat valoare absoluta.

      Cat despre a juca cu Muresul...Oradea a jucat perfect ieri, extrem de constant si gestionand foarte bn meciul, chiar daca pierdeau ziceam asta. Muresul de cand nu are antrenor(imi cer scuze, e doar parerea mea), e o echipa extrem de imprevizibila si greu de anticipat si pt a o invinge in conditiile astea nu iti trebuie altceva decat un joc decent si extrem, extrem de multa constanta pe tot parcursul meciului. Bineinteles cu conditia sa te aperi, decent, sa nu iei 100 pt ca Muresul e capabila sa dea 90-100 de pct oricui cu jucatorii care ii are. Martinic si Gajovic fiind absolut fantastici. Zupan a tot fost criticat in ultima vreme si v-am zis ca nu ii lipseste decat aruncarea si asta e o chestiune de moment. Imi scot palaria in fata acestui jucator. La slam-ul pe patrundere am crezut ca darama panoul, atata forta a emanat si mai mult a riscat o accidnetare urata acolo, dar acoo se vede mercenarul adevarat care isi merita banii si care stie sa dea tot ce are mai bun. Fabulos juctaor, fabulos folosit de Achim pe ambele pozitii...

      cu 7 ani în urmă (22.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Nu nu
      Nu am observat aceea fază despre care vb tu.Eu am vazut altele.Acuma e târziu să comentam parerea mea.Treaba e clară zic eu.Sezon sub așteptări pt Cj.Cupa după mine nu e relevantă.Am vazut reluarea meciului de n ori.În sfertul decisiv Oradea a pierdut pe mâna ei.Plus Adamovic care a înscris din orce pozitie având o zi fabuloasă,după acel meci fiind mult sub așteptări zic eu.

      cu 7 ani în urmă (23.05.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!