Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă un meci disputat contra lui BCM U Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
25.04.2019

oradea pitesti playoff

CSM CSU Oradea a câștigat pe teren propriu, scor 81-77, în primul meci din prima manșă a playoff-ului LNBM, în compania celor de la BCM U Pitești.

Oradea a început în formula Watson – Nicolescu – Richard – Zekovic – Valeika. De partea cealaltă, Piteștiul i-a avut în primul 5 pe Carson, Jeremic, Măciucă, Bishop și Sturanovic.

Oradea a început mai bine partida, cu Zekovic și Watson înscriind de la 3 puncte iar după and-one ul lui Valeika, scorul era 11-6 pentru gazde. Jeremic și Korniienko au semnat revenirea pentru argeșeni, care au venit la punct de Oradea (16-15) după șase puncte consecutive ale ucraineanului. Mihai Măciucă a egalat la 20 cu un coș de 3 puncte, iar Tony Bishop a adus Piteștiul în avantaj, cu un alt coș de 3 (22-23). Oradea a revenit în avantaj prin Valeika și Richard și tot Korniienko a pus ultimele puncte ale sfertului, 26-25 pentru bihoreni.

Argeșenii au început în forță sfertul secund. Jeremic, Siriscevic și Tudor Gheorghe au înscris fiecare de la linia de 3 puncte, în startul perioadei, pentru ca reușita lui Carson să aducă un avantaj de 8 puncte (30-38). Richard și Tudor Gheorghe au schimbat coșuri de 3 puncte, iar liberele lui Jeremic au consemnat un avantaj de 8 puncte pentru piteșteni, scor 45-37.

Zekovic a deschis scorul în repriza secundă ,iar Valeika a adus campioana la 3 puncte (42-45). Piteștiul a răspuns printr-o fază individuală a lui Carson și un stop șut la lui Jeremic. Kris Richard și TJ Carter au readus Oradea în avantaj (50-49), dar au primit răspuns de la Korniiennko, iar după liberele înscrise de Carson, Piteștiul venea din nou la 3 puncte (54-57). Bobe Nicolescu a egalat cu un coș de 3, Richard a readus Oradea în avantaj, dar Siriscevic a răspuns (59-59). Carson și Richard au mai avut fiecare câte o reușită, iar după 30 de minute scorul era egal, 61-61. Sean Barnette a adus CSM CSU Oradea în avantaj la 65-63, după un assist al lui Zekovic. Markovic și Watson au pus un avantaj de 4 puncte pe tabelă pentru Oradea, scor 69-65. Carson a mai înscris un coș de 3, dar a urmat un run de 7-0 al Orădiei, la care Richard a dat startul cu o reușită din spatele semicercului. Jahii Carson a readus speranțele argeșenilor, cu 1:22 rămas de jucat (76-71), iar Achim a cerut time-out. După un turnover al lui Watson și un lay up ratat de Kris Richard, același Carson a adus BCM U Pitești la 3 puncte (76-73). Watson a dus diferența la 5 puncte de la libere, cu 33 secunde rămase. Sturanovic a prins mingea pe pivot după repunere și a scos al cincilea fault la Nikola Markovic. Sturanovic a marcat ambele libere, iar Piteștiul l-a dus la linia de fault pe Kris Richard. Americanul a băgat una din 2, Sturanovic a transformat alte două libere, dar Zekovic a stabilit scorul final de la libere, scor 81-77, după un turnover al lui Tony Bishop.  

Kris Richard a terminat meciul cu 22 de puncte, Dragan Zekovic 18 puncte, Arturas Valeika 11 și Giordan Watson 10. De partea cealaltă, Jahii Carson a înscris 22 de puncte, Korniienko 11 puncte, Bishop și Jeremic câte 10 puncte fiecare.

*foto: Roby Boros

5 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Aveam nevoie
    De un Jeremic in mâna, din pacate in ultimul sfert a făcut 3 greseli mari. Siricevic dupa accidentare, pare a nu a avea ritm, cred ca va fi înlocuit pentru meciul 2. In astfel de meci poate aveam nevoie de prezența lui Paliciuc (nu înțeleg decizia!). Dar vestea cea mai rea, a facut o președintele clubului sportiv Argeș, care a anunțat că banii de la baschet anul viitor vor merge către alte secții.

    cu 5 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Cu toată stima pt dl Nini, dar asa ieșiri, cu tentă de a pune presiune pe arbitri, rar am văzut. În sfertul 3 la prima triplă a lui Zekovic mai nu a sărit pe arbitru, reclamând pași la Carter, iar în spatele acestuia i-a băgat un ,, du-te-n..... " ca pe maidan. În conflictul cu Silvasan înclinam să - i dau dreptate...omu pune presiune pe tot ce e în jurul lui. În fine, meciul foarte greu, la recuperări am fost total depășiți, cel puțin în prima repriză. Am anihilat principala lor gura de foc, dar Carson ne-a făcut viață grea. Markovic sper să - și revină, azi cam slăbuț, Barnette la fel. Sper la altceva sâmbăta și să închidem seria în 3 jocuri. E clar că avem cel mai dificil traseu dintre cele 3 și avem nevoie de cât mai puține meciuri. Baftă

    cu 5 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Nini
    Din pacate locul individului Nini este la circ, nicidecum la un meci de baschet. Din pacate face de ras echipa pitesteana si suporterii acesteia!!

    cu 5 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Nini
    Daca locul lui Nini e la circ a lui sere unde e? Nu ma mai mir ca nu ia tehnic pentru ca se pare ca are imunitate in astfel de cazuri. Si daca nu ati vazut din sala va invit sa va uitati la reluarea meciului si sa imi spuneti cum ii sunt permise toate acele iesiri !?

    cu 5 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    Meci
    De calitate. Peste ce am avut noi la Cluj sau ce am vazut la Craiova. Pitestiul arata ca poate, asa am zis mereu. Mi-e teama pentru ei ca sambata vine al nostru Podar, care ii ca acasa acolo. Astazi a facut diferenta valoarea. Sper ca seria sa ofere evolutii la fel de bune.

    cu 5 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!