Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea depășește suta în meciul cu CS Dinamo București

David Istrate

David Istrate
08.01.2018

CSM CSU Oradea a reușit să se impună în meciul jucat împotriva lui CS Dinamo București, după un meci pe care l-a dominat. Fără Martin Zeno, Cristian Achim s-a folosit o bună parte din meci de tinerii clubului, care au făcut o partidă foarte bună. Astfel, gazdele au câștigat la o diferență de 39 de puncte, scor 104-65.

Echipa din Oradea a început meciul cu Sebastian Ionescu, Kris Richard, Muhamed Pasalic, Nemanja Milosevic și Arturas Valeika, în timp ce Dan Niculescu i-a introdus în teren pe Cezar Stănescu, Mircea Neagoe, Amedeo Casale, Ionuț Alin Zaharie și Cristian Mâinea. Prima parte a partidei a fost dominată de oamenii mari ai gazdelor, Arturas Valeika și Nemanja Milosevic. Aceștia au jucat foarte bine în spațiul de 3 secunde și antrenorul lui Dinamo, Dan Niculescu, s-a văzut nevoit să ceară time-out. Le-a cerut jucătorilor săi o intensitate mai mare în apărare, însă, cu toate acestea, gazdele au continuat să se distanțeze. Scorul la finalul primului sfert a fost 32-14. În al doilea sfert, în urma greșelilor foarte multe făcute de jucătorii lui Dinamo, orădenii au marcat mult pe contraatac. Diferența a ajuns la 37 de puncte, iar cu puțin timp înainte de pauză a intrat și Darius Meluț pe teren. Scorul sfertului doi a fost identic cu cel din primul sfert și la pauza mare tabela arăta 64-28 pentru gazde.

Repriza a doua a debutat cu un coș de 3 marcat de Muha Pasalic. Jucătorii lui Oradea au continuat să domine partida și au realizat câteva faze spectaculoase. Bobe Nicolescu a marcat un and-one și apoi un slam dunk pe contraatac. , iar căpitanul Andrei Mandache a închis sfertul cu un buzzer de 3 puncte. Oradea a câștigat și sfertul al treilea, scorul fiind 90-44. În secvența decisivă, Cristian Achim a jucat cea mai mare parte cu o echipă formată din Nicolescu, Ionescu, Meluț, Gavrilă și Țibîrnă. Prin urmare, în sfertul al 4-lea cele două echipe au mers cap la cap. Pe rând au marcat pentru Oradea, Bobe și Basti, iar pentru Dinamo, Casale și Neagoe. Oaspeții au reușit să se impună în acest sfert cu 21-14, însă CSM CSU Oradea a câștigat la o diferență mare, de 39 de puncte.

În acest meci, din punct de vedere statistic s-au consemnat niște diferențe foarte mari între cele două echipe. Astfel, jucătorii orădeni veniți de pe bancă au marcat 49 de puncte, față de doar 15 marcate de banca celor de la Dinamo. De asemenea, trupa lui Cristian Achim a făcut 15 intercepții, în timp ce adversarii lor au avut doar 3 intercepții.

Pentru gazde, cel mai bun marcator a fost Bobe Nicolescu cu 18 puncte, 4 recuperări și 3 intercepții. Valeika si Milosevic au marcat fiecare câte 15 puncte, fiind urmați de Andrei Mandache (13 puncte) și Basti Ionescu (12 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat accidentații din meciul trecut, Mircea Neagoe cu 16 puncte și Amedeo Casale cu 14 puncte și 5 recuperări.

Cu această victorie CSM CSU Oradea ajunge la un total de 8 în acest sezon și are 21 de puncte. Următorul meci îl va juca sâmbătă, 13 ianuarie, împotriva lui CS Politehnica Iași. Conform Federației Române de Baschet, meciul se va juca în sala Dunărea Galați, din cauza problemelor pe care le are clubul din Iași cu sala.

CS Dinamo București ajunge la a 13-a înfrângere în campionat și are doar 13 puncte. Echipa condusă de Dan Niculescu va juca următorul meci tot în deplasare, pe terenul celor de la U-BT Cluj-Napoca. Partida va avea loc vineri, 12 ianuarie.

*foto: Roby Boros

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Zeno e out până cel puțin în play-off, deci trebuie să ne descurcăm fără el. Avem nevoie rapid de un conducător de joc pt a se integra până în dacă a 2 -a.

    cu 6 ani în urmă (08.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Da, Zeno s-a operat azi si va reveni mai mult ca sigur înainte de playoff.

    cu 6 ani în urmă (08.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!