Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea este noua campioană a României la baschet masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.06.2016

CSM CSU Oradea  s-a încoronat drept campioană a României în sezonul 2015/2016, după ce a trecut în finală de BC Mureș. Echipa bihoreană s-a impus în meciul decisiv al finalei, unul care a fost pe muchie de cuțit până în ultimele zeci de secundă. CSM CSU Oradea a câștigat în premieră titlul în LNBM și totodată este primul trofeu din istoria clubului.

Meciul decisiv al finalei a început cu un minut de secetă, în care niciuna dintre echipe nu a marcat. Will Franklin a spart gheață din apropiere, după care Alhaji Mohammed a înscris după pătrundere. Iuri Fraseniuc a adus-o pe BC Mureș pentru prima dată în avantaj, după o reușită de 3 puncte, 7-5. Oradea a preluat din nou inițiativa dar diferența nu a crscut la mai mult de două posesii și astfel cu 3 minute rămase din primul sfert, scorul era 14-12. Gazdele au reușit 7 puncte la rând prin Zeno și Mandache și creau cea mai mare diferență de pe tabelă. Laszlo Polyak a replicat cu un coș de 3 puncte, care sâtrngea din nou scorul. Până la finalul finalul primelor 10 minute doar Barnette a mai marcat o dată de la linia de libere, iar primul act se încheia cu scorul de 20-15.

Zeno a înscris primul coș din sfertul doi, după o aruncare de la semidistanță. Oradea a continuat parcursul mai fast și s-a desprins la 8 puncte în start de sfert secund, scor 24-16.Mureșul a replicat prin tripla lui Martinic, dar Mandache l-a imitat rapid și Szaszgaspar Barnabas solicita timp de odihnă pentru BC Mureș. Mureșenii au răspuns tot cu 3 puncte, după un coș cu fault al lui Mohammed, iar scorul devena 29-24. Oradea a găsit mai ușor drumul spre coș, însă BC Mureș era ținută în joc pe mâna lui Martinic. BC Mureș nu s-a regăsit, iar Oradea se desprindea, 38-27. Tot Martinic a fost cel care i-a ținut în joc pe mureșeni, cu 5 puncte marcate la rând. Până în pauză Mureșul a strâns scorul de pe tabela și astfel CSM CSU Oradea mai avea doar 3 puncte înaintea reprizei secunde, scor 43-40.

Repriza secundă a început cu câte un coș marcat de fiecare dintre combatante. A urmat o perioadă în care cele două echipe au comis destul de multe greșeli. Mureșul a venit la o singruă lungime, după contraatacul finalizat de Pustahvar. Zeno a dus diferența la 5 puncte, după un nou coș greu de la semidistanță, scor 53-48.Oradea a rămas timona și se desprindea la 9 puncte, fapt care îl determina pe Szaszgaspar Barnabas să ceară time-out. Salvarea pentru BC Mureș a venit tot de la Martinic, care cu a 5-a triplă îi aducea la 5 puncte în spatele adversarilor. La ultimul atac al Oradei, Lucic a faultat pe recuperare, l-a trimis pe Gajovic la libere, care stabilea scorul după 3 sferturi, 58-55 pentru gazde.

Alhaji Mohammed a deschis sfertul decisiv cu un coș după pătrundere, dintre trei adversari. Ecartul dintre cele două a variat între unu și trei puncte. Ousmane Barro a ratat șansa de a-și duce echipa în avantaj și scorul rămânea 60-59 pentru CSM CSU Oradea. Diferența a rămas minimă pentru mai bine de 2 minute. Alhaji Mohammed cu o triplă o ducea pe BC Mureș în avantaj, 64-62 și mai puțin de minute rămase de joc. Cristian Achim a solicitat imediat timp de odihnă. Franklin a egalat după două libere. Mandache a pus 3 puncte pa tabelă cu o aruncare din 0 zero grade, scorul devenea 67-64 pentru gazde și venea rândul Mureșului să ceară time-out. Răspunsul a venit instant de la Alhaji Mohammed. Franklin a gestionat jocul la interior cu Martinic și a marcat din apropiere. Gajovic a egalat la 69 când mai era de jucat un minut și jumătate. Zeno cu un three-point-play aducea din nou Oradea în avantaj. Martinic a egalat cu un nou coș de 3 puncte. Oradea s-a desprins din nou la 3 puncte, după o liberă și un coș din acțiune al lui Zupan. După time-out Fraseniuc a repus greșit, iar Mandache a interceptat. Zeno, trimis la linia de libere , a dus diferența la 5 puncte. Martinic nu a mai putut salva Mureșul, iar Barnette închidea finala ducând diferența la 7 puncte. CSM CSU Oradea s-a impus după 40 de minute cu scorul de 79-73.

Martin Zeno a fost omul meciului decisiv cu 21 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Andrei Mandache a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Will Franklin a reușit 12 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări, în timp ce Sean Barnette a încheiat în double-double cu 11 puncte și 10 recuperări.

La BC Mureș, Alhjai Mohammed s-a remarcat cu 23 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. Goran Martinic a contribuit cu 22 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, iar în rest niciun mureșean nu a trecut de 10 puncte marcate.

69 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    DA
    Voi spune doar atat: cu Zeno in teren luam cupa. Fara el, pierdeam si campionatul. Voi reveni cu un eseu peste ceva vreme, deocamdata sunt, si mai multi oameni din jurul meu sunt, in lacrimi.

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    da
    Felicitări Oradea. Echipa care a meritat cel mai mult a câștigat campionatul.

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu arifliv :

    Felicitari
    Sunteti campioni!!!

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felicitari Oradea
    O victorie istorica, dupa un meci greu, incarcat de presiunea care apasa pe umerii jucatorilor gazda. Felicitari si muresenilor care au jucat mult mai degajati iar daca Martinici si Mohhamed erau sustinuti in atac de inca vreo 2 coechipieri, jocul se complica pt gazde.

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Asa era ...
      Sunt de acord cu observatia;
      Eu asteptam la un X.

      cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    BRAVO
    Felicitari Oradea !!! Campioana a iesit echipa ce merita cel mult acest titlu in acest sezon. Sarbatoriti clipele astea pentru ca le meritati !

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Bravooo
    Super victorie....mai ales ca pe final parea ca se indeparteaza de Oradea!!!

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Bravo voua
    A castigat campionatul, echipa cu lotul cel mai echilibrat si disciplinat tactic,chiar daca nu au super vedete ca la alte echipe(a se vedea Muresul in finala,care era sa castige campionatul,cu doi super jucatori).Felicitari si celor doi, Achim si Sere care au muncit cu cap si au creat o echipa foarte bine organizata.Mult succes in Europa !

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Telepatie...
      FELICITARI CAMPIONILOR!Echipa mai harnica,mai disciplinata,mai omogena si care si-a stapanit o idee mai bine emotiile meciului decisiv!Plus meritul parcursului din sezonul regulat!Va doresc sa gasiti resursele financiare necesare unei prezente meritorii in Europa!Mult succes!Cu simpatie si apreciere,din sud!

      cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      vedete
      Au avut vedete, dar care nu au fost recunoscute ca atare in locurile unde au mai jucat, daca acceptam sensul pozitiv al termenului de "vedeta". ;)

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    Bravo CSM U Oradea+ suporteri
    Felicitări, ați fost cei mai buni anul acesta de la jucători până la suporteri. Succes și sezonul viitor și să ne reprezentați cu brio în Europa!

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    Campioniiii dar felicitari si Mures
    Ce sentiment,ce bucurie.Dupa epoca asesoft a venit momentul nostru.Fantastic.Surpriza buna Lucic,o miscare foarte buna a lui Achim,Zeno cand joaca Csm nu pierde.Felicitari tuturor baietilor.
    Vreau sa felicit Muresu.Fanii si echipa.Fair play,nu certuri,injuraturi.....amintesc incidentu de la Csm-U Bt.
    MURESENII capu sus.Ati dat dovada de bun simt si multi ar avea de invatat de la voi.Daca puteti sa il tineti pe Martinic care azi a fost fenomen pe Mohammed care stim toti ce poate si mai aduceti ceva jucatori de valoare aveti sanse la titlu sez ce urmeaza.Ati pierdut pe banda in play off si uite unde ati ajuns,unde nimeni nu credea si vedea doar Steaua si U in marea finala.Respectu meu il,aveti si cu siguranta nu numa el meu.

    BRAVOOOOOOO ORADEAAAAA.ÎN UNIRII TOATA LUMEA.

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      Felicitări
      Felicitări CSM ORADEA. Si multumim pentru cuvintele frumoase! Felicitări si vouă, suporterilor Orădeni! A fost o finală, o poveste pe CINSTE!
      Hai BC MUREȘ

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    Campionii
    Felicitari Oradea pt titlul obtinut si meritat. A castigat echipa cu cea mai constanta traiectorie pe parcursul intregului campionat, cel mai omogen lot si cel mai colectiv joc. Este rezultatul investitiilor din ultimii 4-5 ani facute la Oradea sub comanda lui Sere si Achim. Cinste Muresului pt modul in care au luptat, felicitari jucatorilor pt efortul depus. Este pt prima data dupa multi ani cand campioana se decide doar pe teren, intr-un mod corect. Baschetul a avut de castigat!

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    .
    Felicitari Oradea! Meritati din plin acest titlu si aprecierile tuturor fanilor de baschet din Romania. Ma bucur foare mult pentru Cristi Achim pentru ca a reusit in sfarsit sa castige un trofeu venit cam tarziu dupa parerea mea.
    Multumim pentru baschetul oferit in acest sezon si mult succes in continuare!

    cu 7 ani în urmă (02.06.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Bravo !
    Felicitari Oradea, ma bucur pentru voi, profitati la maxim de aceste momente frumoase.
    Targu Mures, capul sus !

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      @lexCSU
      Mulțumim. Nu e usor sa pierzi in 4 ani 3 finale! Dar, vorba ta: ne ridicam capul si din toamnă o luam de la capăt!
      O vară frumoasă la toata lumea.

      HAI BC MUREȘ
      HUJ HAJRÁ!

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Bravo Oradea ! Va iubim tigrilor !
    Felicitari echipei din Oradea care a cistigat pe merit LNBM, adjudecind finala cu un scor general de 386:380. Noua nu ne ramine decit sa ne ridicam capul si sa privim inainte. Oricum ar fi, cred ca vom fi peste 100 de persoane in așteptarea autocarului care ne aduce tigrii acasa, probabil spre ora 3,00-3,30. Îi vom aștepta pentru ca merită respectul nostru ! Vacanta plăcută tuturor !

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      Bc Mures
      ...si au ajuns acasa si campionii nostrii!

      Hai Bc Mures

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitari
    Bravo câștigătorilor, si echipei din Mureș.

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sas :

    CAAAAAAMPIIIIIONIIIIII
    Ce frumos,ce minunat,ce fantastic...toata lumea ar trebui sa traiasca astfel de momente.
    Multumim suporterilor acestui sport pentru felicitari,multumim muresenilor pentru fair-play.Ma bucur ca dupa meci nu vorbim despre arbitrii.Ma bucur ca acest sport a castigat atat de mult in ultimul timp(in Romania):suporteri,mediatizare,spectaculozitate,investitii,etc.
    Sunt fericit.....
    CSM SUNTEM NOI,CAMPIONII ROMANIEI SUNTEM NOIIIIIII!

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Suntem campioni!!!!
    O adevarata finala! Ambele echipe au luptat frumos, pana in ultima secunda. Martinici si Mohammed au fost extraordinari. Daca reusea antrenorul sa-l odihneasca macar 3-4 min pe Mohammed poate ca era alt deznodamant. Din pacate banca nu i-a ajutat deloc si spre final a cedat fizic. Martinic in schimb a fost neobosit. Felicitari echipei din Mures si suporterilor acestora pt spiritul de lupta si pt fair-play-ul aratat. Ati pierdut 3 finale dar sigur o sa vina si randul vostru. Capul sus pt ca sunteti oricum niste invingatori!
    Revenid la baietii nostrii nu am cuvinte sa-mi exprim satisfactia. Echipa a jucat cu daruire, ambitie si fara menajamente. Toata echipa trebuie felicitata inclusiv antrenorii, conducerea si nu in ultimul rand - SUPORTERII!!!
    Oradea - Campioana Romaniei!! Un vis implinit!

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      @Soso69
      Multumim pt cuvintele frumoase! Felicitări si vouă, suporterilor, si echipei CSM pentru câștigarea campionatului!

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Ultimul dans
    A castigat echipa care a gresit mai putin. Pana in final s-a vazut lipsa de experienta al antrenorilor din Mures care au fost timizi cu schimbarile, crezand ca poate-poate titularii isi vor reveni. Ciulin in co. au adus cei 5% gazdelor care in asemenea partide este decisiv. Am numarat 7 decizii pro Oradea si 3 pro BC Mures. Pana la urma sursele mele de la FRB nu au gresit, totul a decurs conform planului. Bravo Oradea, felicitari pentru titlu, chiar ma bucur pentru voi.

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      ....
      Enumără te rog toate deciziile Pro Oradea si toate Pro Mures.Mersi.

      Nu albitraju a decis finala ci jucãtorii.S-a vazut apararea la Gajovic care în 4 meciuri daduse în total 90 si cv de pct parcã.Ieri 4 doar.E o diferentã,e greu asa,plus Ivanovic care mare lucru n-a jucat.

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse:

      Matematica
      Chiar crezi ca baschetul este matematica sa poti calcula care decizie a contat in mod decisiv. Nu, nu se poate. O decizie incorecta te poate afecta si in primul sfert, un jucator poate fi scos usor din sarite. Asta o stiu doar cei care sunt in baschet de multe vreme. Poti avea o decizie proasta pe o revenire care doar mai mult decat un time-out al adversarului. Podar era sa fie batut fizic la Tirgu Mures intr-un amical si acum il pui in decisiv. Oradea putea castiga si fara 5% dar nu o sa mai aflam asta pe veci. Dar toate se vor razbuna odata. Intr-un fel sau altul ...

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Parerea mea
      Acuma nush ce jucator a fost scos din sãrite daca o decizie nu a fost corectã.Martinic a aruncat din orce pozitie a marcat,Mohhamed a facut ce stie mai bn,Gajovic a fost sters l-a aparat foarte bn Csm spun eu.Românii au jucat în nota lor obisnuita pt Mures,Lazar avand unele momente bune în sf 3.
      Minutele multe pt Martinic si Mohamed s-au vazut pe final.Luciditatea parca nu a fost la fel,plus nu te poti baza pe aruncarile celor 2 de la 3 pct mereu.Au intrat cam toate pana pe final unde acolo emotiile luciditatea si oboseala si-a spus cuvântul.

      Si legat de albitraj la acel fault tehnic pt Mohhamed acesta i-a zis ceva lu Mandache sau l-a atins ceva de genu.Mai vechii polite de platit,poate nu trebuia fault tehnic asta pot zice ca a fost poate Pro Oradea.Dar libera fiind ratata.

      Si poate in sf 4 nu stiu exact daca mingea a fost în traiectorie descendentã la capacul lui Nuhanovic la aruncarea lui Fraseniuk.Reluare nu am vazut fiind în salã.

      Astea poate pot spune cã fost pt Oradea,altele nu stiu sã fie.Nu stiu dacã asta a influentat rezultatul.Un albitraj zic eu ok dar sa nu uitam si în Nba sunt meciuri slabe facute de albitri.

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @mickey...
      Tu ai inceput cu scenarita inainte de a incepe meciul. Daca chiar crezi ca arbitri au tras cu Oradea crezi il eliminau pe Franklin la un fault inexistent sau in cel mai bun caz foarte usor acordat. Era diferenta de o posesie si mai era 1 minut si jumatate. Am ramas fara principalul conducator de joc intr-un final pe muchie de cutit si tu vorbesti de arbitraj pro Oradea.
      Degeaba lauzi jucatorii oradeni pt victorie daca apoi le dai o palma si le spui ca nu au castigat pe merit ci cu ajutorul arbitrilor. Ar trebui sa respecti mai mult munca acestor jucatori : atat de la Oradea cat si de la Mures.

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Bn punctat
      Foarte bn punctat,foarte bine.Plus dacã chear voiau albitrii faceau cumva cum sã elimine pe Martinic sau Mohhamed care aveam ambii 4 greseli personale.

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld:

      Felicitari Oradea!!!
      Felicitari echipei din Oradea, a fost un meci superb, si, cel mai important, castigat meritat! Felicitari si Muresului pentru tot parcursul!
      @mickey mouse "toate se vor răzbuna", s-or fi răzbunat meciurile de la Craiova? Glumesc... Dar ca idee ar trebui privit in propria ograda! Scenariul asta cu Frb si mai stiu eu ce, da in primul rand prost pentru Mures!!!! Daca luam in considerare comentariul, inseamna ca si Mures a ajuns nedrept in finala, nu?!

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      @dondiablo
      Doar o observatie: vezi ca folosesti greșit cuvântul "albitraj"... corect este " arbitraj", de la arbitru.
      Nu o lua in nume de rău. Toate cele bune

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Ultimul dans
    A castigat echipa care a gresit mai putin. Pana in final s-a vazut lipsa de experienta al antrenorilor din Mures care au fost timizi cu schimbarile, crezand ca poate-poate titularii isi vor reveni. Ciulin in co. au adus cei 5% gazdelor care in asemenea partide este decisiv. Am numarat 7 decizii pro Oradea si 3 pro BC Mures. Pana la urma sursele mele de la FRB nu au gresit, totul a decurs conform planului. Bravo Oradea, felicitari pentru titlu, chiar ma bucur pentru voi.

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Maria ms :

    Felicitari!!
    Felicitari campionilor,felicitari celori invinsi,cineva trebuia sa piarda.Oradea a jucat acasa si aici a avut un plus dar a si fost mai buna azi.La Gajovic azi nu i-a mers,cred ca altfel ar fi fost rezultatul,dar oricum pentru noi sunt niste campioni....poate la anu.Felicit suporterii Oradiei sunt de nota 10 ...avem ce invata de la ei!!

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      ?
      Cum adică avem ce invata de la ei?? Intr-adevăr sunt suporteri de nota 10, DAR nici suporterii mureșeni nu sunt cu NIMIC mai prejos!

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      e ok
      Recunosc ca mai gresesc un cuvânt,2 pentru că scriu repede.Nu mă supăr stai linistit.Orce chestie pozitivă e bine venită.Numa bine si tie si Muresului

      cu 7 ani în urmă (04.06.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Da
    Am promis ca revin cu niste precizari si nu raman dator, aseara eram prea fericit sa mai intru in detalii.

    1. Felicitari BC Mures pentru modul in care au jucat, au fost cel mai dificl adversar din acest sezon pentru noi, chiar inainte de Cluj, mi se pare ca au unul dintre cele mai valoroase 3 loturi din Romania si modul in care si-au construit echipa e genial. Se face scouting bun acolo si aparent schimbarea antrenorului, desi criticata de unii, a fost un soc binevenit. Desi au existat mici frictiuni intre tabere (incomparabil mai mici si mai decente decat cu “Asesoft”) BC Mures ramane, alaturi de Sibiu, o echipa pe care imi face placere sa o vad la Oradea impreuna cu fanii.

    2. In ceea ce priveste jocul Muresenilor, m-a surprins din nou absenta lui Jurevicius si integrarea lui Ivanovic. S-a vazut clar ca este putin in urma cu pregatirea fizica si are o anume frica de dueluri, iar daca Mareks era accidentat nu inteleg de ce nu a fost introdus Scott. In singurul meci in care l-am vazut la Oradea, in partea a doua a sezonului regulat, a demonstrat ca e un jucator bun la patrundere cu o mana foarte sigura, eu cred ca ar fi fost un element surpriza necontabilizat de Achim si compania.

    3. Am impresia ca am cazut cumva din inertie pe acest titlu, dupa un parcurs fenomenal in sezonul regulat si niste sughituri in playoff. CSM-ul pe care il stiam eu ar fi evoluat cu mai multa frica si ar fi cedat sub presiune, e o schimbare binevenita. Intr-adevar am avut si unele perioade extrem de dificile, cand ne cadeau jucatorii pe capete incepand cu meciul de acasa cu Galatiul, dar cumva am reusit sa ne pastram spiritul de echipa per general si sa avansam. Cred ca am fost mai maturi din punct de vedere psihic si am fost mai tari si fizic, am reusit sa nu cadem si sa ne mentinem calmul. Acest meci 5, desi a fost castigat la 6 puncte, putea la fel de usor sa fie pierdut, pentru ca din nou am avut fluctuatii la libere, am fost aproape inexistenti din afara semicercului si unii jucatori care au fost inconstanti tot sezonul puteau sa ne ingroape. Dupa parerea mea, si e exclusiv parerea mea, desi il iubesc pe acest jucator care s-a trezit pe la jumatatea sezonului, eliminarea lui Franklin ne-a facut meciul mai usor. Cateodata nu poti cu 2 cocosi in teren, iar Zeno a preluat mantaua lui Superman si a stabilizat ofensiva noastra in acele 2 minute cruciale.

    4. Ma bucur nespus de mult ca am rupt blestemul meciurilor cu trofeul pe masa pierdute acasa si ca de acum inainte se pune problema de a aduce jucatori la CAMPIOANA ROMANIEI. Cu aceasta participare in Europa si cu limitarea numarului de straini, sunt foarte curios daca va ramane in primul rand Achim la echipa (daca era vreodata un moment sa plece, acesta e, fiind campion si neramanand dator, poate cu Cupa) si ce scouting va face Sere pentru integrarea unor jucatori romani de foarte mare valoare. Daca in cercurile apropiate echipei se stie deja ca Nicoara e aproape o certitudine si Dillon da tarcoale, vreau sa vad cum reusim sa echilibram numarul de romani si straini in echipa pentru un parcurs cat mai lung in Europa si un nou trofeu la anul. Cred ca adevaratul artizan, din umbra, al acestui succes, e Serban Sere, care prin aducerile lui Zupan si Zeno a decis titlul in acest an. Sunt niste transferuri senzationale, si micile greseli pe care le-au facut de cand au venit cantaresc prea putin in balanta cand vine vorba de aportul pozitiv.

    In final, nu cred ca putem vorbi despre alti factori determinanti, despre arbitraje, despre alte nebunii, a fost un sezon lung si extrem de epuizant din punct de vedere psihic pentru fani si fizic pentru jucatori, si abia astept sa vad cum evoluam vara asta ca echipa si cine va fi aici alaturi de baieti la anul. Hai CSM.

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    campionii
    Deoarece nu tin cu nicio finalista, felicit ambele finaliste. Meciul a fost in echilibru pana in ultimul minut, iar diferenta de scor nu reflecta egalitatea de sanse existenta, sunt efectele riscului final asumat de mureseni in scopul reducerii rezultatului pe principiul: "totul sau nimic" justificabil in acel moment. Sunt echipele care cu seriozitate si devotement au muncit pentru aceste locuri si le merita si in sfarsit in Romania ultimilor ani am vazut 2 echipe intrate pe merit in finala si o finala castigate tot pe merit. Mi-au placut si suporterii decenti, competenti si documentati de pe aceste comentarii si sper sa fie la fel si in anul urmator. Mi-au placut si comentariile "majoritatii" (prietenii stiu de ce pun ghilimelele) antrenorilor care au fost sinceri, si-au respectat adverarii si nu s-au insultat reciproc ca si in alte sporturi. Sa avem la anul un sezon mai bun!

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      erata
      reducerii rezultatului=reducerii diferentei de scor

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe universitar :

    33
    De commenturi dupa un meci care a decis campioana. Oradea e o echipa f iubita si cu multi suporteri fideli. Probabil o parte din ei sunt inca beti si nu au putut intra pe site sa-si arate bucuria.

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Invidia
      Ce te mai roade invidia. Zi mersi ca a-ți plecat cu cupa de la Oradea ca dacă juca Zeno o lăsați și pe aia aici. Nu toți suporterii scriu pe forumuri însă în piață au făcut noapte alba împreună cu jucătorii. În sala se vad suporterii nu în mesaje.
      Ați avut cel mai mare buget din liga și a-ți terminat pe 4. Ar trebui sa ai măcar decenta sa feliciți cele 2 finaliste pt spectacolul oferit și sa le recunoști meritele. E asa greu?

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Mesaje
      După Oradea Cluj au fost peste 100 de mesaje dar jumătate erau cu atacuri la persoana. Intre Oradea și Mureș exista respect reciproc.

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Sa ne bucuram de titlu
      Nu te stresa lasă Cluju sa se bucure de înca un sezon cu Tenter pe bancă.Am senzația că rămâne înca un sezon.Noi sa ne bucuram de titlu

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Felicitări Oradea!Meritati acest TITLU DE CAMPIONI !

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    A dream come true...
    Salutare... dupa ce s-a mai potolit entuziasmul nemarginit, dupa ce ne-am sters lacrimile de bucurie si ne-am dres vocile ragusite, Oradea va reveni la incet incet la viata curenta, la fericirile si problemele de zi cu zi.

    Dar toata lumea isi va aminti cu drag de aceasta data: 2 Iunie 2016. Este o borna importanta pentru sportul oradean. Si sper din tot sufletul sa fie doar o borna si nu in varf. Imi doresc extrem de mult sa evoluam si sa crestem in continuare, sa trecem de tururile preliminare ale FIBA Champions League, sa ne batem si la anul pentru titlu, sa dam 2-3 jucatori de baza in echipa nationala care ne va reprezenta vara viitoare. Sper sa nu sune a lacomie, ci pur si simplu sperante de viitor.

    Finala a fost un adevarat festin baschetbalistic. Ma asteptam la foarte multa nervozitate, la multe greseli individuale. In loc de asta am vazut un duel exceptional intre doua echipe foarte bune. Un duel tactic interesant, executii frumoase, unele norocoase, unele lucrate. Cel mai mult mi-a placut la CSM modul cum ne-am aparat la Gajovic. La Mures mi-a placut cel mai mult ca Martinic si Mohammed au compensat cu varf si indesat. Recunosc ca am fost foarte ingrijorat la cat de mult a jucat Cristi cu Salih, care nu parea in mare forma, insa pana la urma tot el a avut dreptate caci pe final Nuhanovic a jucat perfect in aparare.

    Ma bucur cel mai mult pentru Will! Daca nimic altceva, lacrimile lui, pe care nu si le-a putut abtine cand a fost eliminat, demonstreaza perfect sufletul lui mare si devotamentul lui pentru aceasta echipa.

    Ar mai fi multe de impartasit...

    Multumiri campionilor nostri! Multumiri clubului, cu tot staff-ul sportiv si managerial, multumiri tutror spronsorilor pentru ca avem baschet la Oradea, multumiri partnerilor de competitie care ne-au oferit seri fantastice de baschet si multumiri tutror fanilor care ne-au vizitat la Oradea sau ne-au primit in salile proprii cu mult fair play.

    Vacanta placuta tuturor si sa ne revedem cu bine in sezonul urmetor cu un campionat cel putin la fel de frumos cum a fost acesta!

    Tomy

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Vis implinit
      Pt suporterii oradeni dar cred ca exagerezi cu "festinul " sau a fost festin dar cu mancare de post. A fost un meci incarcat de presiune cu multe erori si putine realizari. Doar Martinic, Mohammed si Zeno au fost la inaltimea unei finale. Restul au luptat...Campionii ar fi entuziasmat daca ar fi inchis meciul ca la Cluj.

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @tomy
      Ți-ai greșit cariera. Nu mai e nimic de adăugat la ce ai scris tu. Ai sintetizat în acest mesaj toate emoțiile și trăirile noastre.

      cu 7 ani în urmă (03.06.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Tot vad comentarii ca a jucat echipa cu lotul cel mai omogen, care a construit in timp. Dragii mei, Oradea nu mai are lot omogen, e un lot facut din stiinta, competenta si noroc pe parcursul acestui sezon din jucatori care nu au mai jucat impreuna, asa ca nu au avut la acest capitol niciun avantaj. Este adevarat ca este echipa care s-a legat cel mai bine si care a jucat colectiv la cel mai inalt nivel. Este la fel de adevarat ca este echipa cu de departe cel mai bun antrenor dintre cele prezente in playoff. Lucru dovedit si aseara cand Cristi Achim a facut diferenta pt a nu stiu cata oare in acest playoff. faza cu repunerea esuata de la final cand Muresul putea egala fara probleme, cred ca e extrem de elocventa. Antrenorii Muresului nu au solutii, aleg o schema extrem de simpla si de proasta, Achim raspunde cu o pozitionare impecabila si decide meciul. Sau inca o faza...moment critic, joaca post-up pe Zeno si rezulta cos cu fault. E antrenorul care a dominat time-out-urile copios pe tot parcursul playoffului, care a adaptat tactici in functie de accidentari, etc...

    Pana la urma a fost o finala extrem de frumoasa, cu baschet bun si castigata pana la urma de echipa care a aratat cel mai bun, complex si frumos baschet in acest sezon....si cel mai echilibrat ca asa si Muresul e uneori de-a dreptu fabuloasa cand prind cei 3 crai o zi buna. A fost finala pe care acest campionat a meritat-o si e seoznul care poate fi cel mai bune xemplu pt a vedea ca baschetul nu poate fi pacalit intotdeauna(asta pt fanii Tenter, Fomtestescu si altii...chiar si pt cei care ii platesc). Uite ca un antrenor in tricou, dar care joaca, patrunde, forteaza, joaca echiolibrat intre faze indiferent ca jucatorii se numesc Petrisor, Barnette sau Pasca, a redus la tacere tot ce i-a stat in cale. Imi zicea cineva ca Tenter avea 4-1 cu Achim si rezulta ca e mai bun...da antrenorii nationalei au dominat meciurile directe cu Achim prin loturile fabuloase, dra Achim a dominat un campionat intreg si a dominat meciurile importante...plus de asta a jucta un baschet cu 10 clase calitativ peste toti ceilalti.

    cu 7 ani în urmă (03.06.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Da
    Ma tot uit la "Bursa transferurilor" de anul trecut de pe totalbaschet si vad reactiile pe care le-au avut unii dintre noi la transferurile lui Lucic sau mai ales Barnette. Cred ca avem ceva de invatat din a nu judeca jucatorii asa rapid.

    cu 7 ani în urmă (04.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    campionii
    asculta mickeymouse sa stii ca sursele tale nu sint corecte, pe noi nu ne-a lasat federatia sa cistigam ambele trofee, adica si cupa, iar legat de arbitrajul celor 5 meciuri totul a fost corect. rememoreaza cele 11 finale ale celor de la asehotii care ar trebui anulate din palmares. ce sa mai spun ca am jucat fara 2 titulari si fara pivoti am cistigat acest campionat, daca il aveam pe markovic in teren si pe denison pivot de acum 2 ani cistigam finala cu 3-0 si la 20 de puncte fiecare meci, asa ca ar trebui sa iti revii in fire, am cistigat campionatul FARA PIVOTI!!!

    cu 7 ani în urmă (04.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    campionii
    asta este cea mai mare performanta sa cistigi campionatul fara pivoti.
    CAMPIONI FARA PIVOTI!!!

    cu 7 ani în urmă (04.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vdcnsrg18 :

    Franklin
    Am auzit ca nu revine sezonul urmator, se stie ceva de asta?

    cu 7 ani în urmă (04.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vdcnsrg18 :

    Franklin
    Am auzit ca nu revine sezonul urmator, se stie ceva de asta?

    cu 7 ani în urmă (04.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Hmmmm
      Am auzit si eu această știre.Iti dai seama că momentan nu se stie nimic.Înca e euforia titlului.Eu zic că Will mai poate juca are doar 31 de ani si mai poate face bani buni.Dar oare cum arată Csm cu Zeno conducător și Dillon in echipă că tot se zicea pe aici si se aude că ar veni înapoi.Eu zic că ar arăta super.

      cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Intreb doar, nu dau cu parul, unde ai auzit zvonul asta? Pe scena in Piata Unirii Will a zis sa tinem minte trofeul asta si sa revenim la anul sa-l luam din nou. Din modul in care a rostit declaratia si postarile pe facebook parea sigur pe el ca vrea sa ramana, dar bineinteles, e vorba si de bani si de oferte din afara. Fara suparare, eu il prefer pe Zeno conducator de joc si Dillon pe pozitia 2. Cu Barnette pe 3 si daca prin ceva minune ar ramane Zupan pe pozitia 4 unde e creat sa joace, am fi echipa de titlu 100%.

      cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Digi
      La digi la stiri s-a zis faza asta.Franklin a fost intrebat despre asta a zis pauză acuma odihnă și vedem.Barnette spunând că e ideal să se retragă acum în glorie.Posibil ceva adevar sa fie digi fiind si sponsor nu cred ca au zis stirea doar așa sa fie zisa.Bine spus ce echipă ar fi cu Zeno Dillon Sean Zupan...Ohooo ce frumos sună.

      cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Barnette sper ca nu are idei din astea, el e esential anul viitor.

      cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      ...
      Eu ma refeream cã Barnette declarase cã pt Will ar fi mai bine sa se retraga acummîn glorie.
      Barnette spunand ca el vrea sa rãmânã aici

      cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Am gasit si eu reportajul, dar mi se pare putin can-can. Nu e disponibil undeva interviul propriu-zis? Ca asa putem lasa liber la interpretarea traducatorilor Digi. Ma bucura mult faptul ca Zeno vrea sa revina. Barnette probabil vrea o renegociere. Hai CSM.

      http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/BASCHET+Se+retrage+capitanul+Dupa+titlul+castigat+cu+CSM+CSU+Ora

      cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Parerea mea
      Parerea mea este urmatoarea,cu riscu ca lumea sa imi sară în cap.Îl apreciez mult pe Will si mereu voi tine minte dorinta lui de victorie el fiind primu capitan si un simbol pt club,dar eu zic că daca vine Dillon e bun Zeno conducator,dacă nu adus un conducator de valoare cu experienta,tupeu un adevarat lider.În Europa ai nevoie de asa ceva

      cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Da
    Sunt curios de altfel, dupa cum am precizat in postarea anterioara zilele trecute, pe ce nucleu de jucatori ne vom putea baza. Dupa parerea mea, esentiali ar fi Zeno, Barnette si Zupan. Lucic este un jucator fantastic dar nu stiu ce motivatie mai are sa ramana. Plus daca adaugam toata zvonistica la zi, Nicoara, Hardy, devine interesant.

    cu 7 ani în urmă (05.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    campionii
    copii din oradea, fani ai csm, nu va bucurati pt ca in primul rind avem nevoie de pivoti si apoi vin ceilalti jucatori...!!!
    este un titlu cistigat fara pivoti dar nu mai vreau sa vad asa ceva, trebuie ca sere sa cumpere pivoti buni altfel va fi f greu...
    la asta trebuie sa va ginditi in primul rind, pivotii sint cei mai importanti...!!!

    cu 7 ani în urmă (05.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    campionii
    eu as sugera primii 5: martinic/adamovic, barnette, dillon, mandache, denison

    cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Personal
      Personal nu neg valoarea lu Adamovic sau Martinic dar ei sunt 2 egoisti care arunca de 3 din orce pozitie ca intra cã nu.Trb sa joace echipa pt ei nu invers.Asta nu e mereu bine plus nu cred cã U lasa pe Adamovic sa plece.Prefer un Watson care a fost la Energia sau un Runkauskas.

      cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    campionii
    adamovic si martinic bat mingea jos si nu vezi sa piarda atitea mingi ca si franklin, mai ales ca ei stiu sa iasa cu mingea din teren la un eventual pressing, noi iesim greu cu mingea cu franklin conducator, au fost ocazii de multe ori cind pierdea mingea. mai ales ca noi de asta avem nevoie la echipa un conducator care sa stie sa arunce de 3p pt ca acolo se cistiga meciul, vezi mures, si mai ales cu pivotii...

    cu 7 ani în urmă (05.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    campionii
    sportul de echipa se cistiga de acel antrenor care e mai bun strateg, iar meciurile se cistiga simplu astfel: blocaj pivot la conducator si cos de 3p,vezi mures, pivoti buni la recuperare care stiu sa se insurubeze, nu nuhanovic, si extreme bune cu detenta buna, iar mai ales un antrenor care se uita la greselile personale ale jucatorilor adversi si joaca pe acei jucatori, acolo se dau cosurile cele mai usoare pt ca ei nu vor mai faulta stiind ca au 3 sau 4 faulturi..., vezi muhamad si martinic au avut 3 greseli din sfertul 3 iar achim nu a stiut sa profite...

    cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      ....
      Da este adevarat ca noi la pressing nu prea iesim bine.Achim nu e prima data când greseste la faze de genu cum ai mentionst tu cu faulturile la Martinic si Mohhamed.Dar Martinic este un jucator de 3 atat si mai pãtrunde si executã câte un floater atat.E limitat parerea mea chit ca are mâna fantasticã.O echipa bunã asa ti-l blocheazã de nu face nimic.Martinic nu are stiinta jocului care o are Will,dar nici Will mâna lui Goran.
      Daca tin minte în meciul decisiv prin sf 3 sau cat Martinic nu avea vreo pasa decisivã,el arunca de oriunde.Nu merge la infinit asa
      Nu stiu daca esti fan oradea si ti minte meciul cu Astana din sezonul precedent.Hatten un jucator cu mana foarte bunã,arunca de oriunde l-au blocat bine kazacii n-a dat nici 6 pct sau cât.
      De asta nu l-as vrea pe Martinic,plus Adamovic cred ca are contract pe înca un an cu U Bt.

      cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Legat de pivoti
      Legat de pivoti da ar trb adusi uni calumea.Nuhanovic numa Achim stie dc e în aceasta echipa.Milosevic de la Pitesti mi s-a parut un super pivot parca era prin Italia,da mi-e greu sa cred ca lasã Italia pt Csm

      cu 7 ani în urmă (05.06.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    campionii
    normal ca sint fan oradea daca am scris campionii, dar martinic stie sa patrunda cu mingea lejer la orice ora si poate sa bata mingea jos si face faulturi usoare la adversar, cel putin pe mine asta ma incinta la un conducator ca stie sa arunce de la 3p, asta treb sa fie principalul atuu, cind ai blocaj bine facut o pui la cos de 3p si cistigi meciul...

    cu 7 ani în urmă (07.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    campionii
    asta treb sa faca un conducator sa arunce de 3p, sa patrunda si sa dea 15-20p pe meci, daca face asta e super, iar martinic cam da atitea pe meci, pt mine e suficient...:)

    cu 7 ani în urmă (07.06.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!