Stiri

CSM CSU Oradea, prestație bună în înfrângerea cu s.Oliver Wurzburg

Eduard Popa

Eduard Popa
07.11.2018

wurzburg oradea baschet

Gazdele au început partida în formula Perry Ellis, Skyler Bowlin, Xavier Cooks, Jordan Hulls și Gabe Olaseni. De partea cealaltă, Oradea a jucat cu Kris Richard, Giordan Watson, Muha Pasalic, Sean Denison și Arturas Valeika.

Primul sfert a fost unul excelent pentru Oradea. Wurzburg nu a găsit deloc coșul, a comis mai multe turnovers, iar după un coș de 3 puncte al lui Pasalic, bihorenii conduceau cu 11-2. Aveau să păstreze acest avantaj de 9 puncte la capătul primului sfert, după ce Kris Richard a reușit o recuperare ofensivă la ultimul atac al sfertului (15-6).

Kris Richard a început în forță sfertul doi, iar după coșul de 3 puncte al lui Ginyard, tabela indica un 20-8 neverosimil pentru Oradea. Kresimir Loncar și Florian Koch au răspuns cu două coșuri de 3 consecutive (14-20). Replica a venit de la același Kris Richard, pentru ca apoi Mihai Gavrilă să marcheze trei coșuri consecutive, ducând scorul la 29-18. Arturas Valeika a reușit un and-one spectaculos, cu un dunk „peste” un adversar, pentru ca apoi Kris Richard să marcheze de la 3 puncte și să restabilească avantajul de 12 puncte (36-24). Perry Ellis a răspuns însă cu un coș de 3. Richard a fost însă „on fire” și a marcat încă o dată de la 3 puncte. Au urmat 4 puncte consecutive ale lui Jordan Hulls, pentru ca apoi Valeika să pună în coș o recuperare ofensivă. Xavier Cooks avea să marcheze ultimele două puncte ale reprizei, de la linia de fault, iar la pauză Oradea intra cu un avantaj de 8 puncte, scor 41-33.

Germanii au pus pe tabelă primele 6 puncte ale reprizei secunde, inclusiv un putback dunk al lui Gabe Olaseni. Kris Richard a semnat primele puncte ale Oradiei, iar Giordan Watson l-a completat cu un coș de 3 puncte din pasul lui Pasalic. Valeika și Denison au reușit apoi un contraatac superb, care l-a făcut pe antrenorul gazdelor să ceară time-out la scorul 48-39. Loncar a răspuns cu un coș de 3, dar imediat a primit replica de la Denison. Apoi Hulls a obținut un and-one și a transformat și libera (45-51). Locar și Perry Ellis au marcat și ei și au adus Wurzburg la 2 puncte, forțându-l pe Cristi Achim să ceară time-out. Brad Loesing avea să egaleze la 53, dar Pasalic a readus Oradea în avantaj cu un coș de 3 puncte. Florian Koch a egalat la 56, dar Ginyard a înscris și el de 3 puncte. Același Koch avea să aducă însă în avantaj pe Wurzburg, cu un coș de 3 puncte și să stabilească scorul după 3 sferturi: 61-59.

Vaidas Kariniauskas a egalat la 61, pentru ca apoi Ginyard și același Kariniauskas să aducă Oradea în avantaj, scor 66-63. Jordan Hulls a egalat însă la 66. Același Hulls a adus în avantaj pe Wurzburg. Arturas Valeika a reușit 4 puncte consecutive și i-a ținut pe bihoreni la un punct de germani (73-72). Skyler Bowlin a reușit o intercepție și a dus Wurzburg la 3 puncte. Imediat după time-out-ul cerut de Achim, Oradea a greșit repunerea iar Perry Ellis i-a pedepsit pe bihoreni și a dus scorul la 80-74. Richard a răspuns însă din zero grade. După mai multe ratări ale orădenilor, Perry Ellis avea să marcheze o lovitură importantă de la 3 puncte, care a dus scorul la 86-77. Richard avea să ofere o urmă de speranță pentru orădeni, după un and-one, dar germanii au gestionat bine finalul de meci și în cele din urmă au câștigat partida, scor 91-82, după un buzzer beater al lui Koch.

Diferența dintre cele două echipe s-a făcut la nivelul liniei de 3 puncte, unde Wurzburg a avut 10/20 (50%) iar Oradea a marcat de 12 ori, dar din 31 de încercări (38%), dar și la nivelul liniei de fault, unde Oradea a aruncat doar de 6 ori, marcând 4, în timp ce Wurzburg a avut 19/22 la libere. 

Jordan Hulls a fost principalul marcator al gazdelor, cu 23 de puncte și 8/10 din acțiune, în timp ce Perry Ellis a înscris 20 de puncte. Florian Koch a strâns 11 puncte, cu 3/3 din acțiune, în timp ce Skyler Bowlin a adunat 10 pase decisive și 6 puncte. De partea cealaltă, Kris Richard a fost principalul marcator al orădenilor, cu 24 de puncte, alături de 7 recuperări. Arturas Valeika a fost în double-double, cu 14 puncte și 11 recuperări, Marcus Ginyard a marcat 13 puncte și Muhamed Pasalic 11 puncte. O bilă albă este reprezentată și de prestația excelentă a lui Mihai Gavrilă, care în 11 minute a avut 8 puncte și 2 recuperări, cu 4/6 din acțiune. În schimb, Giordan Watson a dezamăgit, cu numai 3 puncte și 1/7 la aruncări.

După acest meci, CSM CSU Oradea ajunge la 1-3, în timp ce s.Oliver Wurzburg adună 3 victorii și o înfrângere. Etapa viitoare, Oradea va juca un meci extrem de important, pe teren propriu, în compania lui ZZ Leiden.

*foto:  fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • dancri :

    CSM
    Pacat ca ne-am inecat la final.

    cu 5 ani în urmă (07.11.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    CSM.
    Păcat de înfrângere, dar a fost un meci frumos. Am pierdut la aruncarea de 3 puncte. Gavrila trebuie folosit mai mult , acordat minute mai multe. Bravo CSM.

    cu 5 ani în urmă (08.11.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    asa avem sanse sa batem olandezii peste 7 zile
    Felicitari pentru un meci bun pe care era sa-l castigam contra unui adversar care e cu o clasa peste noi! Echipa creste in rotatie datorita lui Gavrila, creste in valoare datorita lui Ginyard si creste per-ansamblu datorita colectivului! La urma urmei ieri a fost "doar un antrenament" pentru jocul urmator contra lui U... Obiectivul nostru este sa ne luam revansa acasa contra clujenilor!

    cu 5 ani în urmă (08.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!