Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea învinge din nou BC Mureș și se califică în finala LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.05.2014

CSM Oradea a reușit să întoarcă rezultatul consemnat la pauză și astfel să învingă BC Mureș cu 100-90 (24-22, 20-28, 24-23, 32-17). În urma acestui rezultat, bihorenii s-au calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. 

Cei mai buni jucători ai grupării din Oradea au fost S. Denison cu 29 de puncte (8 rec), respectiv D. Dillon 26 de puncte (6 rec, 5 p.d.). De cealaltă parte, G. Martinic cu 23 de puncte și I. Ivanovic cu 20 (9 rec, 5 p.d.) au fost remarcații gazdelor. 

Vom reveni cu cronica detaliată a partidei de la Târgu Mureș!


La pauza mare, baschetbaliștii de la BC Mureș sunt în avantaj pe tabelă în Meciul 3 al semifinalei cu CSM Oradea, scor 50-44 (22-24, 28-20).

Principalii remarcați ai primei reprize au fost A. Ciric de la BC Mureș cu 14 puncte, respectiv D. Dillon de la Oradea cu 11 puncte puse pe tabelă. 

Vom reveni cu amănunte din Sala Sporturilor din Târgu Mureș!

32 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mi :

    asta da echipa
    bravo Achim, bravo baieti !

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Credinta moare ultima
    Desi stiam ca vom avea un meci extrem de greu am avut incredere deplina ca vom castiga chiar dac uneori parea ca echipa noastra incepe sa cedeze............dar nu a fost asa si ca sa va demonstrez uitati-va la rezultatul ultimului sfert 32-17 asta e scor de NBA. Bravo CSM ORADEA (unul pentru toti si toti pentru CSM)

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    BRAVOOOOO!!!!!!!!
    Inca un pic, doar putin de tot si strigam CAMPIONII, CAMPIONII!!!! Bravo baieti, fantastica performanta!!!

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Rectificari
    Va rog rectificati articolul Dillon a marcat 26 de puncte, Denison 29 si Markovici 17 acestia sunt principali marcatori ai echipei CSM ORADEA

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Bravo.
    Bravo CSM ORADEA. A-ti fost mai buni. Aveti echipa, antrenor si banca. Dar nu cred ca reusiti sa fiti CAMPIONI. Desi a-si vrea. Cum zicea cineva: "Multi joaca finala, dar doar ASEHOTII castiga". :(

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Ooops !
      Hm, greu cu gramatica .....

      cu 9 ani în urmă (20.05.2014)
    • CS Energia Târgu Jiu varanu:

      ...
      e ungur, ce sa-i ceri....

      cu 9 ani în urmă (20.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      Mai mergeti voi undeva. cu gramatica voastra.
      Altceva nu aveti de scris despre acest meci frumos?

      cu 9 ani în urmă (20.05.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Asa si, ce daca ii ungur? Putea la fel de bine sa fie si Avatar ca tot om era!

      cu 9 ani în urmă (20.05.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    fabulos
    Am jucat foarte bine si in primele doua meciuri, in schimb astazi a fost mult mai dificil pentru ca Muresul a fost in zi de sut si este extrem de greu sa invingi aceasta echipa cand marcheaza 90 de puncte. Bineinteles, cand ai un antrenor excelent si cativa jucatori in forma maxima, nu e asa de greu. :) Aceasta forma maxima a fost atinsa exact cand trebuia iar acest lucru demonsreaza inca o data - daca mai era nevoie - profesionalismul conducerii. Din cate imi aduc aminte atat Craiova cat si Muresul si-a dorit sa pice cu noi in play-off, dar vorba aceea: ai grija ce-ti doresti...:) Momentan avem 6-0, si obiectiv depasit. Bravo baieti!

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    felicitari!
    Oradea a avut nervi mai buni si Dillon (6/6 la 3 pct) pentru un ultim sfert senzational. Astazi nu au jucat foarte bine, dar precizia lor in ultimele 10 minute a fost extraordinara.
    Noi, sa fim mandrii ca am ajuns in semifinale al doilea an consecutiv, dar nu cred ca puteam mai mult.
    Sper ca Oradea sa faca mai mult in finala decat am facut noi anul trecut.

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Multumim
    ICSABEX multumim dar lasa-ma sa inteleg un lucru si tu este de acord ca echipa din Ploiesti sunt ASEHOTI ????? sau de ce esti asa de sigur ca vor castiga finala?

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    clarificare
    1. Pai normal ca echipa din Ploiesti sunt asehoti. Voi ati simtit anul trecut in semifinala, noi in finala.
    2. Nu sunt sigur ca vor castiga, dar au prima sansa. Au lot, care stiu sa joace bine cand trebuie, au experienta si ce e important vor avea cu cel putin 1 (poate chiar 2) jucatori in plus pe foaia de joc.

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș rolando73 :

    Felicitari
    Bravo Csm Oradea !Ati jucat extraordinar.Succes in finala.

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    FINALA
    Da intradevar putem juca finala impotriva a MAXIM 8 pe teren dar nu mai multi :)

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    @afganul
    Pai si nu ajung? Voi probabil doar 5 veti fi. :) SUCCES.

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    ... noroc sau tactica?
    Salutare... In spiritul fair play-ului care a caracterizat aceasta serie: felicitari BC Mures si multumim ca ati fost un partener de intrecere grozav, chiar daca scorurile meciurilor nu o arata, cred ca fost mai dificil decat a parut (poate meciul 2 mai putin). De asemenea frumoase gesturile de prietenie dintre galerii si asa ar trebui sa fie.

    Despre meciul de azi dilema mea este daca a fost premeditata atitudinea echipei in teren, si anume in primele 3 sfertri sa tinem aproape la sub 10 puncte, apoi in sfertul 4 pedala de acceleratie la maxim sperand in oboseala si greutatea psihologica datorata rasturnarii scorului in primele minute din decisiv. Daca asa a vrut, Achim a dat dovada de ceva ce inca nu am vazut in baschetul romanesc. Daca a fost pur noroc, probabil am invatat in sfarsit sa profitam de el cand trebuie. Oricum CSM s-a autodepasit in sfertul 4 azi si cred numai pentru acest fapt am meritat victoria in acest meci, deoarece in rest BC Mures a jucat foarte bine.

    Despre finala... cred ca nu e cazul inca sa cantam prohodul Clujului, cred ca au o sansa exceptionala de a se califica, ceea ce imi si doresc, la fel ca toti oradenii, caci deplasarile Oradea-Cluj sunt mai lesne si reusim sa vedem meciurile. Pe de alta parte mie mi-ar cam fi teama de echipa care ar elimina Ploiestiul intr-o semifinala, gandindu-ma la avantajul psihologic al unei asemenea echipe. Ma rog, vom vedea in cele ce urmeaza. Ca va fi U sau Asesoft, nu cred ca are importanta acum... azi ne bucuram ca suntem in finala pentru prima oara in istoria acestui club. Meritat rezultat si joc frumos. Multumim frumos CSM!

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      Finala cu Cluj
      Sigur nu ar fi rau sa jucati cu Cluj in finala. Nici pentru echipa, nici pentru fani. Dar eu nu cred ca Clujul din 3 partide poate castiga in 2. Pur si simplu nu vad sanse reale. Doar teoretice. Sau poate se va gasi un "Morris" in eventualul meci decisiv?

      cu 9 ani în urmă (20.05.2014)
    • CSM CSU Oradea corleone:

      parere
      Referind la intrebarea pusa de Tomy, eu cred ca premeditata a fost rotatia adanca folosita de Achim (nimeni nu a jucat mai mult de 30 min)iar restul a venit ca o consecinta: micile sincope in sfertul 2 si la inceputul sfertului 3 dar mai ales prospetimea din finalul jocului.

      cu 9 ani în urmă (21.05.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Tomy
      Nu cred ca a fost noroc la Achim. Sunt convins ca a fost sigur ca " tinand " scorul strans si hartuind incontinuu piesele importante ale muresenilor : Mladenovic, Ivanovic si Martinic acestea vor ceda fizic si randamentul lor va scadea dramatic. Elocventa evolutia lui Denison: dupa un prim sfert mai modest si vreo 10 min de odihna a explodat in sfertul 4 cand oamenii mari de la gazde erau epuizati

      cu 9 ani în urmă (21.05.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Meritat, felicitări
    Oradea este prima finalistă. Este cît se poate de clară calificarea echipei lui Cristi Achim, privit în ansamblul ei, aproape la toate capitolele. La un moment dat,în timpul jocului m-am uitat în sensul opus desfășurării jocului, spre banca CSM-ului pe care stătea Tibîrnă, Hallik, Franklin, Subotic. Dacă adăugam la ei și pe Ciomagic...Nu prea am avut curaj să compar cu banca noastră...
    Pentru mine omul meciului a fost Denison, indiferent de minunea australiană, pentru simplul fapt care se numește...recuperare. Nu știu dacă s-a văzut la televizor gestul lui Cristi Achim, care s-a dus "roată" în sală aplaudînd spectatorii, care i-au întors gestul. Singura echipă cunoscută, calificată în finală este Oradea, de restul este prematur să vorbim.

    P.S. Deoarece aici se discută despre baschet, consider posturile domnilor Gabitzu si domnului varanu, inexistente. Csabi lasă-i, unde Domnul nu a dat, nu căuta...

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Am inteles
    si scuze pentru acea "iesire necontrolata".

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș csaba81 :

    varanu
    fara discriminari si tente nationaliste,dar daca nu te bagai parca erau prea frumoase commenturile care le-au lasat oradenii si noi...in loc sa critici scrisul altuia mai bine vezi-ti de echipa ta,si lasa-ne pe noi,respectiv pe oradeni sa ne felicitam unul pe altii,pentru aceste meciuri frumoase,pentru fair-playul ce a fost la oradea respectiv mures...ceea ce la voi nu o sa se intample prea curand....commentul asta e off topic,dar unii chiar sunt enervanti,cand se baga in seama degeaba

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    dovezi TME
    tme te asteptam cu dovezile...
    daca nu le ai, te asteptam cu scuzele de rigoare.
    stii tu, lungul nasului...

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    !
    Felicitari tuturor, avem o echipa foarte buna. Sa bati Muresul 3 0 in PO nici Asehotii nu au reusit. Speram sa intalnim Cj in finala ca numai asa avem o finala curata.
    Tme - pe langa dovezile promise, te rog sa ne spui ceva despre arbitrajul de azi.
    in rest felicitari tuturor muresenilor pt fair playul din sala (cam putini spectatori in sala)

    cu 9 ani în urmă (20.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      -
      Felicitari echipei oradene si succes in finala cu asehotii In privinta dovezilor ti-am mai spus-o si o repet pt ultima data(te consider baiat destept in comparatie cu @unguru): au fost niste discutii private cu anumite persoane din anturajul echipei. Aceste lucrur nu se pot dovedi stii bine Cu asta am terminat pt totdeauna acest subiect. in privinta arbitrajului si a meciului chiar nu pot spune nimic pt ca am lucratsi nu am putut urmari meciul. In privinta fair-playului la Tg Mures acesta cred ca a existat totdeauna Tot in privinta fair play-ului si pe acest site majoritatea se cred de un fair-play desavirsit dar nu e chiar asa , multi scriu una si gindesc alta N-am vazut nici un suporter oradean sa zica din proprie initiativa :" eu ca suporter oradean mi-e rusine sa ascult acesti comentatori de la digi la meciurile echipei oradene" de ex sau sa zica careva ca in mecil doi de la Oradea in sfertul doi arbitrii ne-au macelarit desi Oradea nu avea nevoie de asa ceva cistiga oricum n-avea nevoie de arbitrii E adevarat ca dupa ce sa distantat Oradea a arbitrat corect ba chiar au fost vreo douadecizii in favoarea noastra dar nu mai conta N-am auzit pe nimeni de la Oradea sa zica asemenea lucruri, acesta ar insemna adevarat fair-play nu doar simplu fapt ca felici echipa adversa

      cu 9 ani în urmă (21.05.2014)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ....
      Cu dovezile era doar o mica intepatura. In legatura cu arbitrajul au fost cateva decizii hilare pro Mures (am avut avantajul sa vad reluarile). Noi nu ne uitam la Digisport Oradea pentru ca suntem la sala iar cand comenteaza Lecca sau Abramescu mi se par chiar ok. Despre acest "macelarit" nu stiu la ce te referi, nu am vazut meciul in reluare dar iti spun sigur ca banca voastra a prostestat doar la o singura faza. In rest bafta in finala mica si sunt sigur ca toti muresenii vor tine cu noi in finala (chiar daca jucam cu cj)

      cu 9 ani în urmă (21.05.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @tme
      De ce ar trebui sa-mi fie mie rusine sa ascult comentariile de la tv? Nu sunt platiti de CSM sa comenteze. Daca nu-ti convine comentariul da televizorul pe mut (eu fac de multe ori asta la fotbal cand sunt comentatori penibili).
      Referitor la arbitraj, repet inca o data cu exceptia lui Ciulin (care daca greseste o face intentionat), toti ceilalti arbitrii sunt depasiti si gresesc (in special la meciuri cu incarcatura). Sincer eu nu am vazut nici o intentie de arbitraj tendentios la meciurile Oradea-Mures. Sigur ca au fost greseli si poate ca au fost mai multe in favoarea gazdelor dar motivele sunt cele de mai sus : sunt slabi si nu fac fata tensiunii unui meci.
      Punct. Sper sa incheiem acest subiect ca su trecem in penibil.

      cu 9 ani în urmă (21.05.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      :|
      da, tme, ne-am comparat IQ-urile si ai iesit mai destept... sau mai bine spus, tu ai iesit destept iar eu... :|
      in capatzana ta exista doar arbitraj si conspiratii antimures.
      dupa cum am mai spus, te suspectez ca ai fi chiar lungu' nasului.
      stii tu, chestia aia cu "de taceai, filozof ramaneai", doar esti "baiat destept", nu-i asa? padure fara uscaturi nu exista.

      tot respectul pt restul fanilor si bafta mures in finala mica!

      cu 9 ani în urmă (21.05.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    -
    ai dreptate, ar trebui sa icheiem acest subiect a trecut destul de mult timp de la acel episod eu nu am mai comentat de mult acest subiect dar unii oradeni continua cu aceste mici intepaturi cum le zice ts_cata in privinta comentatorilor ai dreptate nu sint platiti de CSM dar sint platiti de digi care este sponsorul echipei

    cu 9 ani în urmă (21.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      -
      chiar si aceste mici intepaturi cu"lungul nasului" stie toata lumea ca aduc referire la dl Lungu

      cu 9 ani în urmă (21.05.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    felicitari....
    ....Oradea!Aveti o echipa solida,omogena,stapana pe joc.Astept o finala cu U.

    Tin pe aceasta cale sa felicit spectatorii din MS.Apreciez efortul spectatorilor de tenis de varsta a 3-a , care au facut tot ce depinde de ei pentru a umple sala.Acum n-au reusit,poate la anul.Oricum trebuie apreciat efortul lor.Respect!

    cu 9 ani în urmă (21.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!