Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea răpune pe "U"-BT Mobitelco în primul derby al sezonului

Paul Olar

Paul Olar
02.10.2013

76-68
1-0 Fișa meciului 0-1

După succesul din Cupa României repurtat în fața Concordiei Chiajna, CSM Oradea a debutat perfect și în sezonul regulat. În direct la Digi Sport 3, trupa antrenată de Cristi Achim s-a impus cu scorul de 76-68 în primul derby al campionatului, disputat în fața celor de la "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca.

În formula de start a gazdelor se regăsesc Will Franklin, Daniel Dillon, Vujadin Subotic, Titus Nicoară, Sean Deninson. În schimb, Dorin Pintea îi trimite în teren pe Branko Cuic, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Cătălin Baciu și Boris Lalovic. Cel din urmă a fost preferat în locul lui Mihai Silvășan, internaționalul român suferind o accidentare înaintea disputei.

Partida începe cu libera marcată de către Cătălin Baciu. Sean Deninson aduce primele puncte în contul CSM-ului din Oradea, grupare ce se desprinde mai apoi la 4-1. Clujenii egalează grație reușitei din spatele arcului de cerc a lui Boris Lalovic. Băieții lui Cristian Achim profită de numeroasele erori din atac ale clujenilor, iar Titus Nicoară își distanțează formația la șapte puncte, 13-6, forțându-l astfel pe Dorin Pintea să solicite timp de odihnă. Time out-ul pare să aibă succes pentru "alb-negrii", care punctează de la mare distanță prin Ivan Kuburovic. În replică, Will Franklin izbutește o acțiune frumoasă, dar Josh Sparks limitează ecartul de pe tabelă, sfertul întâi terminându-se 15-13.

Radovan Markovic deschide actulul al doilea cu un coș de la semi-distanță. Tot bihorenii au inițiativa și pun umărul la un contraatac spectaculos, finalizat cu slam dunk-ul lui Bogdan Țibîrnă, tânărul pivot român ridicănd în picioare spectatorii prezenți la Arena "Antonio Alexe". Darius Hargrove liniștește în două rânduri apeșe, însă la conducere sunt tot gazdele, ce au un avantaj de zece puncte, 31-21. Oaspeții sunt scoși din faliment de Darius Hargrove, care își aduce cu lejeritate contribuția în atac, americanul profitând de poziționarea inspirată la recuperare a colegilor săi. Radovan Markovic contribuie cu trei puncte și astfel CSM se menține la cârma jocului. Tot Hargrove stabilește scorul de 39-32 înregistrat la pauză, în urma unei reușite extrem de spectaculoase de la aproape nouă metri de panou.

Ivan Kuburovic inaugurează partea a doua cu o reușită din spatele semicercului. Orădenii marchează la atacul următor, însă clujenii își tureze motoarele. Tandemul Darius Hargrove & Ivan Kuburovic este extrem de precis din acțiune, iar "alb-negrii" trec la conducere datorită americanului. Fostul baschetbalist al lui CSU Ploiești scutură plasa din 45 de grade pentru 49-50. Și de această dată, sportivii de pe Criș încheie sfertul cu capul sus, Radovan Markovic marcând în ultima secundă dintre doi adversari.

Actul decisiv este la fel de strâns. Orădenii punctează primii, Josh Sparks și Cătălin Baciu readucându-i la conducere pe băieții lui Dorin Pintea. Franklin și compania nu se pierd cu firea și dau replica, în meci urmând o perioadă cu numeroase schimbări de lider. Practic, diferența între cele două combatante s-a realizat în ultimul minut. Ivan Kuburovic ratează o aruncare din unghi zero, iar Radovan Markovic își pedepsește adversarii, ducând scorul la 71-68. După două acțiuni ratate de ambele grupări, mingea ajunge din nou în mâna clujenilor. "Leii" se apără însă bine și câștigă posesia balonului, Miljan Medvedj comițând pași. Will Franklin transformă cu siguranță de la linia de fault și aduce prima victorie în contul CSM-ului din Oradea.

Titus Nicoară a fost cel mai bun marcator al amfitrionilor. Componentul echipei naționale a României a totalizat 20 de puncte și 10 recuperări. Radovan Markovic a contribuit cu 19 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, în vreme ce Will Franklin a contabilizat 15 puncte și un assist.

De partea cealaltă, Darius Hargrove s-a evidențiat cu 21 de puncte, 4 pase decisive și o recuperare. Josh Sparks și-a trecut în cont 10 puncte, 12 recuperări și un assist. Branko Cuic a mai avut 8 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive.  

*Foto: Viorel Cartiș

42 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    primul meci
    Oradenii au sigur 3 constante: Titus, Franklin si Dillon.
    La U astazi seara doar Hargrove si Sparks (promitator) au avut constanta in joc pe toata durata meciului.
    La recuperari ofensive Clujenii au rupt tot. Din pacate echilibrul a fost si el rupt dupa parera mea de arbitrii in sfertul 4 in favoarea Oradenilor.

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    meci
    si eu asta am vazut..dar , ma gandeam ca poate nu sunt obiectiva..Sparks va fii preferatul meu anul acesta...un pic mai multa precizie la libere si mai mare atentie ne putea aduce castig de cauza...

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    TITUS
    Am urmarit meciul play-by-play si poate gresesc dar cred ca Titus a fost determinant. Nicoara joaca poz. 4 si a facut-o cu o statistica execelenta atat in atac cat si in aparare. Fara briz-brizuri, fara T.O. S-a simtit lipsa lui Pesic? Inadmisibila superioritatea la recuperare pt clujeni. Cand ai in permanenta pe teren 2 pivoti de peste 2,10 este inadmisibil sa dai ata de melte recuperari ofensive. Este o problema de sistem

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Recuperarea ofensiva ca deobicei se poate numi si Cuic:D.E o problema de sistem pe la toate echipele care joaca contra lui. S-a jucat bine, dar e batrani si e putini la numar pt un meci cu tineri de astia, conteaza si cand Cuic nu inscrie, toate se aduna intr-un meci. E bine ca merge apararea din ce se vede si toate daca o sa mearga asa tot anu o sa se termine cu un loc bun...campionatul oricum nu poate fi castigat in situatia data, asa ca felul cum joaca echipa e foarte multumitor. Pacat de cele cateva nesincronizari la 3+2 dintre Meda-Cuic-Hargrove care au dus uneori la cosuri importante...asta o dus la o fuga permanenta dupa ei si cum ei au tot rotit la final au avut un mic avantaj

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Pesic
    nu , nu s-a simtit lipsa...poate am simtit noi lipsa lui...ne facea niste servicii...Nicoara a fost mai bun..si, raman la parerea mea, apararea noastra scartaie, da..mai trebuie muncit! Sparks face jumatate din recuperari..are o detenta fantastica..alta scoala!Nu invinovati prea mult Oradea...

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    dezamagitor
    E dezamagitor sa vezi ca o echipa, alta decat Asesoft, castiga in acest mod. Inteleg chestia cu sponsorul lor, insa toate echipele fac eforturi sa isi asigure bugetele, si toate au nevoie de performanta.
    La Cluj cu regret meea, scartaie mai multe. Uitate si in atac cat o "freaca" intre ei cand sunt aparati in zona, lipsa de luciditate, si destul de multe mingi pierdute. Daca Cuia prinde o zi proasta, e jale. Kuburovic prima jumatate a fost in plus, in a doua s-a mai scis cu aruncarle de 3, insa tot slabut, foarte slabut plus ca a primit minute pe teren nu gluma.

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Cand iei 76 de puncte in deplasare si dai 68, scartaie apararea? Si la inceput de sezon. Sintem la baieti nu la fete. La scorurile din acest debut de sezon daca scartaie apararea, atunci atacul e sblim si lipseste cu desavarsire. Pintea sincer a facut o echipa asemanatoare cu ce juca Tenter din multe puncte de vedere...cel putin pana acuma. Cu Sparks mai usor ca a lipsit azi Silvasan de imi venea sa plang uneori. Are viitor si atat deocamdata...nu cred ca e impresionant ca un juctaor de pozitia 4 a facut 12 recuperari, cand colegul lui de pozitia 1 facut 11. E un entuziasm exagerat in legatura cu el. Cand iese Lalovic din ce vad ori cu Sparks ori fara, echipa sufera.

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    what a begining :)
    Salutare... Englezii zic despre un prim pas intr-o calatorie ca e "the shape of things to come". Daca acest lucru poate fi aplicabil noului sezon in LNBM inseamna ca vom avea un campionat frumos. Azi baschetul a avut de castigat in primul rand. In ultimii ani inclestarile dintre Oradea si Cluj au fost mai mereu palpitante si jocul de azi s-a inscris in acest tipar. Exceptional meci. Rasturnari de scor, daruire maxima, finalizari spectaculoase si mult fair play... toate ingredientele pentru o seara de baschet frumoasa. In primul rand... felicitari U... am avut senzatia in intersezon ca va fi un an de declin al Clujului, insa ma bucur mult ca m-am inselat. U are o echipa redutabila si un antrenor pe cinste. Si mie imi place Sparks enorm de mult. Munceste si are talent cu duiumul. Cuic... fara cuvinte... insa azi toata apararea CSM-ului a avut scopul de a-l anihila si relativ a mers, si totusi a reusit sa straluceasca. Felicitari si suporterilor clujeni care au facut deplasarea intr-o zi lucratoare... e o dovada a pasiunii clujenilor pentru baschet si pentru U... absolut tot respectul si aplauzele mele! CSM azi a facut mare risipa de efort si nu degeaba. Apararea inca scartaie dar se vad imbunatatiri de la meci la meci. Titus a fost imperial. Cred ca echilibrul s-a rupt la cosul de 3 puncte a lui Franklin la 60-60. De acolo Oeadea a jucat exact si a speculat orice greseala, inclusiv cele de arbirtraj care, sa recunoastem, in ultimele sferturi au avut o tenta pro Oradea, insa nu cred ca decisiv. Clujul a platit tribut pe final rotatiei scurte care s-a subrezit aplicand o aparare agresiva care inevitabil duce la oboseala si greseli personale. Insa cred ca asta se va schimba radical odata cu reintrarea lui Silvasan in rotatie. Ma bucura rezultatul insa mai mult ma bucura calitatea meciului oferita de cele doua echipe. Bravo Cluj! Bravo Oradea!

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Vrei sa zici ca arbitrajul a tras pt Oradea? Sincer nu mi se pare...mi s-a parut un meci tare intre doua echipe solide si a fost decis de niste detalii minore.Nu poti sa dai vina pe arbitraj ca s-a acumulat 4 greseli la niste jucatori cu 30+ minute. Lui Hargrove de ex poti cle mult sa ii reprosezi lui ca e neatent

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      baschet
      Desi nu-mi face placere am urmarit ultimul sfert la televizor si jur ca nu am vazut nici eu ca albitrii (inca nu il vreau pe r) sa traga cu Oradea! Ce am vazut a fost un Meda cam sontorog..... in meciurile de pregatire era mai aspru..... A castigat echipa mai lucida si meciul de astazi a fost o buna propaganda baschetbalistica!

      cu 10 ani în urmă (02.10.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    @bbfreak
    Invoca concret fazele de arbitraj despre care spui ca au influentat decisiv soarta meciului, sau pardon, unde a furat Oradea cu arbitrii, pentru ca o analogie cu Asesoftul automat asta vrea sa sugereze, nu prea vorbim de jumatati de masura aici.

    Invit calduros si fanii altor formatii care au urmarit acest joc sa isi exprime franc opinia: a castigat Oradea datorita arbitrilor ? Mi se pare de-a dreptul penibil ca deja de la prima etapa sa incepem sa ne tavalim in mocirla aici pe site, iar in baschetul faptic din sala galeriile si suporterii celor doua formatii sa-si strige numele reciproc dupa meci.

    Au fost decizii de-o parte si de alta si intradevar, e posibil sa fi fost acel 5% acordat gazdelor, insa nimic mai mult si trebuie sa ai taria sa recunosti ca "U" nu a pierdut acest meci datorita arbitrilor.

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      Baschet
      Ca suporter a lui "U" spun ca diferenta intre cele doua echipe a fost facuta de o tzara de extra luciditate pentru Oradea, de lipsa lui Silva si de sontorogeala lui Meda ..... Cu Silva in teren cred ca alta era situatia ..... albitrii.... ei fluiera orice si oricand si cum apuca..... dar nu cred ca s-a depasit acel 5% ..... Concluzie: victorie meritata!

      cu 10 ani în urmă (02.10.2013)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      Silva ...
      Cred si eu ca avandu-l pe Silvasan in teren lucrurile ar fi stat diferit, in sens pozitiv pentru voi, asta chiar daca statistica ar vrea sa ne minta putin, cu acel monstruos +10 la recuperari ofensive pentru voi. Adevarul e ca a contat mult absenta lui in rotatia oamenilor mari, cu atat mai mult cu cat Silva mereu a facut meciuri bune contra CSM-ului. Mi s-a luat o piatra de pe inima cand l-am vazut imbracat "civil" cu aproape o ora inainte de joc. Sparks e o surpriza foarte placuta pentru mine, e un profil de jucator cum nu am prea vazut pe la noi si cred ca va va ajuta mult, joaca foarte bine fara minge. Oricum, rezultatul si diferenta aparent mare de pe tabela e total mincinoasa, meciul fiind practic pe muchie de cutit, cateva amanunte si decizii ale jucatorilor facand diferenta.

      Pentru perioada in care ne aflam si la schimbarile majore petrecute in ambele loturi in vara, cred ca ambele echipe au aratat mai mult decat decent, insa mai este foarte mult de lucru in ambele tabere, dar din punctul meu de vedere cred ca avem sanse mari de tot sa ne intalnim in semifinale in acest an.

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      meci
      Daca meciul s-ar fi desfasurat exact la fel la Cluj probabil ca impinsi de suporteri si avand reperele propriei sali ar fi invins echipa din Cluj.
      Mi s-a parut putin aiurea faza din sfertul patru cand s-a fluerat abatere de 5 sec la repunere laterala insa imediat Ciulin a compensate cu faultul in atac fluerat la Denison.
      Meci agreabil din fata televizorului intre doua echipe apropiate valoric.
      Sparks mi se pare si mie promitator, mai are nevoie de timp, este tanar si abia intelege ce se intampla in baschetul de la noi insa sunt convins ca se va misca si mai bine in meciurile viitoare

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      ...
      voi ziceti 5%,eu zic cam 10%, dar , desigur nu asta e cauza pierderii meciului... un pic mai multa luciditate , precizie si atentie puteam castiga...asta e...mai invatam!

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Sa fim seriosi...
    Am vazut meciul la TV, in opinia mea oricare putea sa castige. Clujului i-a lipsit Silvasan, s-a vazut clar. Iar Oradea inca nu este legata ca in anii trecuti.Dar din ce-am vazut, arbitrii nu au legatura cu rezultatul.

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tumero :

    greseli compensate
    Arbitrii nu au influentat intentionat rezultatul meciului, pe final s-au fluierat cateva prostii care pe urma au fost compensate. Acea echipa care putea sa se foloseasca mai bine de situatiile create de arbitrii pe final a castigat.

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    cu 68 puncte marcate rar poti castiga
    3-4 decizii impotriva lui U Si inca vre-o 6-7 fauturi nesanctionate, Marcovici - un jucator ff bun,FELICITARI Oradea, care a primit 1 GT. Din care s-au compensat 1-2. Si de ce sa se compenseze? de ce sa nu se asume gresala fiind omeneasca. Se opteaza pentru compensare pentru a se crea amestecul de decizii din care sa iasa avantajat cine trebuieste.Pacat de asemenea maniera. Aceasta va determina o audienta din ce in ce mai mica, unde mai pui generozitatea cu care se inmormanteaza licarirea din baschetul romanesc.
    Sa inlatur subiectivismul privind prestatia cavalerilor va propun 3 dovezi: 1. Declaratia lui Achim in care se simte dator sa justifice;2. Declaratia lui Pintea care nu cometreaza; 3. Atitudinea lui Cuic la sfarsitul meciului cand discuta fierbinte cu arbitru international...ala din Pitesti

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      munca
      adevarat ...Pintea e mai ponderat , il compenseaza Ciuia ...
      concluzia...munca multa, asa incat sa nu jucam meciul pe muchie de cutit si sa nu avem de suferit de pe urma micilor grseli mai mult sau mai putin voite....daca suntem buni nu pot decat cu furt la drumul mare si asat se vede prea tare

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    meci
    A fost un meci interesant intre doua echipe schimbate fata de sezonul precedent. S-a vazut acest lucru, iar la noi in continuare mai este de lucru la blocajele defensive. Mi-a placut echipa Clujului, se pare ca si in acest an va fi una dintre fortele campionatului. A fost si un duel tactic in care Ma bucur ca am reusit sa castigam cu toate ca 2-3 dintre oamenii nostri de baza nu au prins o zi foarte buna. Asta e un semn bun. In ceea ce priveste arbitrajul, aceste argumente ca s-ar fi decis meciul pe decizii de arbirtaj

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    meci
    Scuze, reiau postul - din pacate nu exista o functie de "Edit": A fost un meci interesant intre doua echipe schimbate fata de sezonul precedent. S-a vazut acest lucru, iar la noi in continuare mai este de lucru la blocajele defensive. Mi-a placut echipa Clujului, se pare ca si in acest an va fi una dintre fortele campionatului. A fost si un duel tactic in care noi am incercat sa-l oprim pe Cuic (de multe ori am si reusit acest lucru), iar Clujul s-a pregatit pentru blocarea fastbreak-urilor marca Dillon. Ma bucur ca am reusit sa castigam cu toate ca 2-3 dintre oamenii nostri de baza nu au prins o zi foarte buna. Asta e un semn bun. In ceea ce priveste arbitrajul, aceste argumente ca s-ar fi decis meciul pe decizii de arbirtaj mi se par extrem de "lights" ca sa nu zic altfel.

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Cu 68 de puncte poti castiga foarte des, dar trebuie luat in calcul faptul ca e inceput de sezon si echipele is asa mai exuberante. Pe parcursul sezonului pot fi multe meciuri grele care sa le castigi exclusiv pe aparare...vezi finala castigata de Tenter cu scoruri foarte mici. Important ii sa se mentina defensiva asta pt U si va fi bine...numai ca daca batranii vor obosi, apararea va exploda si atunci pt U va fi o catastrofa pt ca nu e o echipa construita sa castige meciurile cu atacul cum era Mediasul lui Soce sau Sibiul lui Vulc pe vremuri. Rar cand vezi azi meciuri cum au fost cele U-Sibiu din 2005-2006 cand se castiga cu scoruri de 105-103.

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    arbitraj
    Am fost in sala si sincer chiar nu inteleg cum poate cineva considera ca arbitrajul a fost partinitor. Nu cred ca echipa din Cluj are nevoie de astfel de scuze. Ambele echipe au jucat bine, se vede ca este doar inceputul campionatului si mai e mult pana sa atinga un varf de forma, asa ca hai sa dam credit echipelor.
    Daca e totusi cineva, care e convins ca arbitrii au ajutat Oradea, atunci sa spuna concret la ce faze se refera. Repet eu am fost in sala si nu am vazut reluari dar nu am vazut partinire in decizii. Si la modul cum au fost huiduiti arbitrii de public m-as fii mirat sa traga cu Oradea.

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    meda
    0 puncte, 0 rebounds (mno,e guard) si 2 assists in minute importante de joc. la statistica aia, de ce nu jucam cu kuty? eu cred ca kuty ar fi avut o performanta mai buna decat meda. cat despre silva...nu stiu daca ar fi facut diferentza...cateodata joaca foarte bine, cateodata e complet pe dinafara...probabil din cauza faptului ca a trecut prin foarte multe accidentari. mi s-a mai parut ca bobo pintea e in continuare antrenor secund. principalul e cuic...sau mi se pare numai mie?

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      Meda - Silva
      de aceeasi parere, Meda a fost absent azi, iar elefantelul Silva daca are o zi proasta e jale, ar trebuie sa slabeasca e foate lent si de multe ori trage echipa in spate, e lucid si sigur pe mana , dar mult prea lent , de aceea imi place Sparks, si inca nu l-ati vasut destul...

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Silvasan era la fel inconstant si inainte de accidentari. Tin minte in 2005 un meci de playoff cu Sibiul lui Clavon, era meciul 3 decisiv la Cluj(dupa ala cand s-au dezechipat in padure la Sibiu=))). In primul sfert le-a dat vreo 7 de 3 din toate pozitiile...dupa aia cred ca abia a mai reusit 2 de 3 tot meciul...Acuma inca e constant fata de cum era in tinerete. Pai ce, cu Tenter nu comenta Cuic sau cu Seckulovic....asta e stilul lui, dar totusi indicatiile le da Pintea nu Cuic, schemele le indica Pintea. Oricum un Pintea foarte energic aseara si putin nervos, schimband schemle de atac cu o voce de se auzea si de afara cred...e mult mai implicat decat credeam ca o sa fie.
    Cat despre diferenta dintre Meda si kuty...cand o sa aiba Kuty controlul lui Meda asupra chestiei aleia rotunde, atunci o sa joace, pana una alta copiii is pe dinafara de meciurile importante. Si cand il scoti pe Lalovic si joaca Baciu deja se simte ingrozitor, dapai sa ii mai bagi si pe ei ca am avea turn overuri cu caru

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    meci
    Dupa parerea mea , meciul a fost decis de ziua slaba a lui Cuic. Daca acesta era in forma si, in plus, il aveau disponibil si pe Silvasan probabil ca Clujul invingea lejer. In rest, a fost totusi un meci slabut , fara realizari tehnice deosebite, in care se pare ca Oradea arata un pic mai rau decat in editia trecuta ( sau poate e doar primul meci si realtiile de joc nu s-au sudat). Comparand acest meci cu meciurile Asesoftului ( e adevarat, vazute la TV si fiind amicale ), se pare ca anul acesta nu vor avea rival la castigarea titlului. Si, parca m-am saturat de atata Asesoft ......

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .......
    Clujul putea castiga linistit,au avut meciul in mana la un moment dat,de ce n-au castigat?.....pentru ca au avut banca scurta,meciul asta l-au dus in 7 jucatori....pentru ca ,desi au fost superiori la capitolul recuperari ( off + def) ,n-au convertit mingile castigate in puncte,dezastruosi la aruncarile din interiorul semicercului....pentru ca Lalovic si Koburovic au avut prestatii sterse,n-au ajutat mai deloc echipa....pentru ca Pintea n-a avut taria de a cere un TO in sfertul 4 sa le ceara jucatorilor sa joace 1 la 1 si s-a multumit sa priveasca neputincios cum jucatorii sai arunca de 3 puncte in ''buza'' sau de 2 puncte din pozitii ''nefiresti''.....Sparks si Cuic vor fi punctele forte ale Clujului in acest an...poate si Hargrove daca ii ies ''fitele'' de mare jucator din cap,desi ma indoiesc de asta si iar ne intoarcem la ...Pintea!!!

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Iara se vb de Pintea si altii cu preparatoru fizic pe banca in postura de antrenor principal. Meciul in mana? Poate cu Craiova da aseara in niciun caz nu o avut clujenii meciul in mana...intoarce televizorul ca altfel apare scorul pe dos:))

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      @Vladut
      Vorbesti prostii atat despre Kuburovic cat si despre Hargrove asta sa nu mai spun de Bobo Pintea! Hargrove nu are fite de mare jucator pentru ca el chiar este (si nu zic asta ca joaca la noi, l-am remarcat si intotdeauna l-am considerat un mare si periculos jucator). Cat despre meci in mana..... nu cred ca a fost asa, am jucat bine (tinand cont de previziunile unora) ia Oradea a jucat nitel mai bine sau poate doar nitel mai lucid! Daca ii sa analizam in cati s-a jucat as putea spune ca am jucat in 6 doar pentru ca Meda a fost doar figurant cu cele doua asisturi si 4 TO...... Si nu uita ca in echipa asta unicele lucruri "vechi" sunt Silva, Baciu si Cristescu in rest.... antrenori, straini, etc. sunt noi nouti, incepatori am putea spune in aceste posturi...... Echipa mai are de muncit pana sa joace ca o echipa si sa fie complet integrata! Dar .... vom trai si vom vedea pentru mai este tare mult pana departe si tare multe se pot intampla!

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @hell
    As incepe prin a-ti spune sa-ti masori cuvintele si sa discuti BASCHET,DACA POTI, fara a jignii alte persoane!...vino cu argumente!....ARGUMENTELE mele stau in picioare,uita-te si la statistica meciului si dup-aia vorbesti!....daca stii s-o citesti BASCHETBALISTIC ,imi dai dreptate si iti ceri si scuze!....jucatorul Koburovic poate e ok,dar ieri n-a aratat-o,a avut procentaje de JUNIOR ,nu de STRANIER!:))).....altfel,Hargrove daca e un jucator mare de ce joaca in Romania?:))))....ok,e jucator bun dar eu unul nu cred nici in ruptul capului ca Pintea POATE SA SE IMPUNA in fata unor jucatori precum Cuic sau Hargrove!.....tinere,crede-ma stiu unde sa ma uit ,tu probabil o sa vii peste vreo 3-4luni si o sa sustii ce zic eu acum!
    Tot eu am fost ala care v-am zis ca Bakcevic nu e antrenor de Cluj si ati sarit ca arsi si atunci ,spunandu-mi ca Bakcevic a fost la nationala under x a Croatiei....iti amintesti?:)))))...cine a avut dreptate atunci o sa aibe si acum...o sa vezi!:)))
    In rest,am vrut sa fie constructiv mesajul cu Clujul,dar cand spui adevarul intotdeauna doare!:)
    Succes Clujului pe mai departe!

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      @Vladut(diminutiv) deci copile!
      Cu ce am jignit altetea ta sernsima? ca ti-am zis ca vb prostii? asta ii parerea mea! si? ai ceva inpotriva? teoretic ii o tara libera si teoretic am dreptul la o opinie..... cu ce te-am jignit maria ta? pentru ce sa imi cer scuze? Unde nu am vorbit de baschet? chiar esti dumnezeu si detii adevarul absolut iar opinia ta este litera de lege? Tinere nu stiu cui ii spui dar cred ca este timpul si momentul sa iti masori cuvintele si cobori nasu nitel mai jos si sa nu mai tot afisezi aere de vedeta si de primadona! Sau si mai simplu, inainte de a insulta pe cineva pune mana si vezi pe cine insulti si ca sa fiu si mai pe gustul tau ai onoarea sa comentezi despre Craiova si ne lasa pe noi cu Clujul nostru ccaa ne descurcam si fara sfaturile/paarerile voastre!!! ( asta ca sa iti aduc aminte cum mi-ai spus tu mie cand am "indraznit" sa comentez de echipa voastra!

      P.S. unde nu ii baschet in postul meu:

      "Vorbesti prostii atat despre Kuburovic cat si despre Hargrove asta sa nu mai spun de Bobo Pintea! Hargrove nu are fite de mare jucator pentru ca el chiar este (si nu zic asta ca joaca la noi, l-am remarcat si intotdeauna l-am considerat un mare si periculos jucator). Cat despre meci in mana..... nu cred ca a fost asa, am jucat bine (tinand cont de previziunile unora) ia Oradea a jucat nitel mai bine sau poate doar nitel mai lucid! Daca ii sa analizam in cati s-a jucat as putea spune ca am jucat in 6 doar pentru ca Meda a fost doar figurant cu cele doua asisturi si 4 TO...... Si nu uita ca in echipa asta unicele lucruri "vechi" sunt Silva, Baciu si Cristescu in rest.... antrenori, straini, etc. sunt noi nouti, incepatori am putea spune in aceste posturi...... Echipa mai are de muncit pana sa joace ca o echipa si sa fie complet integrata! Dar .... vom trai si vom vedea pentru mai este tare mult pana departe si tare multe se pot intampla! "

      in afara de vorbesti prostii? Esti arogant si pextrem de prost crescut, tratezi de sus pe toata lumea si te crezi buricul pamantului! Cred ca este cazul sa cobori nasul si sa iti ceri scuze pentru ca, pur sis simplu, postul tau la adresa mea este o jignire si daca mai indraznesti sa mi te adresezi in felul asta voi risca si un ban!!!

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • SCM "U" Craiova Vladut10:

      @hell
      O sa-mi spun parerea de fiecare data ,dupa fiecare meci jucat!...inclusiv de Cluj!
      Stai linistit ,e doar inceputul campionatului,toate echipele,poate cu exceptia Asesoftului,vor pierde meciuri,nu trebuie sa fii cu nervii in tavan!
      Mi se pare Clujul valoric sub cel de anul trecut,atata tot!
      Sparks si Cuic sunt jucatorii determinanti ai Clujului!....de urmarit ascensiunea (mi-o doresc) lui Baciu,seriozitatea lui Hargrove,constanta lui Silvasan ,integrarea si adaptarea lui Kuburovic in sistemul lui ''U'' si ,de ce nu?...''imaginea'' lui Pintea!
      As fi vrut sa iei aceste posturi, ale mele, ca pe niste observatii obiective si nu cum le-ai luat tu ca fiind din partea un fan al Craiovei!....si Craiova are mult de munca ,in opinia mea a avut un sfert 3 la Cluj catastrofal in Cupa, si Clujul a meritat sa mearga mai departe!
      Sincer ma asteptam ca Oradea sa castige meciul mai usor decat a facut-o si cu putina atentie Clujul putea castiga!



      Ce va fi vom vedea!

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      Vladut
      Daca ai ficitit cu atentie ai fi vazut ca nici macar cu acel "vorbesti prostii" nu am vrut sa jignesc, cat despre parerile tale..... spor la postat ca sa cum am zis este o tara libera si atata vreeme cat nu dai cu paru, nu esti arogant si nu impungi ai cuvantul meu de onoare ca nici eu nu voi impunge! Asa cum tu ai ceva de spus si de Cluj se poate ca si eu sa am de Craiova (vorbim despre aspectul civilizat). Si cum reactia mea a fost determinata de un ton agresiv as dori sa recitesti postul meu (cel de la care au pornit discutiile) si sa imi spui cu ce am jignit! Si ca sa nu cauti, ai aici postul:

      "Vorbesti prostii atat despre Kuburovic cat si despre Hargrove asta sa nu mai spun de Bobo Pintea! Hargrove nu are fite de mare jucator pentru ca el chiar este (si nu zic asta ca joaca la noi, l-am remarcat si intotdeauna l-am considerat un mare si periculos jucator). Cat despre meci in mana..... nu cred ca a fost asa, am jucat bine (tinand cont de previziunile unora) ia Oradea a jucat nitel mai bine sau poate doar nitel mai lucid! Daca ii sa analizam in cati s-a jucat as putea spune ca am jucat in 6 doar pentru ca Meda a fost doar figurant cu cele doua asisturi si 4 TO...... Si nu uita ca in echipa asta unicele lucruri "vechi" sunt Silva, Baciu si Cristescu in rest.... antrenori, straini, etc. sunt noi nouti, incepatori am putea spune in aceste posturi...... Echipa mai are de muncit pana sa joace ca o echipa si sa fie complet integrata! Dar .... vom trai si vom vedea pentru mai este tare mult pana departe si tare multe se pot intampla! "

      Seara buna!

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • SCM "U" Craiova Vladut10:

      @hell
      ''Vorbesti prostii'' - aici cred ca ai zis ceva de bine ,dar am interpretat eu gresit!...in rest postul tau a fost ok...nu sunt obisnuit sa mi se vorbeasca asa si din aceasta cauza poate am fost un pic mai penetrant!
      Altfel,poti sa-ti spui punctul de vedere in ceea ce priveste jocul Craiovei,doar sa fii obiectiv si sa spui ceea ce vezi....asta am facut si eu pana acum!
      In ceea ce-l priveste pe Pintea,Doamne fereste n-am nimic cu el,dar mi se pare ''moale'' ca antrenor!.....sper sa ma insel!

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      @Vladut
      Atata vreau sa mai spun ca am dat-o destul pe alaturi, daca vreau sa te insult sigur nu folosesc "vorbesti prostii" :D

      Respect!

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .....
    Mai e un ''individ'' pe aici care se baga singur in seama,unul care-l compara pe Sebestyen cu marele Vlade Divac!:))))...pentru el erau la fel!:))))....da,Clujul a avut meciul in mana,n-a stiut cum sa joace ''mingile decisive''!

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ai tu ce ai cu Tibi Sebestyen...noroc ca nu l-ai vazut jucand ca ai fi ramas marcat profund. Io i-am comparat pe astia doi?!...am pretentia ca stiu diferenta dintre un jucator de pozitia 5 si unu de pozitia 4. Atata cred ca stiu indiferent de nivelul la care au jucat unul sau altul. Pt cunoasterea auditoriului si Pintea si Sebestyen jucau 4...daca comparam cu Divac, atunci au fost altii 2:Muesan si imediat a fost adus Saftescu care nu stiu daca nu cumva e oltean de-al tau(da om de omenie nu...) si ca sa te oftici, Saftescu a avut cea una dintre cele mai bune maini de 3 dintre pivotii din sud-estul Europei...noroc ca nu a fost si inalt si mai rapid ca juca in euroliga lejer. Pana una alta cu generatia aia nationala a avut rezultate cum va mai avea la pastele cailor pana in momentul in care Ghita si Bruno au refuzat convocarile. Tu esti inteligent, pe cand oamenii astia jucau in Euroliga si chiar daca nu faceau minuni, stateau in fata alora mari la niste varste de 23-24 de ani, nu luau -50. Dute acuma cu cuplul Popescu-Capusan si joaca cu aia sa vezi. Asa ca da Tibi a fost super jucator sa stii asta de la mine...cine o vazut macar capacele date lui Burlacu cand deja era la apusul carierei imi va da dreptate...de dunkurile din tinerete nu mai vorbim

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    @Vladut10
    Ai avertisment. De mult trebuia să-l primești, dar am lăsat de la noi. Mai lasă puțin și tu. Nu e nevoie să jjignești într-o postare toți jucătorii care evoluează în România și nici partenerii de discuție. Chill! A fost un meci. Având în vedere că urmărești baschetul de ceva timp ar trebui să-ți dai seama că nu un meci și nici 10-20 de meciuri nu-l fac mai bun sau mai slab pe vreun jucător. Însă înainte de a trece la discuții mai aprofundate hai să ne calmăm puțin. Mulțumesc!

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @adi micinic
    De ce am avertisment?
    Cu ce am jignit jucatorii care evolueaza in Romania?
    Nu e prima data cu dl. hell are astfel de ''scapari'' si ''scapa'' de regulament!....dl. free62 la fel,AVEM 2 REGULAMENTE?....ei au voie sa ''intepe'' ,da?....cred ca in posturile mele am vorbit serios de baschet!
    Te rog, citeste-mi primul post ...mi-am spus punctul de vedere,NU AM VOIE?....ok,daca pe

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    hell, vladut !!!!
    Domnilor, va rog, sunteti oameni seriosi si in general, cu comentarii echilibrate si pertinente. Abia acum am citit succesiunea de replici si din acest motiv intervin pt a apela la echilibru si respect. Este pacat sa denaturam rolul acestui site. Va astept, in continuare, cu comentarii legate de fenomenul baschetbalistic. Multumesc

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      ......
      Am inteles sa traiti! :P procedam ca la carte si discutam despre baschet ca ne place tare mult fenomenu asta si care, desi parea sa inceapa foarte rau, se pare ca totusi o sa fie mai bine decat pare! Rovinari bate Mediasul, Chiajna pune probleme Rpvinariului (nu am vazut meciul, am vazut doar rezultatul), "U" pierde si castiga cu Craiova, pierde onorabil la Oradea(diferenta a fost facuta doar de un extra de luciditate) ..... O sa castige din nou Ploiestiul (din punct de vedre a lotului) dar o sa vedem multe meciuri frumoase..... cu bune, cu rele eu cred/sper sa fie frumos!

      cu 10 ani în urmă (03.10.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!