Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea revine pe final și învinge Mediașul

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
26.10.2013

77-76

(18-18, 21-23, 15-15, 21-18)

            4-1                Statistică              2-3

Oradea începe cu Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară și Tîbîrnă, în timp ce Marcel Țenter îi trimite în teren pe Shiloh, Mandache, Kemp, Tsiaras și Marojevic.

Titus Nicoară înscrie primul coș al întâlnirii. Răspunsul oaspeților vine de la Kemp și Mandache, care marchează câte o aruncare din afara semicercului și aduc Mediașul în avantaj, 2-6.  O aruncare liberă transformată de Țîbîrnă și încă 2 puncte înscrise de Dillon reduc diferența la un singur punct. Nicoară ratează două libre însă își repară greșeala mai apoi și aduce Oradea în avantaj. Jocul continuă sub semnul echilibrului, cu greșeli de ambele părți. Nici o formație nu reușește să se desprindă la mai multe de 2 puncte, iar două coșuri în ultimele secunde ale primului sfert semnate de Bogavac și Nicoară stabilesc scorul acestuia, 18-18.

Secvența a doua începe mai bine pentru gazde, care înscriu 3 puncte prin Radovan Markovic. Replica Gazului vine de la Dumitru, care anulează reușita lui Markovic. După câteva minute cu puncte după aproape fiecare atac, Oradea are 31-29. Mandache restabilește egalitatea însă Comagic marchează imediat de la distanță. Kemp reduce din diferență după o pătrundere finalizată cu coș. O reușită de 3 puncte semnată de Koch aduce Mediașul în avantaj. Franklin, respectiv Tsiaras mai pun câte 2 puncte pe tabelă, iar fundașul gazdelor punctează încă o dată, de data asta de la distanță, pentru 39-39. Koch mai marchează o dată și stabilește scorul la pauză, 41-39.

Repriza secundă începe cu ratări pentru ambele formații. Nicoară transformă două libere și restabilește egalitatea pe tabelă. Extrema de forță a orădenilor mai face o vizită la linia de libere și duce scorul la 43-41. Jocul este din nou foarte echilibrat, Oradea reușind totuși să obțină un avantaj de 4 puncte. Țenter cere timp de odihnă după care Dumitrecu și Mandache reușesc câte un coș de la distanță. Shiloh mai pune 2 puncte în dreuptul oaspeților și încheie un parțial de 8-0 prin care aceștia întorc scorul, 48-52. CSM-ul profită de greșelile Mediașului și se apropie la un punct, 52-53.  Tsiaras reface diferența de 4 puncte după o reușită din afara semicercului. Gazdele revin din nou și egalează la 56. Sfertul 3 se încheie totuși la egalitate și Gaz Metan are un coș avantaj după 30 de minute, 56-58.

Sfertul decisiv debutează cu încă un coș de 3 puncte semnat de Tsiaras. După mai multe ratări pentru ambele echipe, Shiloh mărește avantajul Gazului la 6 lungimi. Nicoară fructifică 4 aruncrări libere dictate după 2 faulturi și reduce diferența la 2 puncte. Kemp înscrie de la distanță iar Nicoară este faultat din nou, de data aceasta transformând o singuruă liberă. La fel face și Denison, însă Willie Kemp marchează din nou 3 puncte, pentru 64-70. Nicoară mai transformă 2 libere iar Tîbîrnă reușește un coș cu fault în urma căruia Marojevic este eliminat. Franklin aduce Oradea la doar 2 puncte în spatele oaspeților iar Markovic obține încă un coș cu fault pentru bihoreni, scor 73-72. Kemp marchează 2 libere însă Franklin readuce gazdele în avantaj, cu 32 de secunde înainte de final. Mediașul are un atac prelungit, încheiat cu un coș al aceluiași Kemp. Cristian Achim cere time-out, când tabela indică 75-76 și încă 13.8 secunde de joc. Franklin înscrie 2 puncte iar Gazul nu mai reușește să puncteze, scorul final fiind 77-76

23 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    cred ca
    finalul de meci l-a pierdut Tenter, ma asteptam sa joace la fault, desigur , era o loterie , dar in alte meciuri la limita a mai facut-o...imi amintesc insa si meciuri ca cel de azi cand nu a recurs la acest procedeu
    vorbeam de final, in rest un pic mai multa concentrare a echipei, subliniez, echipa, putea castiga meciul
    felicitari Oradea!
    un meci foarte frumos pe care l-am urmarit cu placere, mai putin comentatorul care avea un fixism cu cei doi jucatori veniti la ambele echipe

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013)
    • SCM "U" Craiova Drexler:

      Tenter!
      Nu a pierdut el meciul!
      El doar a pregatit foarte bine meciul cu Oradea!
      As vrea sa vad si eu numarul de GP - uri ''fluierate'' in ultimul sfert!:)!
      Oradea e o echipa cu potential imens, dar, din pacate ,este oscilanta in evolutii!....azi ''cineva'' a vrut ca ea sa castige!

      cu 10 ani în urmă (26.10.2013)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Parere
    Oradea a castigat cu noroc meciul. Echipa a manifestat o lipsa de idei cronica si ingrijoratoare in atac. De asemenea cativa jucatori mi s-au parut iesiti din forma : Dillon, Subotici si chiar Marcovic. Felicitari pt. Titus Nicoara, determinant in acest meci.
    Foarte bun jocul mediesenilor. Mie mi-au placut: Mandache, Kemp, Tsiaras

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      ..
      Kemp, Mandache Tsiaras, de la Oradea doar Titus

      cu 10 ani în urmă (26.10.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Despre Gaz
    Foarte greu meciul. Gazul desi pare o echipa pe care nu (prea) o mai baga nimeni in seama, de curiozitate m-am uitat si peste liniile afisate de bookmakeri si se discuta despre o victorie la minim 7 puncte a Oradei, oarecum normal, dupa despartirea de Michell, Ivanovic, Mladenovic, Dundjerski si restul jucatorilor mai cunoscuti din sezonul trecut, sunt in continuare o formatie foarte foarte greu de batut, formatie care s-a intarit in vara si la ce am vazut in acest start de sezon, nu cred ca sunt mai slabi ca sezonul trecut, poate mai lipsiti de omogenitate, insa au lot foarte bun si nu pentru multa vreme vor mai fi subapreciati.

    Oradea face al doilea meci consecutiv in care nu ii reuseste jocul si e pusa in mare dificultate mare datorita acestui fapt, se vede cu ochiul liber ca noile achizitii inca nu s-au integrat 100% in echipa, cu exceptia numita Titus si mai e mult de munca in acest sens, insa ma bucur ca publicul are rabdare.

    Cred ca a fost un meci bun de urmarit, insa doar pentru cei neutri, pentru fanii celor doua formatii a fost teribil de greu.

    Felicit echipa Gazului pentru prestatia lor foarte buna din aceasta seara si le urez multa bafta in Eurochallenge, intr-o mare masura meritau si ei victoria, insa Will n-a fost de acord.

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    moldovene,ai dreptate
    Chiar daca nu iti impartasesc parerele de fiecare data,uneori chiar ai dreptate,Astazi, cu noroc am castigat,sa ne bucuram e victorie mare.Astept ca multi jucatori sa -si are clasa promisa,Subotic declara ca el este grozav,nu a prea aratat,poate mai tarziu.De departe cel mai bun transfer este TITUS,bravo,felicitari si sa nu-l uit pe Will si Dillon si Boghi tot pe ei greul.

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    fain
    Frumos meciul. Degea insa jocul e frumos daca nu si il castigi.
    Se vede ca incet incet noua abordare a lui Tenter poate da roade. Anul trecut a construit echipa in jurul oamenilor inalti. Anul acesta a schimbat si e construita in jurul PG si SG.
    Cat de curand va trebuii sa se decida ce mutari va face: pe care din jucatorii inatlti ii va schimba, ptr ca nu prea va mai putea astepta.
    Titus, din ce in ce mai bun.
    Succes Oradei in EuroChalleng. Greul de abia acum va incepe: meciuri la cateva zile, oboseala deplasarilor, si inevitabilele si nedoritele accidentari. Functie d cum va evolua in LNBM si EuroChallenge se va edea atat valoarea echipei cat si a staff-ului.

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    adrenalina
    cred ca inca mai am o doza ridicata de adrenalina dupa meciul asta... din tribune, meciul a fost greu de tot. nu vreau sa mai traiesc des meciuri ca acesta (doar daca finalul e fericit, bineinteles). in acest ritm am sa fac cu "hertzul". inca o data s-a vazut ca tenter e o buturuga mare pt achim si doar zeita fortuna fiind cea care a inclinat balanta inspre oradeni.

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ....
      Ai fosr la meci? A fost lume putina in sala? Pe site-ul frb scria ca sunt doar 500 persoane?

      cu 10 ani în urmă (27.10.2013)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      spectatori
      probabil ca au fost undeva la 1200 de spectatori... cei care introduc datele pe site-ul FRB nu au simtul aproximarii. nu uita ca anul trecut cand au fost meciuri la care s-a stat inclusiv pe scari si culoare, au bagat undeva la 1400-1500, desi locurile pe scaune sunt 1750.

      PS: ora meciului a fost total nepotrivita (16:15). sambata pe acea vreme frumoasa, oamenii cu siguranta s-au spart pe la gratare, bere, iarba verde...

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      fanii
      adevaratii fani sunt cei care au fost la meci... restul, cand se umple sala sunt cei de rezultat
      asa e peste tot, nu numai la Oradea,
      nici la Ploiesti aseara nu era plina sala... nu am retinut ce capacitate are , dar era cam jumatate, si era ora 20 si echipa e pe primul loc

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      fanii
      adevaratii fani sunt cei care au fost la meci... restul, cand se umple sala sunt cei de rezultat
      asa e peste tot, nu numai la Oradea,
      nici la Ploiesti aseara nu era plina sala... nu am retinut ce capacitate are , dar era cam jumatate, si era ora 20 si echipa e pe primul loc

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    sinceritate
    de ce sa nu fim sinceri si sa recunoasteam ca azi arbitrii au acordat cel putin +5% oradenilor?! asa cum au acordat si la craiova (poate mai mult) etapa trecuta?!?

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ..
    ei , 5% e practica de joc acasa

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    senzatie...
    e prima data cand am o senzatie de acest fel si...ma deranjeaza.......oare cum se simt asehotzii care mereu au 10-15-20% din partea albitrilor?!? mai ales a ciulinelui?!?

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    senzatie...
    e prima data cand am o senzatie de acest fel si...ma deranjeaza.......oare cum se simt asehotzii care mereu au 10-15-20% din partea albitrilor?!? mai ales a ciulinelui?!?

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    !
    stai linistit , se simt bine majoritatea...dar , mai greu e de cei care sunt furati

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      rotatie
      Oradea, din pacete spun, se pare ca la fiecare meci are cativa jucatori care chiar nu prind o zi buna....de ex, azi, liderul Subotic a avut -7 la eficienta!!!

      cu 10 ani în urmă (26.10.2013)
    Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @rex
    Arbitrii mai fac si greseli.
    La acest meci nu cred ca influenta lor a fost foarte mare.
    Cand le fac intentionat, au efect daca fie le fac in momentele finale ale jocului (de ex. primele doua sferturi fluiera ptr echipa care trebuie sa piarda, ca la final in sferturile 3&4 sa "compenseze" si astfel sa intiarca balanta in favoarea cui trebuie); fie le fac ca sa "bage" inapoi in joc o echipa anume (parerea mea este ca asta s-a intamplat can CSM a jucat cu U Cluj).
    Astazi a fist tot timpul meciul strans, au mers cap la cap, asa incat doar in ultimele minute a contat cum s-a fluierat.
    GMM are o rpblema cu pozitia 4 si 5, di restul echipei nu poate sa joace si ptr ei 40 de minute. In plus azi nici Bogavac nu a dat randament. Campionatul e lung. Conteaza ce faci in play off

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ...
    nu a fost determinant arbitrajul, cred, Tenter putea castiga daca judeca un pic la rece ...
    ,

    cu 10 ani în urmă (26.10.2013)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      caldura mare, mon cher...
      la ce temeperaturi au fost in Oradea in ultimele zile, nu prea avea cum sa gandeasca la rece... :P

      OT: tin sa felicit echipa de polo a Oradiei pentru victoria cu 13-8 cu rusii de la Sintez Kazan, din turul barajului pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor. o seara frumoasa pt echipele clubului CSM...

      cu 10 ani în urmă (26.10.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    cronicaru
    ar trebuii cei din cadrul clubului gaz metan sa faca ceva concret impotriva arbitrajelor.....nu se mai poate..de ani de zile suntem furati...parca suntem fraierii ligii nationale... ar trebuii cei din cadrul clubului gaz metan sa faca ceva concret impotriva arbitrajelor.....nu se mai poate..de ani de zile suntem furati...parca suntem fraierii ligii nationale...pe de alta parte personal nu cred ca in acest an vom reuși ceva notabil...nici macar nu cred ca vom patrunde in playoff...
    oricum echipa care imi placea ca suporter gaz metan era aceea in care se regaseau howell si mitchell...acum tenter realmente ma plictiseste cu stilulu lui de joc..

    cu 10 ani în urmă (27.10.2013)
    • CS Municipal Mediaș bbfreak:

      ?
      In meciul cu Oradea, GMM ar fi putut fi dezavantajata doar prin faulturile, rapid si usor primite de jucatorii de pe pozitiile 4 si 5. Acest fapt l-a trimis pe Titus la libere, si in acelasi timp a creat spatiu sub panou. Totusi, si cu un arbitraj 100% impartial, jucatorii inalti ai GMM nu fac fata (singurul care cred ca e de perpectiva e Koch, insa fiind primul lui an in Europa nu poti astepta minuni). Asa ca...
      Cat despre Howell, Mitchel, Ivanovici, Titus, problema este la conducerea clubului. Incepand cu Howell si terminand cu Ivanovici, toti au plecat din cauza conducerii clubului. Cand Horoba nu va mai dirija sectia de baschet, si cand se vor separa sectia de baschet de cea de fotbal, atunci GMM va avea performanta. Pana atunci...
      Tenter nu are nici o vina, dincontra.

      cu 10 ani în urmă (27.10.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!