Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea trece în fruntea clasamentului după victoria cu BC Mureș

Noémi Csiki

Noémi Csiki
19.02.2014

LNBM
Etapa 9

74-78
(21-19, 15-16, 25-23, 15-18)

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș  
13 - 6 Statistica 14 - 4

CSM Oradea s-a deplasat la Tîrgu Mureș pentru a juca partida restantă din etapa a 9-a. Partida a fost televizată în direct pe Digi 24 Oradea, deși în programul televiziunii se anunțase transmisia pe canalul DigiSport 2.

Formulele de start formate din Martinic, Jelenic, Peciukas, Ivanovic și Mladenovic, respectiv Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară și Denison au început strâns cu multe coșuri în primele două minute. Peciukas a fost cel care a deschis scorul de la distanță, dar orădenii au replicat repede și au acumulat un avantaj de opt puncte la mijlocul primului sfert (9-17) după reușita similară a lui Franklin. Cu 40 de secunde înainte de prima pauză, mureșenii au egalat prin Martinic, dar coșul lui Țibârnă a făcut ca Oradea să fie cea care termină primele zece minute în avantaj (19-21). La începutul sfertului doi oaspeții și-au lungit ecartul cu încă patru puncte, dar nici de această dată nu au reușit să se desprindă decisiv. BC Mureș s-a menținut în permanență cu un pas în spatele bihorenilor: până la pauză diferența nu a trecut de trei puncte. La jumătatea partidei, CSM avea un avantaj de o posesie (34-37).

Denison a fost primul care a înscris în sfertul trei, dar a urmat o serie de 7-0 pentru gazde prin care au preluat conducerea cu 41-39. A urmat din nou un parcurs foarte strâns, de această dată orădenii fiind „urmăritorii”. În ultimul minut al sfertului însă, ei au revenit în avantaj prin execuția de la distanță a lui Hallik (59-60). Sfertul decisiv a început la fel de strâns, dar cu mai puțin de cinci minute rămase, CSM conducea cu cinci puncte (67-72), și se apropia încet de victorie: chiar dacă mai era timp pentru a întoarce rezultatul, mureșenii păreau în criză de soluții pe faza de atac. ei au redus diferența la două puncte cu 30 de secunde rămase, dar Nicoară a marcat coșul victoriei (74-78) după un atac lung. Mureșenii au avut opt secunde și un deficit de patru puncte, dar nu au solicitat timp de odihnă. În schimb, Brown a încercat o execuție de trei puncte, care nu a găsit coșul și mingea a fost recuperată de bihoreni, care au obținut cea de-a paisprezecea victorie, a patra consecutivă, și au urcat pe primul loc al clasamentului. BC Mureș este pe locul 3, la egalitate de puncte cu Oradea și Sibiu, dar cu un meci mai mult disputat.

William Franklin a fost cel mai eficient jucător, cu 24 de puncte și 7 pase decisive, iar Titus Nicoară a fost foarte aproape de un nou double-double, cu 10 puncte și 9 recuperări. La BC Mureș, s-a remarcat din nou Aleksandar Mladenovic, cu 19 puncte și 7 recuperări, iar Goran Martinic a contribuit cu 17 puncte și 3 recuperări. 

CSM Oradea va primi vizita piteștenilor în etapa a 19-a, iar pentru BC Mureș urmează două meciuri în zona capitalei, cu Steaua și cu Chiajna.

Foto: Zsigmond Báthori

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    RUSINE
    O rusine de televiziune,o bataie de joc.A cata oara se intampla asa ceva?? Chiar nu se sesizeaza nimeni?

    cu 10 ani în urmă (20.02.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Digi
      In primul rand felicitari invingatorilor, din pacate nu am reusit sa urmaresc acest meci si sunt sigur ca am pierdut un joc foarte frumos.
      In al doilea rand referitor la Digi, am mai tot spus in comentarii, eu nu inteleg ce se intampla cu ei, de la modalitatea de "alegere" a meciurilor televizate si celor care raman netelevizate (inafara de unele "interese"), pana la netransmiterea acestora fara vreun anunt in prealabil sau chiar scoaterea din grila in ultimul moment sau chiar intarzieri mari in transmitere...
      Pot sa dau o multime de exemple din ultimul timp, gen meciul de handbal feminin Bucuresti - Deva care a fost difuzat abia din repriza a doua si pe alt program decat cel stabilit, asta fara nici un fel de anunt sau explicatie...
      Eu sunt abonat rds si apreciez totusi faptul ca digi e singurul operator romanesc care incearca sa acopere cat mai multe sporturi, insa astept mult mai mult profesionalism din partea lor pentru ca e foarte fustrant sa astepti sa urmaresti un meci al echipei favorite si sa nu o poti face...
      Din pacate pentru iubitoriii baschetului si a altor sporturi, au reinceput liga 1 si cupele europene la fotbal si probabil ca transmisiile de baschet se vor reduce drastic...

      cu 10 ani în urmă (20.02.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Meritat
    A fost un joc de mare uzură, în care am început ca și cu Asesoft cu o treiță a lui Peciukas, parcă. In rest cu cîteva mici excepții am alergat după Oradea, care a avut în Franklin, un jucător enervant de precis. :)
    Noi nu am reușit la multe atacuri să recuperăm defensiv, așa că la un moment dat se părea că ei atacă pînă marchează. Am avut multe bîlbîieli și greșeli neforțate. Per total fără să intru mult în detalii, consider că a fost o victorie meritată al lui CSM, chiar este de apreciat cum reușesc de cîteva meciuri să se concentreze și să traseze în favoarea lor finalurile de infarct. O echipă agresivă, care nu se teme de nimeni, un mecanism frumos și uns. Atît despre adversar. Despre noi ? Consider că a fost o zi de lucru mai puțin reușit pentru echipă, dar acesta nu este o tragedie, așa este în sport. Personal nu sunt supărat pentru eșec, doar nedumerit văzînd lipsa de reacție la Franklin. Paralel cu acest aspect, Mertinic a avut permanent cerberul lîngă el, în limita bunului simț a și fost șicanat. Recuperările și Franklin, asta a fost...cred.

    cu 10 ani în urmă (20.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    subotic
    "cerberul" si-a sacrificat linia statistica pt apararea la martinic... will a preluat rolul acestuia pe faza ofensiva. si a iesit bine pt csm.
    bravo cristi!
    bravo csm!

    cu 10 ani în urmă (20.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    subotic
    Chiar daca asteptam mai mult de la Subotic, consider ca aducerea lui a fost benefica pt echipa. Nu se vede foarte mult in statistica dar este unul dintre cei mai buni pe faza de aparare si in special atunciu cand trebuie sa se apere la un anumit jucator, asa cum a fost aseara cand a reusit sa-i "strice" jocul lui Martinic. Bravo!

    cu 10 ani în urmă (20.02.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    subotic
    Exact, subscriu ! Cu această ocazie îmi aduc aminte de varianta asesoftiană al lui subotiv, adică Miletic, un apărărtor extraordinar și care poate îi și lipsește lui Dado în acest campionat.

    cu 10 ani în urmă (20.02.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    subotic
    Subotic nu subotiv, scuze...

    cu 10 ani în urmă (20.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!