Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare a stabilit un nou record de puncte în această ediție a LNBF la meciul cu „U” Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.01.2019

CSM Satu Mare a învins cu 105-41 pe Universitatea Cluj în etapa a 5-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Trei recorduri ale acestei ediții de campionat au fost îmbunătățite de sătmărence în acest meci: cel de puncte, de aruncări reușite din interiorul semicercului și șuturi din acțiune reușite.  

A fost un meci fără istoric între locul 2 și locul 7, început cu 12-0, în care oaspetele nu au emis pretenții, având și câteva probleme medicale. CSM Satu Mare s-a distanțat pe tot parcursul acestuia, marcând 62 de puncte din spațiul de trei secunde. Alb-roșiile au înscris 23 de puncte după recuperări ofensive și 38 după mingile pierdute de adversare.

CSM Satu Mare a avut 38 de reușite de două puncte, îmbunătățind vechiul record, deținut tot de alb-roșii. Acestea înscriau de 35 de ori din semicerc la victoria de la finalul lunii noiembrie, în fața Olimpiei CSU Brașov.

Sămărencele au avut în total 45 de coșuri înscrise din acțiune, care reprezintă un nou record în această ediție de campionat. Precedentul era deținut de campioana ACS Sepsi SIC, care înscria de 40 de ori din acțiune într-o victorie pe terenul Universității Cluj, la finalul lunii octombrie.

Cele 105 puncte marcate de vicecampioană îmbunătățesc precedentul record din acest campionat. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe era lider în această statistică după ce deschidea campionatul cu 101 puncte înscrise în duelul de acasă cu CSM Târgoviște. CSM Satu Mare avea 98 de puncte ca performanță de top în acest campionat înainte de meciul de aseară, reușind să înscrie 108 puncte în primul tur al cupei, cu Rapidul.

Au contribuit la noul record de puncte al acestei ediții de LNBF: Kristina Baltic cu 26 de puncte, Promise Amukamara 19, Brittany Denson 15, Dlesha Lloyd 13, Alexandra Uiuiu 7, Andrea Olah (Orosz) 7, Anamaria Kadar 7, Andreea Lazăr (Pop) 5, Andreea Huțanu 4 și Andra Mandache 2 puncte.

*foto: Florin Muresan facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!