Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare are nevoie de prelungiri pentru a trece de SCM Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.12.2017

CSM Satu Mare a disputat prelungiri pentru a doua oară la rând în meciurile de pe teren propriu, după cel de acum două etape cu U Cluj. Sătmărencele s-au impus acasă cu CS SCM Timișoara, scor 91, 86 (21-13, 16-22, 23-24, 17-18, 14-9). Gazdele au avut un avans maxim de 11 puncte, în sfertul trei, dar oaspetele au revenit și conduceau cu 5 puncte cu trei minute până la finalul sfertului patru. Harrison a fost decisivă în prelungiri.

Gazdele le-au avut în primul 5 pe Harrison, Green, Sfîrlea, Mandache și Miller. Formula de start a oaspetelor a fost compusă din Ardelean, Pane, Conwright, Lloyd și Burdgess. Primele reușite ale partidei au venit de după semicerc, semnate de Conwright și Harrison. A fost rândul pivoților Burdgess și Miller să își treacă primele puncte în cont și scorul devenea 5-5. Gazdele s-au desprins la 11-5 în minutul patru după un run de 8 puncte. Cea mai mare diferență din primul sfert a fost de 9 lungimi, iar la prima pauză s-a intrat cu 21-13 pentru sătmărence. Ecartul a oscilat între 6 și 8 puncte în cea mai mare parte a sfertului secund. Timișorencele s-au apropiat la trei lungimi în penultimul minut, Solopova a punctat din interiorul semicercului pentru sătmărence, iar Brosovszky Boriga a înscris de la distanță pentru 37-35 la jumătatea partidei.

Mandache și Brosovszky Boriga au scuturat plasa de la distanță în debutul sfertului trei, iar Mandache și Harrison au dus ecartul la 10 lungimi, 48-38. Oaspetele au încheiat sfertul cu șase puncte la rând și scorul la a treia pauză a fost 60-59. Conwright a egalat la 64 după două minute și jumătate din sfertul patru. Harrison și Mandache (de la distanță) au făcut 69-64, dar Filip și Conwright au egalat din nou. Fundașul oaspetelor a primit tehnic înainte de jumătatea sfertului, iar Mandache a transformat libera. Gazdele nu au concretizat posesia suplimentară. Oaspetele au preluat conducerea după reușitele lui Conwright și Lloyd, iar scorul era 70-75 cu trei minute până la final. Solopova a egalat la 77, de la linia de fault cu zece secunde rămase din joc. Alb-violetele au avut time-out, dar Conwright a ratat aruncarea de la distanță și scorul a fost 77-77 după 40 de minute.

Green a deschis prelungirile cu o reușită de după semicerc și Harrison a dus ecartul la cinci puncte, 82-77. Kiriienko și Conwright au apropiat formația vizitatoare la o lungime cu trei minute până la final. Aceeași diferență era și în penultimul minut, după liberele lui Lloyd. Harrison a decis învingătoarea cu 5 puncte într-un minut, iar Lazăr a dus ecartul la 8 lungimi. Lloyd a înscris ultimul coș al partidei, de după semicerc.

S-a încheiat 91-86 și CSM Satu Mare a obținut a doua victorie la rând acasă după prelungiri. Gazdele au avut o triplă în plus și 6 libere, în timp ce oaspetele au avut cu două reușite mai mult de la semidistanță. Sătmărencele au avut 47 de recuperări față de 37.

Maegan Conwright a fost coșghetera partidei cu 32 de puncte (4x3), la care a adăugat 6 recuperări și 7 pase decisive. De la oaspete s-a mai remarcat Lloyd cu 24 de puncte, 7 recuperări (2x4) și 5 pase decisive.

Taneisha Harrison a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 28 de puncte la care a adăugat 8 recuperări și 5 assist-uri. Au urmat-o Mandache cu 27 de puncte și 6 recuperări, respectiv Solopova cu 13 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive.

După acest rezultat CSM Satu Mare a revenit pe poziția secundă cu 19 puncte (8 victorii/3 înfrângeri), profitând că meciul lui CSBT Alexandria a fost amânat. CS SCM Tumișoara a suferit a 7-a înfrângere în acest sezon și are 15 puncte.

În prima săptămână din anul viitor CSM Satu Mare va juca pe terenul ultimei clasate Sirius Târgu Mureș, în timp ce timișorencele merg la Arad. 

*foto: Sportul Sătmărean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!