Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare obține ultimul bilet pentru semifinalele LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.03.2018

CSM Satu Mare este a patra formație calificată în semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin. Ardelencele s-au impus cu 63-53 în jocul decisiv cu SCM Timișoara, pe sferturi: 13-12, 16-18, 20-14, 14-9.

Gazdele s-au desprins în partea secundă, profitând de minutele fără coș din partea oaspetelor. Diferența s-a făcut la punctele înscrise pe contraatac, dar și prin procentajele mai bune ale alb-roșiilor. Un alt aspect important este cel al faulturilor, raportul acestora fiind de 8-20, după 3-12 la pauza mare.

CSM Satu Mare a început meciul cu Green, Harrison, Sfîrlea, Mandache și Denson. SCM Timișoara le-a avut în 5-ul de start pe Brosovszky Boriga, Ardelean, Pane, Lloyd și Burdgess. În primul sfert nu s-a marcat foarte mult. Lloyd a deschis scorul, iar Sfîrlea a egalat la 2. După două minute fără coș, Green le-a dus pe gazde în avantaj și Burdgess a făcut 4-4. Denson și Mandache au dus scorul la 8-4, după două minute în care oaspetele nu au marcat.

Lloyd și Brosovszky au egalat la 8, iar Mandache a reușit prima triplă, în minutul 7. Ambii antrenori au schimbat jucătoarea sub 22 de ani cu care au început partida. Americancele le-au mai dus o dată pe timișorence în avantaj. Solopova a stabilit scorul primei pauze, 13-12, de la linia de fault. Bănățencele au marcat doar prin aruncări de două puncte (6), în timp ce sătmărencele au avut 3 reușite din semicerc, una de la distanță și 4 de la linia de fault.

Solopova a marcat primul coș din sfertul secund, de după semicerc, iar tripla lui Harrison a dus ecartul la cinci puncte, 19-14. Brosovszky a marcat prima aruncare de la distanță a oaspetelor, în minutul 14. Gazdele au dus scorul la 23-17, dar Filip și Ardelean au egalat la 25. După coșul lui Harrison au urmat două minute fără reușite, iar tripla lui Brosovszky le ducea pe oaspete în avantaj, cu trei puncte. Green a transformat două libere, iar în ultimul minut al sfertului nu s-a mai înscris. La pauza mare scorul a fost 29-30. Timișorencele au trecut în față grație celor 4 triple pe care le-au marcat în a doua perioadă de joc, după ce în prima nu au reușit nici una. 3-12 a fost raportul faulturilor în primele 20 de minute.

Filip și Burdgess au dus avansul timișorencelor la cinci puncte după revenidea de la vestiare. Sătmărencele au marcat primul coș în partea secundă după mai mult de două minute și jumătate, prin Harrison. Ardelean a dus scorul la 33-39, dar Uiuiu și Harrison și-au apropiat echipa la un punct. Tripla lui Uiuiu a egalat la 41, iar Harrison a scuturat plasa de la distanță și le-a readus pe gazde în avantaj, 44-43 în minutul 27. Alb-violetele au avut aproape patru minute fără coș din acțiune în finalul perioadei de joc, cu un singur punct marcat de Pop de la linia de fault. Mandache și Solopova au stabilit scorul la ultima pauză, 49-44.  

Sfertul patru a început cu multe ratări, mai ales în tabăra gazdelor, iar americancele de la SCM au strâns ecartul la un punct, 49-48. Denson a marcat primele puncte ale sătmărencelor în al treilea minut al sfertului. A fost rândul oaspetelor să nu găsească drumul spre coș mai mult de trei minute, iar alb-roșiile s-au distanțat la 57-48 la jumătatea perioadei de joc. Coldea cerea al doilea timp de odihnă în acest sfert. Solopova a mărit ecartul la 11 puncte, de la linia de fault, iar Ardelean a stopat seceta din atac cu o reușită de la distanță. Lloyd a dus scorul la 59-53 cu trei minute până la final.

Au fost mai mult de trei minute fără ca gazdele să marcheze din acțiune. Denson și Mandache au refăcut diferența de 10 puncte, cu un minut până la final. Trei jucătoare de la formația vizitatoare aveau câte 4 faulturi la intrarea în ultimul minut, în timp ce de la gazde erau doar două cu câte 2 faulturi. Pe final au fost doar ratări, inclusiv două libere executate de Burdgess. S-a încheiat 63-53 și CSM Satu Mare s-a impus cu 2-1 în primul tur de play-off, obținând al patrulea bilet pentru semifinală.

8-20 a fost raportul faulturilor la finalul meciului. Sătmărencele au avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune, 42% față de 33%. Ambele echipe au marcat 6 triple, cu gazdele având două coșuri de la semidistanță în plus și cu 6 libere transformate mai mult. 18-7 a fost în dreptul punctelor marcate pe contraatac.

Andra Mandache a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 15 puncte. A urmat-o Harrison cu 12, iar Denson a fost în double-dobule, cu 10 puncte și 16 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Green 10 puncte, Solopova 8 și Uiuiu 6 puncte.

Dora Ardelean a marcat cel mai mult de la formația vizitatoare, 15 puncte. Lloyd s-a remarcat cu 14 puncte, iar Burdgess a încheiat meciul în double-double cu 10 puncte și 11 recuperări. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Brosovszky Boriga 8 puncte, Filip 5 și Pop 1 punct.

CSM Satu Mare va juca în penultimul act cu Olimpia CSU Brașov. Semifinalele încep în 6 aprilie, pe terenul echipelor mai bine clasate, astfel că pentru sătmărence urmează un nou meci acasă.

*foto: informatia-zilei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!