Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgovişte şi-a adjudecat primul trofeul al sezonului, Supercupa României

Radu Bărăian

Radu Bărăian
16.09.2014

Supercupa României

97-67

Arena de Baschet - București

  Statistică  

Formaţia CSM Târgovişte, campioană în exerciţiu a României, a câştigat prima ediţie a Supercupei României la feminin, după ce a învins deţinătoareai cupei, Univ. Goldiş ICIM Arad, cu scorul de 97-67 (19-23, 29-18, 24-13, 25-13). 

Dan Fleşeriu a început partida cu un prim-cinci format din Stoenescu, Poole, Givens, Coker şi Watson, în timp ce portughezul Jose Araujo a replicat prin Simmons, Brosovszky, Broomfield, Engelman, respectiv Milovanovic. 

Confruntarea găzduită de Arena de Baschet din Capitală a început sub semnul echilibrului, galben-albastrele din vestul ţării reuşind să câştige primele 10 minute ale jocului la 4 puncte diferenţă, scor 23-19. Odată cu startul actului secund a început forcing-ul ofensiv al dâmboviţencelor, acestea izbutind să-şi adjudece sfertul doi cu un parţial de 29-18. Astfel, scorul după 20 de minute de joc era 48-41 în favorea fetelor pregătite de Dan Fleşeriu. 

Pauza mare nu le-a prins deloc bine fetelor venite din Arad, care au cedat şi cea de-a treia secvenţă a meciului la o diferenţă destul de mare, 11 puncte, scor 24-13 pentru CSM. Înaintea sfertului decisiv, tabela din Arena de Baschet indica 72-54 în favorea grupării din Târgovişte, iar deznodămândul final al jocului se ştia încă cu 10 minute mai repede. Mai mult de atât, campioana a continuat prestaţia solidă, câştigând şi ultima parte a întâlnirii cu un parţial de 25-13, ceea ce a făcut ca scorul final al partidei dintre CSM Târgovişte şi ICIM Arad să fie 97-67. 

Principala marcatoare din tabăra învingătoare a fost chiar M. Coker, fostă componentă a Aradului, care a marcat 21 de puncte, având şi 5 recuperări. Americanca a fost urmată pe lista marcatoarelor de P. Poole 15 (4 rec, 5 p.d.), E. Dinca 14, C. Givens 11 (11 rec, 5 p.d.), A. Stoenescu 11, J. Watson, C. Whittington 7, A. Huţanu 6, C. Uşurelu 2, respectiv S. Kirkberg 2. De cealaltă parte, din lotul pregătit de Jose Araujo au punctat M. Engelman 22, L. Broomfield 12 (7 rec), S. Milovanovic 11, M. Simmons 10, C. Fussel 5, Boriga Brosovszky 3, I. Nagy 2 şi A. Mercea 2. 

Următoarea confruntare directă dintre cele două forţe ale baschetului feminin românesc se va da chiar în prima etapă din Liga Naţională de Baschet Feminin. Până atunci însă, fiecare va fi nevoită să joace dubla manşă din primul tur al Cupei României. Târgovişte se va duela cu Sfântu Gheorghe, în timp ce Aradul va da piept cu CSU Oradea.

*Foto: Răzvan Păsărică (Fotoreporter Total Baschet)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!