Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște primește vizita campioanei în prima etapă din returul grupei valorice A

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.11.2018

CSM Târgoviște și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc în primul meci al etapei a 6-a din grupa valorică A, programat sâmbătă, de la ora 16:30. Ambele echipe au disputat partide în cursul săptămânii. Dâmbovițencele au câștigat restanța cu U Cluj și au legat două victorii în campionat. Alb-verzile au jucat în deplasare la Ankara, în EuroCup, și au cedat cu Orman. În LNBF, elevele lui Zoran Mikes au 5 succese din 5 până acum.

CSM Târgoviște are 7 puncte în clasament după ce a încheiat turul primei faze a campionatului cu două victorii la rând, 91-72 la Brașov și 60-51 acasă cu Universitatea Cluj-Napoca, marți. Ancuța Stoenescu a fost principala marcatoare a dâmbovițencelor în ambele succese din campionat, cu 27 și 26 de puncte. Fundașul de 38 de ani a reușit o prestație foarte bună și în partida tur cu ACS Sepsi SIC. Stoenescu a înscris atunci 29 de puncte în fața formației cu care câștiga ultimele trei titluri, dar gazdele se impuneau cu 101-69.

ACS Sepsi SIC a început atunci seria de 5 victorii în campionat. Dacă echipa vizitatoare avea cea mai bună marcatoare a partidei, de la covăsnence au fost trei jucătoare cu peste 20 de puncte atunci: Higgins 22 de puncte plus 15 recuperări, Ghizilă 22 de puncte și Whitted 21. În ultima etapă din grupa valorică A a LNBF, campioana en-titre a obținut o victorie categorică în fața vicecampioanei CSM Satu Mare, cu 93-54. Elevele lui Zoran Mikes au jucat miercuri în Turcia și au cedat cu 68-76 în fața celor de la Orman Genclik.  

Deținătoarea titlului are o medie de 91 de puncte înscrise pe meci și 60,6 primite. CSM Târgoviște a înscris 68,4 puncte/partidă și a primit 72,4. Covăsnencele au o medie mai bună de recuperări, 45,8 față de 38,2, dar și la pase decisive, 24,6 la 13,8. În ceea ce privește procentajele la aruncări, tot oaspetele de mâine stau mai bine, cu 55,8% la două puncte, 35,6% de la distanță și 72,6% la libere, în timp ce dâmbovițencele au 43,5% din semicerc, 32,2% de afară și 62% de la linia de fault.

Cătălin Tănase are mai multe tinere în lot și doar două straniere, pe lângă jucătoarele autohtone cu multă experiență. ACS Sepsi SIC are 6 jucătoare străine în lot, dintre care Allen nu a jucat până acum în campionat, pentru că 5 este limita maximă de straniere pe foaia de joc.

Meciul din tur a fost al 25-lea între cele două echipe din 2012 până acum. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 16-9 la confruntările directe. Ultimul succes al celor de la CSM Târgoviște s-a consemnat în februarie 2017, când s-a impus cu 58-55 în semifinalele cupei, pe terenul covăsnencelor, reușind să și câștige trofeul.

Partida dintre CSM Târgoviște și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se dispută sâmbătă, de la ora 16:30, la sala Sporturilor Târgoviște. Vor arbitra Bedir Sefer, Amalia Marchiș și Tiberiu Șerbulea, supervizați de Luca Badea.

*foto: Janos Henning

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!