Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia pierde „la masa verde” meciul cu Olimpia Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.01.2018

CSU Alba Iulia a fost sancționată pentru că nu a plătit amenda de la un tehnic încasat de Cristiana Cutaș (nr. 33) la ultimul meci din 2017. Gruparea din Cetatea Unirii a folosit jucătoarea fără drept de joc în meciul următor, cu Olimpia Brașov. FRB a anunțat astăzi că CSU pierde cu 0-20 meciul în cauză și rămâne fără punct în clasament.

Cristiana Cutaș a primit tehnic în minutul 38 al partidei de la Târgu Mureș, din 28 decembrie, câștigată de oaspete cu 69-65. La meciul cu Olimpia Brașov, din 6 ianuarie, sportiva era suspendată pentru că nu s-a făcut dovada plății acelui tehnic. Pe site-ul FRB apare deja 0-20 ca rezultat final al jocului dintre CSU Alba Iulia și Olimpia Brașov. CSU a căzut pe locul 7 în clasament, cu 20 de puncte.

„Deoarece nu a fost facută dovada achitării sancțiunii financiare pentru jucătoarea Cristiana Cutaș în conformitate cu ROJB Art. 7.2. antrenorul principal confirmă acordul său referitor la datele înscrise în foaia oficială de joc prin semnarea acesteia și lui îi revine întreaga responsabilitate pentru orice infracțiune.

Din acest motiv folosirea unei jucătoare fara drept de joc se sancționează cu pierderea jocului prin neprezentare (20-0) fără punct în clasament.

CCLTO în baza art 22.26 din RGOC decide:

1. Omologhează rezultatul jocului CS Universitatea Alba Iulia – CSTBr Olimpia Brașov disputat în cadrul LNBF, în data de 06.01.2018 scor  pe teren 66-70 în favoarea echipei CSTBr Olimpia Brașov , cu scorul de 0-20 în favoarea echipei CSTBv Olimpia Brașov. Echipei CS Universitatea Alba Iulia nu i se acordă punct în clasament.

2. Decizia comunicată clubului CSU Alba Iulia nu a fost atacată cu apel”.

În Regulamentul Specific al Ligii Naționale de Baschet Feminin, la Capitolul 6, Condiții financiare se specifică:

„Echipele au obligația de a ține propria evidență privind greșelile personale și sumele pe care trebuie să le achite și să respecte prevederile din ”Procedura achitării greșelilor tehnice”din RGOC.

Neachitarea până la jocul următor a sumelor datorate în urma aplicării sancţiunilor financiare dictate de către CCCLT sau alte entități ale FRB contra jucătorilor, antrenorilor și oficialilor va determina suspendarea dreptului de joc pentru sportivi, și va interzice prezența antrenorilor și oficialilor în zona băncii, sau în imediata apropiere a acesteia. Utilizarea unui jucător cu dreptul de joc suspendat, ca urmare a neachitării sancţiunilor financiare, conduce la pierderea  jocului prin neprezentare 20 – 0.

Pentru sancțiunea aplicată, structura sportivă sau jucătorii în cauză au obligația de a face dovada plății, transmițând către FRB, prin fax sau e-mail, ordinul de plată vizat de banca ordonatorului, din care rezultă că plata a fost efectiv ordonată”.

Citiți și: CSU Alba Iulia și-a retras satelitul din Liga 1

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!