Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia trece de Phoenix

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
11.10.2015

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă seara primul cuplaj baschetbalistic din acest sezon. În deschidere s-au întâlnit echipele feminine Phoenix Galați și CSU Alba Iulia. Partida a fost interesantă și a avut multe răsturnări de situație pe tabela de marcaj.

Din tabăra gălățeană a absentat Romina Filip și în aceste condiții 5-ul de start a fost: Frost, Mc Kenzie, Walter, Rochel și Demeter. De partea cealaltă, Alba Iulia a replicat cu: Abel, Antic, Webb, King și Ursu. Oaspetele, cu Webb în mână la aruncãrile de 3 puncte,  au început în forță  și au materializat cu 10 puncte diferență după 5 minute, scor 6-16. Antrenorul Eugenio Rodrigues a cerut time -out și gălățencele au pornit motoarele și au început cursa de urmărire.

Sărbătorita zilei Stassia Walter a izbutit trei coșuri la începutul sfertului doi și Phoenix a trecut în avantaj, scor 28-24 (min.15). Cu un avantaj minim la pauză, echipa gălățeană, cu Amanda Frost în prim plan a avut start excelent, cu un ecart de 7-0 în primele două minute de la reluare. Cea mai mare diferență s-a înregistrat pe tabelă, după reușita lui Cassie Rochel, scor 52-41 (min.26). A fost rândul oaspetelor să revină spectaculos, mai întâi Elena Dincă a restabilit egalitatea cu o reușită de 3 p, scor 57-57 (min.33), apoi au trecut în avantaj, scor 59-64 (min. 37).

Finalul a fost incandescent, Walter și Mc Kenzie au reaprins speranțele publicului gălățean, dar Webb a stabilit învingătoarea cu o nouă aruncare din afara semicercului, cu 65 de secunde înainte de final. Rezultat final: Phoenix - CSU Alba Iulia 65-70 (20-24, 18-12, 17-15, 10-19).

Principale marcatoare: Frost 20 puncte, Mc Kenzie 17 p, Stassia Walter 16 p (Phoenix) respectiv Webb 22 p, Ursu 13 p, Antic 10 p (Alba Iulia).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!