Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești începe playoff-ul în forță

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.04.2014

Playoff Faza I

Meciul 1

91-65

CSU Asesoft Ploiești a deschis perfect seria de playoff din prima fază în fața celor de la Energia Rovinari. Ocupanta primului loc după sezonul regulat a trecut cu scorul de 91-65 de formația care a cucerit Cupa României în acest sezon, chiar la Ploiești.

Vladimir Arnautovic i-a trimis din prima secundă pe parchet pe Bojan Popovic, Alhaji Moammed, Adrian Guțoaia, Cătălin Burlacu și Gerlad Lee. Radu Stroescu s-a bazat din startul partidei pe Giordan Watson, Porter Troupe, Loius Darby Jr., Nemanja Milosevic și Ermin Jazvin.

Formația ploieșteană a început partida în forță și a marcat două coșuri fără ca să primească vreunul. Energia a marcat primul ei coș prin Porter Troupe, de la mare distanță. După alte două coșuri de ambele părți, Asesoft a accelerat foarte mult și s-a desprins la 17-5. Energia s-a trezit abia după jumătatea sfertului și a reușit să țină pasul cu campioana en-titre iar primul act se încheia cu scorul 24-14. Actul secund a fost început în aceiași notă, cu Asesoft la timonă. Totuși formația gorjeană a reușit să stea în spatele la o distanță constantă de 10 lungimi. Scorul la pauză indica o diferență de tot de 10 puncte, 42-32.

Pauza nu a fost un moment pentru gorjeni care nu au putut reveni în meci și chiar mai mult, Asesoft și-a clădit un avans liniștitor. După 25 de minte de joc, echipa ploieșteană avea 18 puncte avans după ce Gerald Lee a marcat două puncte prin lay-up. Handicapul pentru oaspeţi a crescut până la finalul primelor 30 de minute. Filip Adamovic a închis sfertul 3 cu o triplă, pentru scorul de 72-44. Ultimul act s-a jucat cu garda jos, ambii antrenori rulându-și lotul. În aceste condiții Energia a câștigat sfertul deși toți jucătorii lui Radu Stroescu au pășit pe parchetul Sălii Olimpia. La final tabela indica scorul 91-65 pentru CSU Asesoft Ploiești care debutează cu dreptul în playoff.

Remarcații partidei:

Asesoft: Cătălin Burlacu 22 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, Gerald Lee 15 puncte, 4 recuperări.

Energia: Nemanja Milosevic 14 puncte, 5 recuperări și Ermin Jazvin 10 puncte și 8 recuperări.

foto:Mirela Oprea

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @bogdan isaila
    foarte succinct...atat ?! poate ne spui ceva si despre cum am ramas fara ,,motorul '' principal, Darby, cand eram pe revenire...sau mai bine nu ne spune...stie toata tara cum e la Ploiesti...

    cu 10 ani în urmă (25.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gogu :

    realgorj
    Ai dreptate,scorul a fost forte strans si v-au furat arbitrii,ca de obicei,dealtfel,la Ploiest!Asesoft avea nevoie sa fie ajutata de arbitrii,pentru ca altfel sigur ar fi pierdut,asa cum pierde in play-off mai mereu,in ultimii zece ani.

    cu 9 ani în urmă (26.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!