Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești învinge BC Mureș, în reeditarea finalei din sezonul trecut

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.10.2013

88-74

 

Formulele de start:

Asesoft: Adamovic, Mohammed, Guțoaia, Burlacu și Tica

Mureș: Martinic, Jelenic, Peciukas, Ivanovic și Mladenovic

Partida a fost începută mai bine de echipa oaspete, care a marcat prima, după aproape un minut. Mohammed a egalat dar Mureșul s-a desprins la 8-4, după aproape 3 minute de joc. Asesoft nu a lăsat ca oaspeți să-și contureze un avantaj și au trecut în avantaj, 10-8. După un coș marcat de fiecare parte, Sekulovic a cerut primul time-out al partidei. Apoi cele două echipe au mers cap la cap, până aproape de ultimul minut când tabela arăta scorul 18-17. Primul sfert s-a terminat la egalitate, 22-22, după ce Guțoaia a finalizat un contraatac prin slam dunk. După două atacuri irosite de ambele părți, Zekovic a fost cel a marcat primul coș al sfertului secund, de la mare distanță. Răspunsul a venit de la Mladenovic care a finalizat după o fază clasică de pivot. Ritmul jocului nu a fost unul alert, ambele echipe găsind relativ greu drumul spre coș, însă numărul de puncte marcate a fost unul destul de mare. La jumătatea sfertului secund BC Mureș era în avantaj, scor 29-31. Zekovic a egalat după ce Dunn a ratat de două ori din apropierea coșului. Apoi au urmat moment confuze de joc în care cele două echipe au pierdut posesii, fără măcar a ataca coșul. Pe acest fond al jocului, Ploieștiul s-a desprins la 39-33, în special contraatacurilor urmate după mingile pierdute mureșeni. Tyron Mitchell a fost cel a redus din ecartul gazdelor, prin două libere marcate. A urmat un time-out, după care Dunn dă o pasă previzibilă, pentru ca după intercepție, Martinic să înscrie un coș de 2 puncte. Scorul pauzei a fost stabilit de Mladenovic, la cabine intrându-se astfel cu scorul 42-39.

Prima posesie a reprizei secunde a aparţinut Mureșului, însă Peciukas a ratat de la 3 puncte. La panoul celălalt, Mohammed a adăugat 2 puncte pe tabelă. Primul coș în a doua secvență pentru oaspeți a venit pe mâna lui Ivan Ivanovic, care a dus scorul la 44-41. Apoi jocul a curs destul de lin, fiecare echipă fructificându-și atacurile. La jumătatea sfertului, Asesoft avea 4 puncte, 52-48, după ce Mohammed a finalizat un contraatac prin slam dunk. Gazdele s-au desprins apoi la 8 puncte, 56-48, datorită apatiei ofensive a Mureșului. La scorul 58-51, Martinic și Peciukas ratează un contraatac, 2 contra 1, ultimul fiind blocat de Mohammed, iar la coșul celălalt, Lee înscrie și-l obligă pe Sekulovic să ceară time-out, pentru că Asesoftul a luat cel mai mare avans, 60-51. După time-out Ivanovic pune două puncte, după o pasă decisivă venită de la con naţionalul Martinic. În ultimul minut al sfertului, Zekovic a crescut avansul gazdelor la 11 puncte, după un three point play. Sfertul 3 se încheie cu un tip in, al aceluiași Zekovic care a făcut ca tabela să arate scorul 68-55, înaintea ultimelor 10 minute. Sfertul decisiv a început cu un coș de 3 puncte al lui Filip Adamovic. Răspunsul a venit la coșul celălalt de da aceiași distanță, din partea lui Martinic. Au urmat două coșuri din spațiul de 3 secunde pentru ardeleni care au venit la o diferență mai mică de 10 puncte, 71-62. După un coș de 3 puncte al lui Peciukas care strângea scorul, Zekovic a avut un răspuns de mare campion cu un procedeu identic. Apărarea oaspeților nu a reușit să oprească Asesoftul care s-a dus la 12 puncte, după un coș al lui Vladimir Tica. În ultimele 3 minute, oaspeții nu au putut periclita avantajul campioanei, mai ales după eliminarea lui Martinic. Până la final, Asesoft nu a făcut nimic altceva decât spectacol. Mohammed a marcat prim slam dunk după o pasă la alley up, venită de la Adamovic. Scorul final al partidei a fost 88-74.

Cele mai bune prestații ale partidei:

Alhaji Mohammed cu 23 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decvisive. Dragan Zekovic, 14 puncte și 4 recupeări.

Goran Martinic cu 27 de puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive. Aleksandar Mladenovic, 19 puncte și 9 recuperări.

15 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Meci
    Anost, plictistor!
    Foarte slaba prestatia Muresului, n au crezut deloc ca pot invinge la Ploiesti!
    Singurii remarcati Adamovic, dupa parerea mea cel mai bun PG din LMBN si MOhammed care are evolutii contant bune la toate meciurile Ploiestiului!

    cu 10 ani în urmă (27.10.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Umbra lui Jujuan la Tg Mureş
    Am crezut, văzându-l cum evoluează la BCM Bucureşti, că Martinic merită o echipă mai bună. Acum, după felul în care a regresat Tg Mureş cu el în locul lui Cuic, îmi dau seama că locul lui Martinic este chiar la o echipă de locul 8, nu la una care a luptat anul trecut pentru titlu. Orice echipă cu potenţial, nu trebuie decât să aibă un pic de răbdare, să-l lase să joace numai el, aşa cam o face pentru că altceva nu ştie sau nu vrea, aşa cam până prin sfertul 3, după care se sufocă. Eu cred că Tg Mureş nu aspiră la un nou Jujuan, care să facă din Ciric, Mitchell, Lupusavei şi chiar Peciukas, oameni cu prestaţii solide sezonul trecut, nişte cvasifiguranţi.

    cu 10 ani în urmă (27.10.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Erată
    Am vrut să scriu "... orice echipă cu potenţial nu trebuie decât ..."

    cu 10 ani în urmă (27.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Don
    dar dupa iesirea lui, echipa a jucat dezastruos...cum explici asta? finalul de meci a fost un fiasco total...nici un pic de luciditate!

    cu 10 ani în urmă (27.10.2013)
    • CS Municipal Mediaș bbfreak:

      ...
      Impresia mea a fost ca dupa ce au intrat pe teren de la pauza, Martinic si-a facut jocul lui obisnuit, Ivanovic si Mladenovici au combinat de cateva ori impreuna insa total blazati si resemnati, si Sekulovici nu a reactionat deloc.
      A fost ca la un meci de box unde unul din combatanti loveste doar cu o mana.
      In prima jumatate meciul a fost mai OK, insa Muresenii parca doar au facut act de prezenta in a doua jumatate. Asesoft si-a castigat usor punctele.Cred ca nesperat de usor.

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe geok :

    echipa
    dar de valoarea Asesoftului nimic?De arbitraj partinitor nuuuuuuuu. Hai ca incep sa comenteze oameni avizati.DORESC ECHIPEI ASESOFT SUCCES IN CUPELE EUROPENE.

    cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      adevar
      Foarte solid jocul ploiestenilor. Chiar si in prima jumatate a meciului cand jocul a fost echilibrat nu au avut probleme in a controla ostilitatile. Adamovic, Mohamed, Zekovic f.f.buni in fata unor adversari de valoare din campionatul nostru. Din nou anost si fara eficienta jocul lui Burlacu.

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      asesoft
      arbitrii sunt ca de obicei, Ciulin este vedeta nr 1 a serii si are abonamnet sa arbitreze Ploiestiul
      Asesoft joaca sub valoarea care o au ca jucatori individuali,nitel plictisiti sa tot arate ce buni sunt ei, Adamovici si Mohammed isi fac jocul sperand sa fie vazuti in Europa, cei noi vor sa arate ca au clasa, Burlacu s-a plafonat de tot si parca s-a prostit, nu imi place deloc ca jucator si ca om, dar, am spus totdeauna ca are talent, acum vrea sa demonstreze ca nu ...
      ma intreb doar de ce se mai preteaza la mizerii in joc , pt ca nu au nevoie de asa ceva, au echipa si valoare si chiar nu e nevoie
      as vrea insa sa vad o mai buna prestatie in Euro , ca sa vedem si noi ca a meritat macar asa sa inghitim atatea in ultimii ani

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      corecta observatie
      ciulinu e pe post de back-up.....daca nu merge echipa asehotzilor nu merge, "merge" el

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    titlu
    Din pacate pentru noi ceilalti nu cred ca Asesoft va avea nevoie anul acesta de ajutorul lui Ciulin si compania dar sunt sigur ca au in vedere si aceasta varianta de rezerva. Singura noastra sansa ar fi arestarea lui Ghita (motive sunt destula fara legatura cu baschetul) si neplata jucatorilor dar ar fi pacat pentru nivelul campionatului nostru si asa subrezit de deciziile intelepte ale frb, nivelarea valorii echipelor sa se faca in sus nu in jos dar nu toti suntem prieteni cu ponta.

    cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      oooohh da
      cati bani de la buget sau din fonduri europene a luat ghita din proiecte de informatizare fara sa miste un deget.....te doare mintea

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe geok :

    Bravo
    Sa il aresteze pe Ghita ca baga banii lui , nu pe cei de la Timisoara ca f... banii nostri, pe cei de la Medias banii regiei de stat, pe cei de la Craiova banii primariei, Targu Jiu........,Steaua.......,Oradea, mai vreti??

    cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      funny
      acum chiar glumesti....cica "banii lui".....ce glumet mai esti

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ...
    a-ti deviat de la baschet...!

    cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      din pacate
      nu ai cum sa nu vezi lucrurile in profunzime....pentru ca ajungem la o competitie inegala si inechitabila....unii au muuuult prea mult si altii prea putin si de aici avem campionatul pe care il avem

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!