Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești a obținut a doua victorie la rând în fața Energiei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.04.2014

Partida a doua din seria de playoff dintre CSU Asesoft Ploiești și Energia Rovinari a fost adjudecată tot de campioana en-titre. Cu 2-0 la general băieții lui Vladimir Arnautovic vor merge la Târgu-Jiu cu o altă abordare fără prea mare presiune pe ei.

Cele două formații au început partida cu următoarele garnituri:

Asesoft: Bojan Popovic, Alhaji Mohammed, Adrian Guțoaia, Cătălin Burlacu, Gerald Lee

Energia: Giordan Watson, Porter Troupe, Tal Karpels, Nemanja Milosevic, Ermin Jazvin

Primul sfert al partidei a fost unul echilibrat, Energia de această dată nu a mai pierdut contactul cu echipa gazdă. Asesoft s-a distanțat și la 5 puncte în primele 10 minute însă oaspeții nu au mai permis ca meciul să se rupă prematur că în prima partidă. Primul act s-a terminat la egalitate, 19-19, după ce Lee a marcat o singură liberă din cele două de care a beneficiat. Energia a deschis excelent sfertul secund, cu 8 puncte marcate la rând, Troupe și Karpels cu câte o triplă fiecare iar Jazvin cu un coș din apropierea inelului. Ante Krapic a oprit parțialul Energiei. Asesoft a strâns scorul destul de repede după o perioadă destul de anostă de joc. Oaspeții au mai avut apoi o zvâcnire și au pus o diferență de 10 puncte tabelă. Finalul reprizei a fost dominat de Asesoft care intra la cabine cu un deficit de doar 3 puncte, 33-36.

După pauză băieții lui Vladimir Arnautovic au intrat mai montați pe parchet și au reușit să creeze o diferență care în final s-a dovedit a fi decisivă. Popovic și compania au redus drastic numărul mingilor pierdut în sfert trei și au pus în practică o defensivă care le-a permis să câștige sfertul la 14 puncte. Ultimul act a început de la scorul 64-54. Vasile Ștefan a marcat la primul atac de la mare distanţă iar speranțele gorjenilor la câștigarea meciului au revenit. Asesoft nu s-a pierdut cu firea și păstrat mereu o diferență de peste 5 puncte. Energia nu a putut produce surpriza nici în meciul doi iar Asesoft s-a impus cu 86-77.

Remarcați:

Asesoft: Alhaji Mohammed 20 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, Bojan Popovic 11 puncte, 5 recuperări

Energia: Nemanja Milosevic 20 de puncte, 17 recuperări, Vasile Ștefan 15 puncte

foto: Mirela Oprea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!