Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești cucerește al 10-lea titlu din istorie

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.06.2014

LNBM

Finala -Meciul 5

100-94

 

CSU Asesoft Ploiești a reușit să câștige meciul decisiv al finalei LNBM în fața lui CSM Oradea și astfel și-a trecut în cont cel de al 10-lea titlu. Partida cu numărul 5 a finalei a fost una extrem de spectaculoasă iar diferența s-a făcut abia în ultimele două minute ale jocului.

Cei doi tehnicieni au început partida cu cinci-urile cu care ne-au obișnuit în această finală:

Asesoft: Popovic, Mohammed, Flowers, Burlacu și Lee

Oradea: Franklin, Subotic, Dillon, Nicoară și Denison

Primul angajament al meciului a fost câștigat de Gerald Lee, pentru Asesoft. În primul minut cele două echipe nu au reuşit să puncteze. Sean Denison a fost cel care a spart gheața și a schimbat tabela la 0-2. Gerald Lee a egalat după două libere transformate, chiar la următoarea fază. Asesoft a trecut în avantaj, după alte două libere marcate, de această dată de Cătălin Burlacu. Oaspeții au revenit în față în urma coșului de 3 puncte marcat de Vujadin Subotic. Replica a venit în aceeaşi notă de la Cătălin Burlacu. Ritmul partidei a explodat pur și simplu iar scorul a devenit 14-12. Cătălin Burlacu și-a mai arătat o dată precizia de la distanță. Reinar Hallik l-a imitat pe veteranul ploieștean la nici câteva secunde după ce a intrat pe teren. Ritmul jocului s-a mai domolit după jumătatea sfertului, lucru care le-a permis orădenilor să revină la conducere, 19-20. Finalul sfertului întâi a aparținut Asesoftului însă Oradea a profitat de două libere și un fault tehnic șia astfel au dus scorul la 28-28.

Oradea a deschis actul secund perfect, cu un coș de 3 puncte și apoi cu un coș de 2 puncte a lui Dillon după intercepție. Gerald Lee a fructificat un three point play și diferența dintre cele două echipe era de o posesie. Au fost singurele puncte marcate de Asesoft, care a permis CSM-ului să se desprindă la 31-37, lucru care l-a făcut pe Dado Arnautovic să ceară timp de odihnă. Time-out-ul a fost de bun augur pentru prahoveni care au înscris 5 puncte la rând și au venit la o singură lungime în spatele bihorenilor. Oaspeții au reușit apoi la rândul lor un parțial de 4-0, oprit de Filip Adamovic după ce a transformat o liberă din două. CSM Oradea și-a creat un avantaj de 6 puncte pe care și l-a păstrat momente bune. Asesoft a reușit să să șteargă patru puncte din diferență. CSM nu și-a revenit din corzi iar Mohammed a marcat un slam dunk și a fost și faultat de Bogdan Țîbîrnă. Americanul a rata libera aferentă însă Ante Krapic a recuperat ofensiv dar Asesoft nu a putut schimba tabela care indica scorul 45-45. Același Mohammed a dus Asesoftul în avantaj după un nou slam dunk de efect. Radovan Markovic a reușit un buzzer beater cu care a stabilit scorul pauzei, 47-48.

Gerlad Lee a deschis secvenţa a doua a meciului cu un coș din apropierea panoului. Titus Nicoară a reușit să marcheze și el după ce a recuperat o minge aruncată de Denison spre coș. Ritmul partidei a rămas la fel de bun ca și în prima repriză. Alhaji Mohammed a intrat extrem de energic după pauză și a adus șase puncte echipei sale cu care Asesoft a trecut la conducere, 57-54. A venit un time-out cerut de Cristian Achim. După câteva secunde în care jocul a fost unul încâlcit, Vujadin Subotic a marcat două libere după ce a fost faultat de Mohammed. Greul în ofensivă pentru Asesoft a fost dus același Mohammed. Ploieștenii au intrat în penalizare la jumătatea sfertului după ce Denison a fost faultat ca apoi canadianul să și marcheze liberele. Mohammed și-a continuat marșul ofensiv și cu patru puncte la rând a dus scorul al 63-58. Jocul a fost unul fragmentat în partea a doua a sfertului trei iar diferența dintre cele două formații nu a fost mai mare de 5 lungimi. Radovan Markovic și-a mai folosit încă o dată principala armă, șutul de afară și a dus scorul la 66-65. Bogdan Țîbîrnă a prăsit terenul după cea de-a cincea greșeală personală iar Mohammed a înscris ambele libere rezultate. CSM Oradea a preluat conducerea după un coș al lui Nicoară, urmat de unul al lui Franklin. Sfertul trei să încheiat însă cu Asesoft în avantaj minim, 70-69.

Titus Nicoară a egalat situația după câteva secunde scurse din ultimul act, după ce a înscris o singură liberă din cele două. A urmat câte un atac ratat de ambele părți iar Gerald Lee a marcat 2 puncte de sub inel și a fost și faultat dar nu a marcat libera bonus. Denison a replicat cu șut marcat de la semidistanță. Nici Alhaji Mohammed nu a putut fructifica un three point play iar scorul era 74-72 după 32 de minute de joc. Egalitatea a revenit pe tabelă după ce Denison a marcat din nou. Oradea preluat din nou conducerea după un coș marca Denison. Gerald Lee a replicat în stilul consacrat, cu coș din spațiul de 3 secunde. Radovan Markovic și-a demonstrat încă o dată măiestria de la mare distanță. Jonte Flowers a oprit seria coșurilor cu fault ratate de Asesoft și a egalat situația la 79. Filip Adamovic a marcat cel de-al treilea punct al său pentru 81-79. Daniel Dillon a răspuns după ce și-a recuperat propria aruncare. Cei doi antrenori au început să schimbe din ce în ce mai mult, transformând duelul lor într-unul de șah. La scorul 85-82 pentru Asesoft, Cristian Achim a cerut timp de odihnă pentru echipa sa. Time-out-ul a venit perfect iar Daniel Dillon a egalat după un three point play. Imediat și la panoul opus s-a înscris un coș cu fault de către croatul Krapic. Oradea avea un deficit minim cu 3 minute rămase din această finală după ce Markovic a punctat de două ori de la linia de fault. Gerald Lee cu o finalizare scoasă din joben a dus din nou avansul echipei sale la 3 puncte. Markovic a forțat o triplă dar nu a marcat. Krapic a marcat două libere și diferența era de 5 puncte înaintea ultimelor două minute. Oradea înregistrat un singur punct prin libera marcată de Denison. Mohammed a majorat avansul formației sale la șase puncte, 94-88 cu mai mult de un minut rămas de joc din timpul regulamentar. Daniel Dillon a comis abatere de pași și practic a îngropat șansele echipei sale. Asesoft a ținut atacul de după time-out până la capăt. Adamovic a ratat dar Asesoft a reușit o recuperare colectivă. Ante Krapic a marcat o triplă și a dus scorul la 97-88. Franklin a pus și el un punct pe tabelă dar mai erau doar 20 de secunde și diferența era de 8 puncte. A urmat un fault făcut rapid de Markovic la Adamovic. Conducătorul de joc din Bosnia nu a avut emoții de la linia de fault. Will Franklin a marcat extrem de rapid de la distanță și mai dat o gură de speranță echipei sale. Mohammed a papsat greșit la repunerea de după time-out și l-a faultat pe Dillon. Acesta nu profitat și nu reușit să marcheze prima liberă dar a transformat-o pe a doua pe a doua pentru 99-95. Asesoft a fost aproape de a pasa din nou greșit din repunere. La a treia încercare, mingea a ajuns Adamovic care a fost faultat. Fundașul a resimțit presiunea și a marcat doar o liberă. Franklin a ratat tripla și Asesoft a câștigat tiltul, scor final, 100-94.

foto: Răzvan Păsărică

25 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea BVN :

    Felicitari Asesoft
    Felicitari Asesoft, ati fost un pic mai buni decat noi in aceast finala foarte disputata.
    Noi oricum suntem mandrii de baietii nostri, sunt campioni in inimile noastre. CSM CSM CSM !!!

    cu 9 ani în urmă (12.06.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Naspa...
    Felicitari CSM, aveti o echipa foarte frumoasa, capul sus.
    Bafta tuturor (aproape tuturor...) in sezonul urmator, HAI CSU !!!

    cu 9 ani în urmă (12.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș rolando73 :

    Felicitari
    Felicitari CSM Oradea,ati fost aproape,a fost o finala frumoasa.

    cu 9 ani în urmă (12.06.2014) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    finala
    Meci frumos, meci echilibrat, o adevarata finala. A castigat echipa cu un lot mai valoros. Oradenii nu puteau castiga un meci in care au primit 100. Oricum felicitari ambelor echipe pt spectacolul oferit. Arbitrajul, OK , din punctul meu de vedere.

    cu 9 ani în urmă (12.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Finala
      Parerea mea este ca afost meciul, din finala, cel mai curat arbitrat, doar o parere!

      cu 9 ani în urmă (12.06.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ...
    in afara de jocul lui Burlacu , s-a fluierat acceptabil

    cu 9 ani în urmă (12.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mival :

    Ploiestean
    Felicitari Oradea, ati facut cinste baschetului luptand pana la ultima picatura.Bravo sincer din partea unui ploiestean si succes la anul!!

    cu 9 ani în urmă (13.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    :(
    n-a fost sa fie, desi ar fi fost foarte frumos! micile greseli si scapari (ale jucatorilor nostri si ale arbitrilor lor)ne-au adus pe locul secund... a fost un joc secund...

    cu 9 ani în urmă (13.06.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Anca RV :

    Arbitraj
    Io cred ca ne-am uitat la acelasi meci...daca asta a fost arbitraj curat...

    cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Arbitraj
      Atunci no fost, ce sa zic!

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      corectie
      Atunci n-o fost!

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    leca..
    Ma mir ca nu-i felicita nimeni pe cei doi ...comentatori...fani...(nu stiu cum sa le spun) pentru obiectivitate,impartialitate.....Apropo de Cluj,ii mai tineti minte pe comentatorii di Cj. care transmiteau pe TVR meciurile lui U? Ei erau macar si sinceri si simpatici...astia doi sunt....."decat" penibili! Cum au fost ei de obiectivi asa au fost si arbitri.
    FELICITARI ORADEA!

    cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pai sigur ca erau sinceri, atunci comenta de multe ori Voicu Moldovan care nu avea cum sa tina cu echipa adversa la cati jucatori a crescut si cat a lucrat pt baschetul clujean. Asa ca acolo intelegeai, dar astia ce scuza au. Peste toate, Voicu si Banu cred ca erau platiti jumatate cat astia si comentau la acelasi nivel.

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pai sigur ca erau sinceri, atunci comenta de multe ori Voicu Moldovan care nu avea cum sa tina cu echipa adversa la cati jucatori a crescut si cat a lucrat pt baschetul clujean. Asa ca acolo intelegeai, dar astia ce scuza au. Peste toate, Voicu si Banu cred ca erau platiti jumatate cat astia si comentau la acelasi nivel.

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    free62
    Corect,si chiar mi-ar face placere sa-i mai ascult.Poate pe Digi Cluj? Eu cred ca atunci cand zici "jumatate" esti prea generos.

    cu 9 ani în urmă (13.06.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Nu sunt pe Digi Cluj...cred ca s-au retras din activitate, acum fiind la moda tinerii plini de la Diji care nu pot spune cine ii la balon daca nu se uita pe foaie sa vada numele. Macar Voicu zicea Smitzs(sau cam asa ceva) fara sa caute foaie de joc:))

    cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • CS Energia Târgu Jiu varanu:

      tineri
      macar tinereii vorbesc corect romaneste....sa inteleaga si restul romanilor ce vorbesc...eu vedeam meciurile cu sonorul la minim din cauza accentului lor...mai e si florin mihoc de la tvr timisoara care n-a scapat de accent desi are cel putin 10 ani de televiziune....

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Asa si...multi p-aici vorbim cu accent ca sa se stie ca sintem de p-acolo de pe unde mai umbla mintea? Nici de-al dracu nu ma schimb...miticii si altii sa isi ia dictionar daca nu inteleg.

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      @VAranu
      Crezi ca nou ne place accentul vostru si suntem inebuniti sa il ascultam? Pana la urma fiecare regiune are accentul ei si trebuie sa ne obisnuim cu asta fie ca ne place fie ca nu! Nu cred ca trebuie sa ne coboram toti la nivelul scriitorului redus mintal de caracal!

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      @free62
      Apoi tu dom-le si scri cu accent :) Cred ca oricine recunoaste ardeleanul din tine!

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      corectie
      in primul mesaj ii *noua!

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • CS Energia Târgu Jiu varanu:

      ...
      un comentariu trebuie sa fie dinamic... nu sa scoti trei vorbe pe minut intr-un limbaj de lemn.. pensionarii respectivi erau foarte greoi in exprimare, chiar si pentru niste ardeleni....

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr:

      umbla, umbla
      la unii umbla,la altii gandeste. ne tot plictisiti cu mitici, cu marea civilizatie de dincolo de ocean.

      cu 9 ani în urmă (15.06.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    free62
    Acuma, daca tot am ajuns la amintiri, nu ma pot abtine sa nu-ti povestesc ceva: ma uitam la meciuri cu fi-mea(care-i o buna cunoscatoare de engleza) si in momentul in care Voicu pronunta Smitzs era bulversata.De multe ori cand ii auzim pe astia doi cum comenteaza, ne aducem aminte cu placere de Voicu si Banu.

    cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Astia is experti in nume si in confundat jucatori...ma uitam la Mures si ma tot miram cum dracu cand era Jelenic cu mingea in mana, auzeam numele Navickas si invers:))

      cu 9 ani în urmă (13.06.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!