Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești se impune pe terenul celor de la CSM Oradea în Meciul 3 al finalei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.06.2014

Liga Naţională

Play-off

Finala - Meciul 3

80-88

Arena "Antonio Alexe" Oradea

 1-2 Statistică  2-1

CSU Asesoft Ploiești a reușit să se impună pe terenul celor de la CSM Oradea în Meciul 3 al finalei din Liga Națională de Baschet Masculin, scor 88-80 (24-15, 18-21, 24-23, 22-21). Astfel, în urma acestei victorii, prahovenii au preluat conducerea la general, scorul fiind 2-1 în favoarea acestora. 

Tehnicianul celor de la CSM Oradea, Cristian Achim, a început disputa cu un „cinci” format din W. Franklin, D. Dillon, V. Subotic, T. Nicoară și S. Denison, în timp ce Vladimir Arnautovic a replicat prin B. Popovic, A. Mohammed, J. Flowers, C. Burlacu, respectiv G. Lee.

În fața unor tribune care s-au umplut cu o oră înaintea debutului confruntării, oaspeții au fost primii care au marcat prin Gerald Lee, acesta reușind 2 puncte ușoare, însă la faza imediat următoare Vujadin Subotic a scuturat plasa de la mare distanță, scor 3-2. Din acel moment a urmat un run al prahovenilor de 6-0, scorul după 3 minute scurse din joc fiind 8-3 în favorea echipei vizitatoare. După alte 60 de secunde de joc scorul a devenit 12-5 pentru Asesoft. Campioana en-titre a continuat forcingul ofensiv, Mohammed fiind baschetbalistul care a majorat avantajul echipei sale la 10 lungimi, scor 21-21, cu 3 minute înainte de finalul sfertului. Până la finalul primelor 10 minute de joc amfitrionii au redus ecartul la 9, tabela consemnând 15-24.

Sfertul secund a fost deschis de Radovan Markovic cu 2 puncte puse pe tabelă, iar următoarele 2 puncte au fost marcate de Alhaji Mohammed din dreptul liniei de libere, 17-26. Țibârnă cu un coș din interiorul semicercului și Hallik cu o reușită de la mare distanță au făcut ca CSM Oradea să vină la doar 4 puncte în spatele adversarilor, 22-26 cu 2:30 minute scurse din secvența cu numărul 2. Această revenire a gazdelor a fost un duș rece pentru ploieșteni, care în decurs de 2 minute și jumătate și-au mărit din nou avantajul la 9 puncte, 24-33. Exact după un alt minut scurs de pe tabelă, diferența era de 10 puncte, 26-36. Într-un final, roș-albaștri și-au adjudecat actul al 2-lea cu un parțial de 21-18, fapt care a făcut ca diferența dintre cele două echipe la pauza mare să fie de 6 puncte, 36-42.

Ploieștenii au început în forță sfertul de după pauza mare, reușind după 30 de secunde să mărească avantajul la 9 puncte, 36-45. Apoi a venit rândul băieților lui Achim să-și facă treaba bine pe faza ofensivă, venind la 4 puncte în spatele celor de la Asesoft, scor 43-47. Cu toate acestea, la faza imediat următoare Burlacu a înscris de după linia de 6.75 metri ducând scorul la 50-43 în favorea echipei sale. La jumătatea actului cu numărul 3 tabela din Arena „Antonio Alexe” înregistra 47-57. În timp, diferența de 10 puncte s-a majorat la 12, 49-61, respectiv la 14, scor 49-63. Nemulțumit de evoluția scorului, tehnicianul Cristian Achim a cerut time-out, moment din care jocul orădenilor s-a schimbat radical. Până la finalul acelui sfert 3, gazdele de la SCM au marcat 10 puncte, în timp ce campioana en-titre a punctat doar de 3 ori. Astfel, înaintea sfertului decisiv, CSU Asesoft Ploiești conducea CSM Oradea cu 66-59.

Formația de pe malul Crișului Repede a început ultima secvență exact așa cum a terminat-o pe precedenta, în forță. În aproximativ 3 minute scurse din ultima parte a jocului diferența de 7 puncte pe care o avea Asesoftul s-a redus la doar un punct, scor 66-67. Peste alte 30 de secunde amfitrionii au izbutit să restabilească egalitatea la 68 prin coșul marcat de Daniel Dillon. Din acel moment, în jocul Oradiei a apărut o ruptură, iar oaspeții din Ploiești au simțit acest lucru și au profitat la maximum de sincopele adversarilor. Astfel, alb-albaștri au încheiat secvența decisivă cu un parțial de 22-21, câștigând partida cu 88-80. 

Punctele formației învingătoare au fost marcate de A. Mohammed 19 (5 rec), A. Krapic 15 (7 rec), G. Lee 15, J. Flowers 14, B. Popovic 9 (5 rec, 6 p.d.), F. Adamovic 7, C. Burlacu 6, respectiv A. Guțoaia 3. De cealaltă parte, pentru Oradea au punctat V. Subotic 18, R. Markovic 14 (6 rec), D. Dillon 17, T. Nicoară 12 (10 rec), W. Franklin 5 (5 p.d.), D. Popescu 5, B. Țibârnă 4, R. Hallik 3 și S. Denison 2.

Disputa cu numărul 4 a seriei se va juca mâine, 8 iunie, tot la Oradea, începând cu ora 19:45. Dacă prahovenii vor reuși să câștige și respectiva confruntare, atunci își vor trece automat în palmares un nou titlu de campioană a României. Însă, dacă Oradea va izbuti să egeleze situația la general, atunci va trimite seria în decisiv, joc care se va disputa în data de 12 iunie în Sala „Olimpia” din Ploiești. 

*Foto: Răzvan Păsărică

28 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    film
    Filmul asta parca e "Teoria conspiratiei". E difuzat cel putin o data pe an.

    cu 9 ani în urmă (07.06.2014) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ...
    Dorinta fluierasilor de a castiga meciul pentru oradea a fost mai mare decat a jucatorilor :))

    cu 9 ani în urmă (07.06.2014) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești sunji :

    ...
    Imi vine greu sa cred ca azi arbitrii nu au tras cu Asesoft, mai mult cica ar fi tras cu Oradea, interesant...
    Un meci pe care eu cred ca Asesoft la controlat total cu toata opozitia celor de la CSM.
    Gutoaia a avut un meci slab astazi sau cel putin asa s-a vazut de la tv.
    Oricum felicitari Oradei pentru atmosfera si joc, ambele au incantat.
    Arbitraj cred eu ok, poate cu acel 5% acordat Oradei.

    cu 9 ani în urmă (07.06.2014) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    ...
    Arbitrajul a fost ok. No comment.

    cu 9 ani în urmă (07.06.2014)
    • CS Rapid București Rapidist4Life:

      ...
      Sa fie oare de la suspendarile si avertimentele incasate de ceilalti arbitri? Ca sa vezi, Dragos Nicolae care i-a facut praf si pe sibieni e din nou suspendat.

      cu 9 ani în urmă (07.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Gyula :

    Fratilor
    Mai lasati in pace "fluierasii" , azi a fost o singura echipa pe teren de la cap la coada , si din pacate aceasta nu era CSM ORADEA . Tre'sa recunoastem si daca e greu ,poate maine ... Hai Oradea !

    cu 9 ani în urmă (07.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    ....
    Da intradevar azi ai nostri au alergat dupa victorie dar cu o echipa ca Asesoft care a jucat azi aproape perfect e nu greu ci imposibil sa castigi cu un astfel de joc prestat de ai nostri........dar poate maine vor fii si mai motivati ca si azi

    cu 9 ani în urmă (07.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mival :

    Show
    Azi am vazut cele mai bune echipe din campionat, un meci cu ritm si cu realizari de exceptie, un adevarat spectacol atat si pentru spectatorii din sala cat si la TV. Arbitraj impecabil, bravo tuturor...actorilor!!

    cu 9 ani în urmă (07.06.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    ...
    Parca nu a mers ceva in mecanismul oradenilor astazi, iar pe langa asta spurcatii au facut un meci perfect , poate cel mai bun din sezonul asta, de data asta au castigat meritat din pacate...
    De arbitraj nu se pune problema ...

    cu 9 ani în urmă (07.06.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Plus
      Prea multe greseli , mingi scapate ...
      Felicitari pentru atmosfera.

      cu 9 ani în urmă (07.06.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gisedas :

    greu
    Asta era cel mai important meci.Am luat unul si clar ne gandim la victorie maine si sa incheiem seria la Oradea.Sincer nu ma asteptam la replica asta din partea Oradei, e clar ca ceva nu a mers.Din punctul meu de vedere s-a vazut experienta si mentalitatea.Surpriza placuta Krapic, care a aparut excelent in momente importante.Jucam de 10 pentru 10.

    cu 9 ani în urmă (07.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mi :

    nu-i nmic, luptam in continuare
    Felicitari Asesoft !
    astazi au fost mai buni, noi am avut o sansa atunci cand am
    egalat la 68 , insa iar ne-am precipitat si nu am jucat colectiv.
    oricum , maine este o noua sansa pentru care trebuie sa ne luptam.
    Hai baieti, ati demonstrat ca se poate, nu va lasati !

    cu 9 ani în urmă (07.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    greu , greu , greu
    Azi v-a fost foarte greu in a mentine nivelul jocului vostru la nivelul nostru.
    Hai acum sa auzim ( noi cei din ploiesti ) ca arbitrii au facut , au dres samd...
    Sa se planga toti clujenii , sibienii , oradenii ca iar au "lucrat" arbitrii ptr. noi , ca asehotii si tot asa...
    Acum mai aveti grai dragilor ?
    No. nu-i bai ca vom lua titlul de pe masa voastra sau de pe a noastra , ideea este ca il vom lua .
    a zecea oara ........

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Sti sa citesti sau tu esti doar politistul care stie sa scrie? Roaga-ti colegul sa iti citeasca ce a scris toata lumea despre arbitraj!

      cu 9 ani în urmă (08.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    meci
    Asesoft a castigat ieri meritat, au fost superiori. Problemele la noi au fost in special in aparare. Din nou am primit aproape 90 puncte, in felul acesta este extrem de greu sa castigi intr-un astfel de meci.Arbitrajul a fost ok de data asta. Din pacate trebuie sa remarc si faptul ca - desi sala a fost arhiplina - in unele momente din meci m-as fi asteptat la mai multa sustinere pentru echipa. Probabil ca daca s-a vorbit despre lipsa de experienta a echipei la acest nivel, acest lucru exista si la nivelul galeriei care nu intotdeauna a reusit/a dorit sa coodoneze sala. Mai avem de invatat..

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @cione & other suporteri asesoft
    Cred ca ati vazut ca atunci cand arbitrajul este corect si cei mai buni de pe teren castiga noi cei de la sud de Brasov (dupa exprimarea cu iz de aroganta a lui Don Ramon :) ) pute sa recunoastem cu fair play acest lucru si felicitam castigatorii indiferent cine sunt acestia. A fost un meci superb si o atmosfera superba.

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @cione 77
    No offence dar tu esti orb sau nu mai stii limba romana? Nu vezi cati suporteri ai CSU Oradea (oradeni sau din alte parti) au postat? A scris vreunul ca arbitrajul nu a fost OK? Toti au recunoscut ca Asesoft a fost mai buna si a castigat meritat. Daca nu esti arogant si lipsit de respect nu poti sa fii fan Asesoft? Si se mai intreaba Don Ramon de sunteti "luati la suturi" pe net. Hai sa te intreb ceva: dupa cele doua meciuri din finala mica Cluj - Mures ai vazut vreun post unde fanii mureseni sa se "dea rotunzi" fata de clujeni pentru victorie? Cinste invingatorilor si respect pentru invinsi iti spune ceva? Mai ai de invatat in ceea ce priveste bunele maniere.

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U" - Mures
      Este vorba de civilizatie, educatie si respect! (Cuj vs Mures)

      cu 9 ani în urmă (08.06.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Anca RV :

    Niciodata!
    N-o sa pot niciodata sa felicit echipa Asesoftului, atata timp cat il are patron pe Ghita si pe banca pe Iacobescu!

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Anca RV
    OK, dar poti sa recunosti daca au fost mai buni si au castigat pe merit?

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca Anca RV:

      Da,
      pot. Dar cred ca un alt comentariu al meu, postat la un alt articol, putin mai devreme, iti raspunde mai bine la intrebare.

      cu 9 ani în urmă (08.06.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    fair play
    Dupa cum banuiesti eu sunt muresean si nu tin cu Asesoft dar vreau (poate nu resusesc intodeauna) sa ma comport cu fair play si respect indiferent cine castiga si cine pierde oricat de greu mi-ar fi si cred ca asa trebuie sa facem toti si sa ne bucuram de frumusetea si spectaculozitatea meciurilor de baschet. Cred ca play-off-ul de anul asta ne-a oferit niste meciuri superbe(si sper ca va continua asa)pline cu suspans si adrenalina.

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Anca RV :

    Respect si fair play
    E ca si cum mi-ai cere sa am respect pentru cineva doar pentru ca are 10 vile si sa trec cu vederea ca sunt facute din bani furati si mituind in stanga si-n dreapta!Pentru muncitorii care au facut cele 10 vile frumoase (jucatorii) pot sa am respect si pot sa spun despre vile ca sunt superbe (spectacolul), dar asta nu ma face sa pierd din vedere esentialul: frauda ramane!

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea BVN :

    Victorie meritata
    Felicitari celor de la Asesoft. In partida de ieri am meritat pe deplin victoria. Au fost constanti pe tot parcursul meciului.Arbitrajul a fost OK, am fost in sala, nu am vazut reluari, dar mi s-a parut un arbitraj echidistant.
    Mi-a placut gestul lui Burlacu de a da mana cu juniorii nostri care au jucat in pauza meciului.
    Sa speram ca vom juca mai bine astazi si poate egalam seria.
    Hai CSM Oradea!!! Santem mandrii de voi!!!

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    prezent
    Nimeni nu spune ca frauda dispare dar eu zic sa ne rezumam la prezent si la meciurile din aceasta finala deoarece subiectul pe care il expui tu este mult mai complex si nu isi are locul pe acest topic.

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Anca RV
    In meciul de ieri Echipa Asesoft a castigat meritat,fara ajutor merita felicitari,chiar daca echipa mea a pierdut,nu pot sa nu felicit jucatorii ploiesteni pentru prestatie.Nu vreau sa traiesc cu ranchiuna in suflet si in trecut,ceea ce a fost a fost, si apoi nu cred ca merita jucatorii Asesoftului sa fie jigniti,nu stiu cati dintre ei sunt din timpurile cand se spune ca se fura,si nu trebuie sa identificam un jucator care isi da viata pe teren cu Iacobescu si Ghita.Nu cred ca vreun jucator din echipa actuala sau precedente le-a cerut sa aranjeze cu arbitri(asta in meciurile contestate nu ieri).Asa ca sa-i dam Cezarului cei a Cezarului, sa ne bucuram de acest frumos sport si sa speram ca oricare dintre echipele clasate in primele 4 locuri pot la un moment dat prin determinare munca si ambitie sa castige locul unu.Nu cred ca vreunui suporter iar conveni ca cineva sa vorbeasca urat si denigrator la adresa lui numai ca munceste la o anumita Societate.Asa ca ,saincetam cu jignirile si sa ne bucuram de realizarile echipei noastre favorite.Hai CSM ORADEA, HAI BAIETI INDIFERENT DE LOCUL OCUPAT LA FINAL IN INIMA MEA SUNTETI LOCUL I.

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      felicitari
      Felicitari Ploiestului, ieri au jucat la adevarata lor valoare, incontesbila. Sper ca astazi Oradea sa dovedeasca ca sunt echipa cu cel mai bun joc colectiv si sa trimita meciul in decisiv. Noi vom fi alaturi de ei. Hai CSM!!!!

      PS. Referitor la Ghita, nici eu nu il am la inima, dar vazand declaratia data de el dupa meci pot spune ca i-a dat clasa lui Iacobescu. Poate ca daca nu ar exista aceste accese de superioritate ale unor dintre ploiesteni, ar fi o echipa nu chiar iubita dar in mod sigur masi putin detestata de noi cei care nu apartinem de "buricul targului" (cum ar spune Don Ramon). Oricum sper sa aprecieze si suporterii ploiesteni fair-play-ul celorlalti suporteri (oradeni, clujeni, sibieni, mureseni etc) care au recunoscut in totalitate victoria meritata si au apreciat un arbitraj corect. E important ca victoriile sa fie aduse sau pierdute de jucatori si antrenori si nu de arbitrii.

      Una peste alta anul acesta play-off-ul mi-a depasit asteptarile nu doar prin performanta CSM-ului ci mai ale prin calitatea tuturor meciurilor din play-off.

      cu 9 ani în urmă (08.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    finantator ???
    De unde pana unde calitatea de finantator ? Din cate stiu eu Ghita nu mai detine nimic de Asesoft. A cedat tot unui off-shore ca sa se puna la adapost de o eventuala condamnare.
    Deci daca da declaratii in calitate de finantator recunoaste voalat ca nu s-a schimbat nimic (vorba lui Caragiale ca tot e din Ploiesti : "să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimica").

    cu 9 ani în urmă (08.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!