Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești trece de Gaz Metan fără mari emoții

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.02.2014

82-68

Primul angajament al meciului a fost câștigat de ploieșteni, după care Gazul a comis două faulturi prin Radetic și Bogavac , ca atacul să fie fructificat de Guțoaia cu o triplă în ultima secundă.  Răspunsul a venit de la Tudor Dumitrescu du altfel decât de la mare distanță. Gazdele s-au desprins pentru prima dată la două posesii, scorul 11-7. Gaz Metan egalează după două coșuri consecutive marca Radomir Marojevic intrat pe parchet în locul lui Radetic care a comis a doua greșeală presonală. Gaz Metan trece pentru prima dată în avantaj după 7 minute de joc, după reușita lui Kemp care a înodat apărarea adversă. Primul act s-a încheiat cu scorul 22-20 pentru Asesoft, după ce-a pe final au beneficiat de 4 libere iar la ultimul atac Slavisa Bogavac a ratat o triplă din 45 de grade.

Sfertul doi începe cu coș marcat pe contraatac de Mohammed, după ce Dumitrescu a ratat de la distanță pentru Mediaș. Gazul mai ratează un atac, Marshall marchează și face tabela să arate scorul 26-20, lucru care-l determină pe Marcel Țenter să ceară timp de odihnă, primul al meciului. Willie Kemp aduce primul coș pentru Mediaș în actul secund, după un coș de la 3 puncte. Asesoft ăși crează cel mai mare avans, 33-24 după nici 4 minute scurse  din sfertul doi. La scorul 41-30, jocul a intrat într-un con de umbră, nciuna dintre cele două combatante negăsind drumul spre coș. În ultimul minut abia cele două echipe s-au desmorțit. După 20 de minute scorul era 43-33 în favoarea formației gazde.

Repriza secundă începe cu după libere marca Gerald Lee. Au rumat două coșuri consecutive pentru Asesoft, venit după ce în ofensivă, Gaz Metan nu s-a regăsit. După dunk-ul lui Marshall scorul devenea 49-33 iar Marcel Țenter a cerut primul time-out al secvenței secunde. După timpul de odihnă oaspeții nu-și revin și Marshall mai marchează încă o dată, după pătrundere. La jumătatea sfertului trei, diferența era aceiași care se consemna și la pauză, de 11 puncte. Kemp cu triplă făcea ca tabela să arate 54-43. Dumitrescu îl imită pe Kemp și duce scorul la 54-46. Mohammed face o intercepție și readuce suflu tribunei ploieștene. După un coș al pivotului Lee, Tudor Dumitrescu mai marchează o dată de la mare distanță, și reduce handicapul echipei sale la unul format dintr-o singură cifră. Apoi s-a mers cap la cap până la final sfertului. De la scorul 65-54 s-a plecat înaintea sfertului decisiv.

Același Lee schimbă primul tabela și în sfertul 4, după ce a fost găsit singur, singurel sub coșul advers de pasa lui Popovic. Shiloh aduce primul coș al oaspeților, de la semidistanță. Jocul a intrat într-o acalmie generală până la mijlocul actului decisiv. Cătălin Burlacu a marcat de la mare distanță și a dus scorul la 74-60.După un atac ratat de ardenleni, Alhaji Mohammed a mai platat o triplă care practic a decis soarta acestei partide, 77-60, înainte cu 3 minute până la final. Gaz Metan nu a reușit un miracol în ultimele secvențe ale partidei iar echipa campioană își păstrează propriul teren intact, fără înfrângere. Scor final 82-68.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!