Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft se impune în meciul 2 al finalei și egalează seria, 1-1

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
01.06.2014

Liga Națională

Finala - Meciul 2

95-76

Sala „Olimpia” Ploiești

1-1 Statistică 1-1

CSU Asesoft Ploiești a reușit să câștige partida secundă a finalei LNBM după un meci în fața Oradiei pe care l-a dominat de la un capăt la altul. Ploieștenii nu au mai deschis partida catastrofal și a reușit să stea în față mai mereu. Seria din finală se mută acum la Oradea, cele două echipe fiind la egalitate la general, 1-1.

Prima posesie a partidei a aparţinut Oradei care nu a fructificat prima șansă de a marca. Cătălin Burlacu a deschis tabelă după o pătrundere. Vujadin Subotic a replicat de la mare distanță. Jocul din spatele semicercului de 3 puncte a funcționat perfect pentru oaspeți care au dus scorul la 4-6 după o triplă a lui Franklin. Burlacu a mai marcat o dată pentru formația sa iar Titus Nicoară a marcat și el pentru prima dată în partidă. Gazdele au trecut în avantaj după un three point play al lui Mohammed. Oradea a rămas „în mână” de afară și pivotul Sean Denison a mai adăugat 3 puncte pentru oaspeți. La jumătatea sfertului, Asesoft era în avantaj 14-12. Gerald Lee a marcat un coș din apropiere după ce a fost faultat iar Cristian Achim a cerut primul timp de odihnă al meciului. După time-out, pivotul finlandez a marcat și libera suplimentară. Ambele echipe au pierdut apoi câte o posesie fără a amenința coșul advers. Partida a continuat sub spectrul echilibrului, niciuna dintre echipe nereușind o desprindere clară. Cătălin Burlacu și-a continuat prestația bună din primele minute și a transformat un coș cu fault, ducând scorul la 23-18. După un ultim minut destul de secetos în privința punctelor, Radovan Markovic a marcat în ultimele secunde și a stabilit scorul primului act, 24-20 pentru formația gazdă.

Sfertul secund a fost inaugurat cu un coș de la semidistanţă de Alhaji Mohammed. Același Mohammed a izbutit un three point play. Daniel Dillon a răspuns cu aceiași monedă pentru a duce scorul al 29-23. Asesoft a reușit să se desprindă pentru prima dată în această serie la peste 10 puncte, 34-23. Oradea nu s-a regăsit, a mai primit un coș fără a replica iar Cristian Achim a fost nevoit să ceară time-out pentru că scorul lua proporții, 36-23. Oradea a rămas în joc după ce Bogdan Țibârnă a reuşit să transforme un coș cu fault. Diferența pe tabelă înaintea ultimelor 5 minute din prima repriză a fost de 10 puncte în favoare gazdelor, scor 38-28. CSU Asesoft Ploiești a profitat de o greșeală tehnică fluierată la Radovan Markovic și s-a distanțat la 42-28. Ospeții au reacționat bine însă și au redus din nou deficitul la 10 puncte. Filip Adamovic nu a fost de acord cu acest lucru și a marcat de la mare distanță. Finalul de sfert a aparținut în totalitate gazdelor care intrau la cabine cu plus 18, scor 54-36.

Oradea începe în forță repriza secundă cu un coș marcat rapid de Vujadin Subotic. Krapic a tăiat imediat elanul oaspeților, înscriind de la mare distanţă. Asesoft și-a mărit avansul al 20 de puncte după o minge oferită de Mohammed cu panoul. Diferența a scăzut pentru prima dată în repriza secundă la sub 15, la mijlocul sfetului 3, Markovic a transformat o liberă și a dus scorul la 64-49. Franklin a mai pus rapid 2 puncte pentru echipă după un atac rata de gazde. S-a mers umăr la umăr până înaintea ultimelor 2 minute, cu Asesoft păstrându-și ecartul. După două mingi câștigate în apărare, CSM Oradea a reușit să revină la 10 puncte în spatele Asesoftului. În ultimul minut doar gazdele au marcat și scorul după 30 de minute de joc era 70-58 pentru Asesoft.

Cătălin Burlacu a marcat primul în sfertul decisiv, din apropierea panoului. Alhaji Mohammed a fost sancționat cu fault antisportiv, după o intervenție dură la Bogdan Țibârnă. Pivotul orădean a transformat o liberă. Atmosfera s-a încins apoi. După un fault fluierat la Gerlad Lee, banca Asesoftului a încasat un fault tehnic. Orădenii au marcat liberele aferente prin Markovic însă nu au profitat și de posesia avută. Flowers penru Asesoft și Subotic pentru Oradea au marcat de la semidistanță și au dus scorul la 74-63. Burlacu pe atacul următor și trecut în cont puncte cu numărul 16, tot cu un șut de la semidistanță. Will Franklin a fructificat un coș cu fault și sala a amuțit pentru câteva secunde. Bojan Popovic i-a ridicat în picoare pe suporterii Asesoftului după un four point play. După un coș cu panoul al lui Franklin, Mohammed a plantat o triplă care a dus scorul la 83-68. Acest scor s-a păstrat pe tabelă mai bine de un minut. Ante Krapic din interiorul spațiului de trei secunde a fost cel care a deblocat scorul. CSM Oradea a izbutit 4 puncte la rând care au readus speranța pentru oaspeți. Ante Krapic, după recuperare ofensivă dus scorul al 87-72. Diferența înaintea ultimelor 2 minute de joc a fost de 16 puncte iar Oradea nu a capitulat, Markovic marcând de la distanță. Totul s-a terminat după un coș primit și un atac ratat de orădeni. Până la final, jocul a fost o formalitate, partida încheiându-se cu scorul 95-76.

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Hai Oradea!!!
    Nu-i nimic! Eu nu spun nimic altceva. Nici despre arbitraje, nici despre joc! Totusi, Ploiestiul nu e Farul Constanta sa poti sterge pe jos cu ei 2 zile la rand.

    La Oradea va fi altceva! Nu cred sa nu se repete istoria din semifinale, macar si numai pentru ca lotul CSM-ului este mai tanar si banca mai lunga!

    mai bine sa se repete istoria de acum 3 ani, cand U a castigat primul meci al seriei finale la Ploiesti si apoi fiecare echipa a profitat de avantajul terenului propriu. Iar titlul l-am luat cu un cos de 3 in ultima secunda!!!

    Asa ca, Hai Oradea!!! Desi la inceputul play-off-ului credeam ca Ploiestiul e aproape invincibil, acum sunt SIGUR ca poate fi batut. Si sunt sigur ca ORADEA POATE CASTIGA PRIMUL TITLU DIN ISTORIE... LA BASCHET. Ca la polo aveti destule :)

    cu 9 ani în urmă (01.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      sorry :)
      SCUUUZAATI!!! In aliniatul 2, fraza a doua, al doilea nu e in plus :)

      cu 9 ani în urmă (01.06.2014)
    Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Stanciu Tudor :

    oradea
    Oradea a facut aceeasi greseala (mentala) ca clujul ... a plecat sa ia un meci ... a obtinut ce-a vrut dar oare-i destul :) ... spre deosebire de cluj au incercat sa revina si daca fluierasii nu rezolvau una alta poate reuseau sa ramana sub 10 :)

    Sper ca banca mai lunga (ca a clujului) sa le dea o sansa si impinsi de suporteri sa ia meciul 4 (meciul 3 l-am pus deja la castigate)

    cu 9 ani în urmă (01.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Cluj
      Gresala noastra mentala a fost mai degraba oboseala dupa o serie grea cu Sibiul si o banca extrem de scurta! In rest

      Hai Oradea!

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!