Stiri Cupa României Masculin

CSU Atlassib Sibiu se califică în Final Four-ul Cupei României după victoria cu Energia din prelungiri

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
09.01.2015

CSU Atlassib Sibiu

Cupa României

102-94

CS Energia Târgu-Jiu

CSU Atlassib Sibiu a acces în Final Four-ul Cupei României, la capătul unui meci dramatic. La finalul timpului regulamentar tabela arăta 85-81 în favoarea sibienilor, astfel că meciul a avut nevoie de prelungiri ( 82-78 pentru CS Energia Târgu-Jiu în partida tur de la Târgu-Jiu) pentru a se decide echipa calificată în semifinalele Cupei României. Repriza de prelungiri a fost adjudecată de CSU Sibiu, care s-a impus în final cu 102-94, scor ce i-a permis să acceadă în Final Four, după o secetă de opt ani.

CSU Sibiu a început partida ca din puşcă, după un joc de echipă consistent. Punctele lui Bojovic, Lee, Seals şi Hurd au făcut ca Sibiul să se desprindă la 12:2. Moment în care ofensiva gorjeană s-a trezit, după un început catastrofal de meci, punctând prin Darby, Watson şi Glyniadakis, pentru ca Energia să ajungă la doar 4 lungimi în spatele sibienilor. Perisic a mutat imediat extrem de inspirat, introducându-l în teren pe  Zyle, aflat la primul său meci oficial în tricoul galben-albastru, în locul lui Christopher Lee. Schimbarea a fost de bun augur pentru că zile a făcut de toate, a punctat, a pasat şi a recuperat, ceea ce s-a văzut pe tabelă la finalul primei reprize. CSU Sibiu conducea cu 25-13, după 10 minute de joc.

Repriza a doua a fost una extrem de echilibrată, Energia a schimbat registrul tactic practicând un joc om la om, ceea ce nu le-a permis sibienilor să mai mărească ecartul. Actul secund a început mai bine pentru Energia, care după două minute de joc se apropia de Sibiu la opt puncte, datorită unui pressing avansat, combinat cu aruncările precise ale lui Watson, Milosevic şi Darby. Gorjenii au putut menţine acest ritm alert doar până la jumătatea sfertului. Efortul depus de jucătorii Energiei pe faza defensivă s-a simţit pe final de repriză. Oboseala le-a redus din prospeţimea acţiunilor pe tranziţia ofensivă, astfel că diferenţă, după două sferturi, era aceeaşi, de 13 puncte. CSU Sibiu a intrat la cabine cu 40 la 27.

Actul al treilea debuta cu un joc consistent din partea lui CSU Sibiu, Hurd şi Popa Calotă duceau Sibiul la 17 puncte diferenţă, scor 50-33, după 3 minute jumătate din repriza a treia, iar partida părea că se îndrepta doar într-o singură direcţie. Relaxarea sibienilor şi greşelile neforţate aveau să-i coste. Acelaşi triou, Watson-Milosevic-Darby au întors scorul în favoarea  gorjenilor, până la finalul sfertului, încât tabela arăta un neverosimil 60-56 pentru CS Energia, înaintea reprizei decisive. A fost un final de repriză catastrofal pentru elevii lui Perisic, care au primit 27 de puncte în şase minute jumătate, şi marcând doar 6 puncte în acest interval.

Repriza decisivă se anunţa una de foc. Deşi CSU Sibiu era echipa care trebuia să recupereze pentru a remonta diferenţa din partida tur, Energia reuşea să mărească ecartul la 8 puncte, 73-65, înainte cu patru minute de final şi calificarea era ca şi jucată. Dar Sibiul a avut o revenire fantastică. În două minute, sibienii au avut o serie de 14 puncte consecutive fără să primească vreunul, pe fondul faulturilor repetate ale gorjenilor, astfel că scorul a devenit 79-73 pentru Sibiu, când mai erau 2 minute din meci. Finalul a fost dramatic, CSU Sibiu a avut ultimul atac la scorul de 85-81, însă posesia a fost irosită de Bojovic, iar meciul a intrat în prelungiri. Tabela arăta 85-81 pentru CSU Sibiu, după timpul regulamentar.

Prelungiri care au fost câştigate de sibieni, însă nu fără emoţii. În final, sibienii s-au impus cu 102 la 94, scor ce le-a permis să acceadă în Final Four-ul Cupei României, după o pauză de opt ani.

Cei mai buni marcatori de la CSU Sibiu au fost Bojovic şi Hurd cu câte 23 de puncte fiecare, Lee cu 16 puncte,  Seals cu 13 puncte şi Popa Calotă cu 10 puncte, jucător ce a furnizat şi nu mai puţin de 8 pase decisive.

De cealaltă parte, marcatorii echipei CS Energia Târgu-Mureş au fost: Darby (27 de puncte), Milosevic, terminând meciul în double-double cu 19 puncte şi 10 recuperări, Watson şi Troupe, ambii marcând câte 17 puncte.

Foto: www.turnulsfatului.ro/Silvana Armat

7 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    din nou
    Energia a avut eficienta mai mare (103-98),dar Sibiul a avut 49 de libere (32 transformate),fata de 19 (17).Asta inseamna ca chiar si atunci cand joci bine,daca vrea (vor), Grigoras (sau Ciulin),acorda atatea faulturi si libere cate sunt necesare (si le si repeta daca trebuie). Despre acest articol,care evidentiaza principalii marcatori ai "CS Energia Targu Mures!!!",dar aminteste si de "seceta" de 8 ani ce s-a abatut pe melegurile sibiene, ce sa mai scriem? Bine ca a nins.

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    ...si iarasi
    Evident pentru toti si toata lumea,Energia a fost dezavantajata de deciziile arbitrilor...Un fault nefluierat ca al lui Hurd la Porter este mai mult decat o greseala de arbitraj...Ce sa mai vorbesc de faulturile repetate ale lui Calota, de asemenea nefluierate...Urat, foarte urat...Dar stati linistiti ca se va face dreptate...Grigoras si Faur sigur vor arbitra la Final Four !!!

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe randy :

    ...si iarasi
    Hai sa nu ne legam de jucatori, pe arbitri ar trebui sa-i hulim

    cu 9 ani în urmă (10.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    VIDEO
    Un filmulet unteresant cu greselile de arbitraj de la meci: https://www.youtube.com/watch?v=t31GcdcvsY4 Mai mult decat interesante.

    cu 9 ani în urmă (12.01.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Am vazut
      Din capul locului spun ca e clar ca de pe la finalul sfertului 3 majoritatea decizilor au fost in defavoasrea Energiei , pana atunci ne dezavantajat mult si pe noi , dar paradoxal clipul nu contine alte cateva faze pe care le mai retin din live tot impotriva Energiei , in schimb sunt vreo cateva puncte acolo care trebuie scoase pentru ca nu sunt justificate, vreo cateva faulturi inexsitente... De altfel era interesat de facut si un clip cu cele impotriva noastra, sa le punem cap la cap sa vedem proportia de haos ...Oricum imi mentin parerea, e doar vina noastra ca am cazut atunci si nu am tinut ritmul din prima parte cu avantaj consistent, puteam sa ne calificam si fara ajutor usor, desi echipele sunt de valori aproapiate, dar am fost prosti. Eu as fi de acord cu rejucarea...

      cu 9 ani în urmă (12.01.2015)
    • YMCA alin67:

      rejucare si suspendare
      Eu as fi mai multumit cu suspendarea pe viata a celui mai mare hot din arbitraj. Aceasta ar fi cea mai buna masura pentru baschetul romanesc. Probabil au fost si cateva greseli pro Energia,era in regula daca erau numai cateva pro Sibiu.Cateva sunt strigatoare la cer: 5 secunde la Watson cand se vede clar pe cronometrul DIGI ca nu trecusera nici macar 3, ofensivul la Troupe care era deja in aer cand Lee incearca sa iasa din zona protejata (nici nu iese complet fiindca un picior e pe linie), faultul lui Hurd care era sa-i rupa gatul lui Troupe (acea faza este de 6 puncte),faulturile evidente si numeroase ale lui Calota. Nu toate,dar cel putin doua din faulturile lui Glyniadakis au fost penibil acordate (cel la care Seals il impinge,dezechilibrandu-l,este hilar). Rejucarea pe teren neutru,pornind de la zero (invingatoarea sa mearga mai departe indiferent de scor),ar fi o masura justificata, bineinteles coroborata cu suspendari aspre pentru cei trei (consider ca terenul neutru -Bucuresti-, poate chiar fara spectatori,ar fi cel mai indicat pentru ca presiunea pe care publicul ar pune-o pe orice brigada ar fi imensa si orice greseala,chiar neintentionata,ar putea duce la urmari grave).

      cu 9 ani în urmă (12.01.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Nu se va lua nici o masura...
    Eu mereu am avut o problema cu arbitrii, mereu am comentat, dar am ajuns la concluzia ca multe greseli se datoreaza doar prostiei, interpretarea romaneasca a faultului, pai orice contact a moleculelor din tesutul echipamentului e fault...numai la noi e asa. Aa si sa nu mai spunem de penibilele compensatii cand dupa o decizie mai la limita sau dura se reintoarce posesia...
    Sigur exista si unii gen Ciulin ( preferatul meu), care cu siguranta e oricum , numai prost nu e, e de departe cel mai ipocrit arbitru, prin arogante, prin stilul de comunicare, injurii adresate jucatoriilor, publicului (pe noi ne-a injurat) , daca ma crezi ca in playoff era cat pe ce sa ne interzica niste componente din coregrafie, doar ca asa avea el chef, sau la un alt meci anul asta a ordonat crainicului sa ne transmita sa nu mai fluieram atacul adversarilor :))) asa ceva
    Cat despre rejucarea pe teren neutru, ar fi un minus urias pentru noi , in proportie de 90% ati fi voi calificati noi efectiv nu ne regasim in deplasari, am avut vreo 2-3 meciuri de amatori sezonul asta in deplasari, nu inteleg care e problema, bine si arbitrajul la fel de prost, dar totusi...

    cu 9 ani în urmă (12.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!