Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești și "U"-BT Mobitelco se duelează sâmbătă în mult așteptatul "Clasic al României"

Paul Olar

Paul Olar
29.11.2013

Liga Națională

Etapa a-X-a

Sâmbătă, ora 20:00

Sala "Olimpia"/Digi Sport

 8-1 Fișa meciului  7-3

Un nou episod al "Derby-ului României" se consumă sâmbătă, la Ploiești. Gazdele de la CSU dau piept cu "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca, într-o dispută atractivă din etapa a-X-a, programată la ora 20:00.

Angrenați și în EuroCup, băieții pregătiți de Vladimir Arnautovic reprezintă una din cele mai în formă grupări ale începutului de sezon. Pentru a face față cu brio în cea de-a doua competiție ca valoare de pe "Bătrânul Continent", oficialii prahoveni au întărit echipa cu nume importante, printre baschetbaliștii aduși la Ploiești numărându-se Gerald Lee, Dragan Zekovic, Filip Adamovic sau Rawle Marshall. Alături de vechii Cătălin Burlacu, Levente Szijarto și Alhaji Mohammed, ei au format un grup extrem de puternic, care a suferit în Liga Națională doar o înfrângere. Ea a venit în etapa inaugurală, când jucătorii de la Gaz Metan Mediaș au izbutit o revenire miraculoasă și s-au impus cu 78-74. CSU a bifat apoi opt victorii consecutive și ocupă în prezent primul loc în campionat, Burlacu & Co trecând săptămâna trecută de Energia Rovinari.

Două poziții mai jos se clasează "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca, echipă ce a are și un meci în plus, câștigat în fața Farului din Constanța. Despre planul de reconstrucție al trupei de pe malul Someșului s-a vorbit des în ultimul timp, așa că rezultatele descriu realist cele întâmplate în sânul campioanei din 2011. Până la ora actuală, "alb-negrii" sunt imbatabili pe teren propriu, acolo unde au răpus adversari cu pretenții ca SCM U Craiova, Energia Rovinari, Gaz Metan Mediaș și BC Timișoara. În schimb, lucrurile nu stau atât de bine în deplasare pentru elevii lui Dorin Pintea. Ardelenii au debutat cu stângul în actuala stagiune, printr-un insucces la Arena "Antonio Alexe" din Oradea. Pe parcurs, clujenii au pierdut la Sibiu și Pitești, aceștia urmând să-și măsoare sâmbătă forțele într-un nou duel de foc pe parchet străin.

De menționat este faptul că Ploiești și "U" trebuiau inițial să se înfrunte la Cluj-Napoca. Totuși, Sala Sporturilor "Horia Demian" este ocupată până luni, iar o reprogramare nu a fost posibilă datorită programului încărcat din Cupele Europene al campioanei. Conducerea clujeană și-a dat acordul ca partida tur să aibă loc la Ploiești, în vreme ce returul este programat în martie 2014.

Încleștarea transmisă în direct prin intermediul postului de televiziune Digi Sport HD va fi arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Alin Faur și Laszlo Bukurești.

*Foto: Răzvan Păsărică

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Sezonul acesta
    Disputa este cea mai disproportionata din punct de vedere al valori loturilor din ultimele sezoane.

    cu 10 ani în urmă (29.11.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Din ultimele cate sezoane? Ca asa era mult mai disproportionata disputa in sezoanele 2004-2005 sau 2006-2007 cand era foarte greu sa joci contra lui Krasic, Avljas si Obradovic

    cu 10 ani în urmă (29.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!