Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu debutează cu dreptul în noul an

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
09.01.2017

 

CSU Sibiu a pășit cu dreptul în noul an. Formația antrenată de Dan Fleșeriu a câștigat meciul contra celor de la CS Phoenix Galați, din cadrul etapei a XV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Galben-albaștrii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 95-87, scorul pe sferturi fiind următorul: 21-20, 27-23, 30-22, 17-22.

Oaspeții au intrat extrem de hotărâți în meci și păreau că se îndreaptă spre adjudecarea primului sfert, după ce în minutul 5 aveau un avans de 8 puncte: 7-15. Scorul de pe tabelă l-a făcut însă pe Fleșeriu să ceară time-out, iar sfaturile date elevilor săi au dat roade, sibienii revenind în joc cu un run de 6-0.

Sfertul al doilea a început de la scorul de 21-20 pentru gazde. După doar câteva minute trecute din sfertul secund, sibienii s-au distanțat la 7 lungimi, însă precizia lui Brandon din afara semicercului a mai redus din diferență. Bogdan Popescu a închis tabela înainte de pauza mare, sibienii conducând cu 5 puncte: 48-43.

Gazdele au revenit cu forțe proaspete de la vestiare și au făcut un joc bun în penultima secvență, când au reușit să pună pe tabela de marcaj 30 de puncte. Bojovic a marcat în deschiderea sfertului, iar Igor a replicat cu un coș de la mare distanță. Sibienii s-au distanțat și la 15 lungimi în acest penultim sfert, iar în decisiv au intrat cu un avantaj de 13 puncte.

Jucătorii lui Dan Fleșeriu n-au mai putut continua în aceeași manieră și în ultimul act, când au înscris puțin peste jumătate din punctele marcate în actul 3. În minutul 4, Igor Mijajlovic scutura din nou plasa de dincolo de semicerc și stabilea cea mai mare diferență de scor, Sibiul având plus 18: 87-69. A urmat un run de 6-0 al echipei din Galați, care până la finalul partidei a reușit să se apropie la 8 puncte de adversar. Meciul s-a încheiat cu victoria sibienilor, care au obținut primul succes din 2017.

Cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost Bogdan Popescu, cu 18 puncte. Baschetbalistul român și-a mai trecut în cont și 5 recuperări și 3 intercepții.

De partea cealaltă, cel mai bun jucător al oaspeților a fost Gregory Brandon, care a încheiat partida cu 21 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!