Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu spulberă Farul, la malul mării

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.10.2013

 46 - 112 
0-1  Statistica  1-0

Partida din sala Sporturilor din Constanța a început cu un parțial de 7-0 reușit de oaspeți. Abia după mai bine de două minute de joc, Farul marca primul coș din acest sezon, pe mâna lui Georgian Păun. Până la următoarea reușită a gazdelor au mai trecut două minute, timp în care CSU Sibiu a marcat 8 puncte astfel scorul devenea 4-15. Actul întâi a fost încheiat de Christopher Lee care marca două puncte iar tabela arăta scorul de 13-28. Sfertul secund a început cu un coș marcat de Adrian Trandafir. A urmat un potop la coșul gazdelor iar după 5 minute trecute din actul secund scorul era 17-48. Până la finalul sfertul când Popa Calotă marca două puncte, Farul a mai adăugat doar 4 puncte în timp ce sibienii au mai pus 12. Scorul pauzei fiind astfel 21-60.

După pauză CSU Sibiu nu și-a trimis pe parchet jucătorii tineri și astfel nu au permis gazdelor să mai reducă din handicap. Georgian Păun, Adrian Trandafir și Cezar Stănescu au fost singurii marcatori pentru Farul în actul 3. Milos Bojovic avea să-și treacă ultimele puncte al sfertului, după libere și ducea scorul la 32-89. În ultima secvența și-au făcut apariția pe parchet pentru CSU Sibiu, Cristian Ban, Sorin Răducan, Victor Diaconescu și Vlad Tincu. Acest fapt a facilitat ca scorul să nu ia proporții și mai mari. În această formulă, plus Popa Calotă, CSU a evoluat mai bine de 7 minute. Actul patru s-a încheiat cu scorul 14-23, cea mai mică diferență între cele două formații din cele 4 sferturi. Cel care a stabilit scorul partidei a fost, Sorin Răducan cu un coș de două puncte el a făcut că tabela să arate 46-112.

Cel mai bun jucător al partidei a fost Kyle Nelson care a marcat 18 puncte, a strâns 13 recuperări și a pasat decisiv în 3 rânduri. Americanul a terminat în double double și a ajuns la un indice al eficienței de 27.

CSU Sibiu devine astfel liderul LNBM și cu siguranță va rămâne acolo până la finele primei etape. În meciul cu Farul, CSU a nu a avut procentaje extrem de ridicate însă în comparație cu ale gazdelor par a fi astronomice. Echipa lui Miodrag Perisic a reușit un număr important de pase decisive per echipă, 29 în total. La capitolul posesii pierdut statistica e cam apropiată, Farul a pierdut 19 mingi în timp ce CSU Sibiu 16, lucru destul de îngrijorător pentru staff-ul ardelenilor. Una peste alta această partidă a fost un test bun pentru CSU Sibiu care trebuie să-și arate adevărata valoare în meciul din etapa viitoare, în care vor întâlni pe CSM Oradea.

                         foto:csufans.ro*

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!