Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Campioana începe play-off-ul cu CSU Alba Iulia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.03.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe întâlnește CSU Alba Iulia în sferturile de finală ale Ligii Naționale. Alb-verzile pornesc din postura de mari favorite în fața ocupantei locului 8 la finalul sezonului regulat

Campioana ultimelor două ediții își trecea în cont primul titlu în 2016, după o finală cu CS Universitatea Alba Iulia. Atunci alb-verzile se impuneau clar în toate cele trei partide, cu 82-57 și 64-50, la Sfântu Gheorghe, iar la Alba Iulia au  câștigat cu 86-53.

Și cele două partide din acest sezon s-au încheiat cu succese pentru formația din Covasna. Aceasta s-a impus cu 76-62 în tur, iar la retur a câștigat cu 76-52 pe propriul teren. Scorul în cele 22 de confruntări anterioare este 13-9 pentru ACS Sepsi SIC. Alb-verzile au 12 succese la rând în fața echipei din Alba Iulia. CSU s-a impus ultima dată în duelurile directe în noiembrie 2014, când a ajuns la 8 victorii consecutive.

ACS Sepsi SIC abordează play-off-ul după patru victorii în cele două turnee ale grupei 1-5: 86-77 cu Universitatea Cluj-Napoca, 85-61 cu CSBT Alexandria, 104-56 cu Olimpia CSU Brașov și 93-56 cu CSM Satu Mare. Această venit după singura înfrângere a campioanei în campionat, la Cluj-Napoca, în ultima etapă a primei faze din sezonul regulat.

CSU Alba Iulia a jucat în weekend la Oradea, în turneul grupei 6-9, unde nu a putut să joace Ashley Morrissette. Alb-albastrele au pierdut primele două meciuri (47-66 cu CS SCM Timișoara și 45-69 cu FCC ICIM Arad) și s-au impus în ultimul, 83-54 cu Sirius Târgu Mureș. Cu acel succes a fost întreruptă seria de 7 înfrângeri în campionat, începută la intrarea în 2018.

Ambele combatante de vineri au făcut modificări după meciul din luna ianuarie. ACS Sepsi SIC a luat-o pe Carley Mijovic, astfel că Zoran Mikes trebuie să decidă la fiecare partida straniera care rămâne în afara lotului. Alb-verzile au oricum avantajul că pot folosi 6 jucătoare străine, față de 5 cât pot utiliza celelalte echipe în lotul de meci.

De partea cealaltă, CSU Alba Iulia a rămas fără una din cele mai importante străine, Ana Radovic. Și Lejla Omerbasic a părăsit echipa din Cetatea Unirii, dar aceasta nu avea un rol atât de important ca sârboaica de sub panou. În locul lor au venit Kristina Arsenic și Georgiana Plăvițu. Manuel Rodriguez nu va putea conta pe Morrissette nici la meciul de pe terenul campioanei.

ACS Sepsi SIC și CS Universitatea Alba Iulia deschid seria din primul tur de play-off vineri, de la ora 18:30, la Sepsi Arena. Vor arbitra: Alexandra Stan, Sorin Drugău și Alexandru Nicolae, supervizați de Svetlana Simion. Meciul doi se va disputa la Alba Iulia în 27 martie. CSU Alba Iulia are, pe hârtie, șanse foarte mici să forțeze un decisiv. Acesta s-ar juca în 30 martie, la Sfântu Gheorghe.

*foto: Balázs Gyurkó-Henning / Powered by Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!