Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campioana rămâne invincibilă în propriul fief

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.04.2014

CSU Asesoft Ploiești s-a impus în fața lui SCM Universitatea Craiova în epilogul sezonului regulat. Prahovenii au avut emoții doar în primul act al confruntării, câștigând în final cu scorul 90-76. După acest nou succes, campioana în exercițiu încheie fără înfrângere sezonul regulat pe teren propriu. Asesoft a terminat pe prima poziţie după cele 26 de etape din LNBM, în timp ce Craiova a încheiat abia pe 7.

Partida a început perfect pentru echipa gazdă, cu un coș de la mare distanţă marcat de Alhaji Mohammed. Tot jucătorul gazdelor reușea și al doilea coș al partidei, de această dată de la două puncte. Prima replică pentru Craiova a fost dată sârbul Mirko Kovac care a dus scorul la 5-2. Apoi s-a mers câteva minute cu coș de fiecare parte. La scorul 15-10 pentru gazde, iasă la rampă LeVar Seals, care plantează două triple și duce scorul la 15-16. Până la final primelor 10 minute mai urmează câte două coșuri de fiecare parte, pentru un 19-21 după primul sfert. CSU Asesoft Ploiești revine în forță după pauza dintre sferturi și revine la conducere după nici două minute, 25-23. Josip Naletilic îl copiază pe Seals de la mijlocul primului act și mai pune trei puncte în dreptul Craiovei. Au urmat un parțial de 7-0 pentru gazde. Adamovic cu trei libere și câte un coș al lui Mohammed și Szijarto au dus scorul la 32-26. Până la finalul reprizei, campioana CSU Asesoft Ploiești a fost la cârma jocului, în ultimul minut, oltenii mai reducând din diferență pentru 41-32.

După pauză tot elevii lui Vladimir Arnautovic au intrat mai motivați pe parchet, ducând scorul la 49-33. Apoi în acest sfert trei doar aruncările reușite de la mare distanță i-au ținut în joc pe olteni. Kovac în două rânduri și Sokk o dată au făcut ca scorul să nu capete proporții. După 30 de minute de joc, tabela din Sala Olimpia arata scorul 66-54, în favoarea lui CSU Asesoft Ploiești. Sfertul decisiv nu a adus nimic ieșit din tipar. Echipa gazdă și-a făcut jocul ofensiv obișnuit, craiovenii mulțumindu-se să limiteze diferența de pe tabelă. Pe final la Asesoft au intrat și lupii tineri, Adrian Movileanu fiind cel care a închis tabele la 90-76.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!