Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai titrate echipe din baschetul românesc ratează Top 6 în Liga Națională

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.01.2019

Bucureștiul nu va avea echipă în Top 6 în sezonul 2018/2019 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Steaua București a pierdut pe teren propriu cu BC CSU Sibiu, scor 75-71, și a ieșit din cursa pentru calificarea în Top 6 la finalul primei faze a sezonului regulat. Cealaltă echipă din Capitală din grupa valorică A, Dinamo Știința București, și-a luat demult gândul de la Top 6 și nici până în prezent nu are o victorie în clasament.

Steaua București are un bilanț de 3 victorii și 10 înfrângeri și nu mai are șanse matematice de a încheia pe poziția a 6-a. Militarii pot termina la egalitate cu SCM Timișoara dar bănățenii au avantajul în jocurile directe.

Echipa lui Sasa Ocokoljic a început bine sezonul și a reușit două victorii în primele două partide disputate în LNBM, contra lui CSM CSU Oradea și a lui U BT Cluj-Napoca, deținătoarele trofeelor din sezonul precedent. Steaua a fost angrenată și în FIBA Europe Cup, acolo unde a terminat cu o victorie și 5 înfrângeri. La încheierea parcursului european, militarii aveau 3 victorii și 3 înfrângeri în LNBM. Au urmat 7 înfrângeri, dintre care doar două în afara Bucureștiului. Steaua și-a format lotul de jucători foarte târziu, la fel cum a început și pregătirea pentru actualul sezon. Sasa Ocokoljic a avut și bătăi de cap cu accidentările jucătorilor lui și în ultimul timp cu încercare de transfer a lui Skylar Spencer.

Dinamo Știința București a avut un parcurs de uitat în prima fază a sezonului regulat. Echipa din Ștefan Cel Mare nu a bifat nicio victorie până în acest moment al sezonului. Trupa lui Tudor Costescu mai are două partide de jucat, cu SCM Timișoara și în ultima etapă chiar cu Steaua. Dinamo a pierdut recent un jucător important, în persoana lui Zoran Vrkic, care a preferat să continue sezonul în Taiwan.

Cele două echipe din București vor merge în grupa galbenă a LNBM, acolo unde vor lupta pentru cele două locuri care duc în playoff. Din acea grupă vor mai face parte CSO Voluntari, CSM Mediaș și Athletic Constanța, plus câștigătoarea grupei valorice C.

Dinamo și Steaua au împreună 43 de titluri în baschetul românesc la nivel de seniori. Trupa din Ștefan Cel Mare are 22 de titluri, ultimul în 2003 iar Steaua 21, ultimul în 1991.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!