Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Chelsey Lee va juca la FCC ICIM Arad și revine în LNBF după patru ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.02.2019

FCC ICIM Arad și-a adus o nouă americancă sub panou. După Destiny Williams, gruparea de pe Mureș s-a înțeles cu Chelsey Lee. Noul centru al formației arădene a avut cifre foarte bune la precedenta experiență în Liga Națională, alături de Phoenix Galați, în sezonul 2014-2015. În sezonul următor a mers în Coreea de Sud, unde a fost numită cea mai bună debutantă, dar a fost suspendată pentru probleme cu actele.

Chelsey Lee a evoluat în NCAA alături de Rutgers, în perioada 2008-2013. Și-a început cariera profesionistă în a doua ligă dinn Spania, la CREF Hola Madrid, în sezonul 2013-2014.

A avut un prim contact cu Liga Națională de Baschet Feminin în stagiunea 2014-2015, când a fost cea mai bună marcatoare și recuperatoare a celor de la Phoenix Galați. Gălățencele au terminat atunci pe poziția a 8-a în campionat. Lee a încheiat cu a patra medie de puncte în acea ediție a LNBF, cu un total de 562 de puncte în 31 de meciuri (18,13 medie, conform statisticilor de pe site-ul federației). A fost a doua recuperatoare cu 380 de mingi prinse la panou (12,26 medie). Lee a fost în double-double de 23 de ori în cele 31 de partide disputate în LNBF, cu 31:55 minute pe meci și 23,6 eficiență medie.

După despărțirea de formația gălățeană, Chelsey Lee a mers în Coreea de Sud, la KEB Hanabank Bucheon. În 41 de meciuri  a avut medii de 14,9 puncte, 10,5 recuperări și 1,1 capace. Pentru această prestație a fost numită cea mai bună debutantă în campionatul coreean, dar liga profesionistă din această țară a suspendat-o din campionat și i-a anulat toate statisticile în iulie 2016. Motivul: ar fi folosit acte false pentru a avea rude coreene. Echipele aveau voie să folosească în campionat două straniere, dar jucătoarele străine cu părinți sau bunici din această țară nu se încadrau la această restricție.

În 2016 a fost în presezon alături de echipa de WNBA, Washington Mystics. În stagiunea 2016-2017 a evoluat în Bulgaria, la Haskovo 2012. În 24 de meciuri a avut medii de 23 de puncte și 11,3 recuperări. A făcut eventul în țara vecină.

Prima parte a sezonului 2017-2018 a petrecut-o în Italia, la Pallacanestro Femminile Broni. A jucat 8 meciuri în prima divizie italiană, cu medii de 11,6 puncte și 6,6 recuperări în 25.8 minute. A plecat în luna decembrie.

Pentru actualul sezon s-a înțeles cu Cegledi EKK, din prima ligă maghiară. Cele două părți au renunțat la colaborare înainte de startul campionatului, pentru că americanca avea probleme la genunchi și a fost înlocuită în lot. Rămâne de văzut cum a evoluat starea pivotul de atunci și ce randament va avea la revenirea în LNBF.

Jucătoarea de 29 de ani și 1,93 înălțime se va alătura echipei galben-albastre în cursul săptămânii viitoare, conform presei locale, și oficialii grupării speră să o legitimeze la timp pentru prima etapă a returului Grupei Roșii, în deplasare la CSM Târgoviște.

Lee este a 3-a jucătoare transferată de FCC ICIM Arad în timpul acestui sezon, după Milica Deura (care a plecat în această săptămână) și Destiny Williams. Cluburile din LNBF pot efectua 6 transferuri după încheierea perioadei de transferuri de dinaintea startului campionatului.

*Foto: Florin Ady Image/www.fotografiigalati.blogspot.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!