Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Confruntare incendiară în semifinale: CSU Ploiești vs "U"-BT Mobitelco

Paul Olar

Paul Olar
12.05.2014

Semifinale

Marți și miercuri, orele 20:30

Sala "Olimpia"/Digi Sport HD

0 Fișa meciului 0

Derby-ul României dintre CSU Asesoft Ploiești și "U"-BT Mobitelco își consumă noi episoade. Ne aflăm în semifinalele campionatului, iar primul joc este programat marți, cu începere de la ora 20:30, în direct la Digi Sport HD.

Înfrânți în Cupa României, prahovenii s-au revanșat în fața Energiei Rovinari cu ocazia postsezonului. Trupa lui Vladimir Arnautovic a încheiat repede conturile cu gorjenii, impunându-se cu 3-0 la general.  Fără Louis Darby, accidentat la deget, baschetbaliștii antrenați de Radu Stroescu nu au reușit să emită pretenții împotriva campioanei, care a câștigat fiecare dispută la minim 9 lungimi diferență.

Asemenea unui căpitan exemplar, Cătălin Burlacu și-a condus echipa spre victorie, experimentatul baschetbalist român debutând exploziv în ultima parte a întrecerii. Ieșeanul nu a fost doar liderul ploieștean la puncte marcate, ci și cel mai eficient jucător al Asesoftului, cu medii de 17.7 puncte, 6.0 recuperări și 1.3 pase decisive.

De prestația unui lider se leagă și rezultatele obținute de "U"-BT Mobitelco. Clujenii au răpus pe CSU Sibiu în cinci partide, grație unei aruncări înscrise de Mihai Silvășan. Internaționalul a decis practic una dintre cele mai strânse serii de Play-Off din istoria Ligii Naționale, două din cele cinci meciuri necesitând reprize suplimentare.

Băieții lui Miodrag Perisic au pornit ca din pușcă, însă totul avea să se schimbe pe malul Someșului. Silvășan și compania au profitat de avantajul propriu pentru a forța o nouă întâlnire. Astfel, "U" devine, după adversara de marți, a doua formație ce răstoarnă o serie în condițiile prezentate anterior.

Revenind la duelul dintre Asesoft și Mobitelco, trebuie precizat că rivalele țării se înfruntă a treia oară în actuala stagiune. "Alb-albaștrii" au triumfat de fiecare dată, tot ei dispunând de un avantaj de 34-15 în confruntările cu oponenții transilvăneni.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    ASEHOTII
    Fereste-ne Doamne de tripleta Grigoras - Ciulin - Olaru ca apoi, de Asehoti, ne ferim si singuri!!!

    Iar pentru cei care nu inteleg de ce asehotilor asehoti li se zice - parafrazand un ploiestean CELEBRU - poate fi vizionat meciul care le-a stopat suprematia. Chiar daca Grigoras a fost in zi mare, atunci am invins, chiar depasiti numeric in teren

    http://www.youtube.com/watch?v=akgvw7TnYDE

    cu 9 ani în urmă (12.05.2014)
    • CS Rapid București Rapidist4Life:

      cand 2 hoti se intalnesc ies scantei
      lasa ca nici voi nu sunteti departe

      cu 9 ani în urmă (12.05.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Stimate Troll si cand se desfinteaza rapidu` ce faci? A, scuze, care rapid, ca in tara asta unicul Rapid ii ala de la Caile Ferate Romane aka CFR!

      cu 9 ani în urmă (12.05.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    sa ne aducem aminte
    https://www.youtube.com/watch?v=E954W4fS13c

    https://www.youtube.com/watch?v=OpAqkZyz8h0

    Bafta U, o sa aveti nevoie.

    cu 9 ani în urmă (12.05.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Jenant, absolut jenant, nemaipomenit de jenant! Dar parca asa arbitraje jenante nu am mai vazut in ultima vreme, se poate sa si gresesc!

      cu 9 ani în urmă (12.05.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      ...
      Pai inca mai sunt multi iubitori de baschet care ne condamna pentru ura noastra in ceea ce priveste echipa asesoft, derbedeii aia de la Sibiu , exagereaza cu aribitrii... pai a fost talharie fratiilor , si-au batut joc de noi in ultimul hal.... Bafta U , suntem cu voi !

      cu 9 ani în urmă (12.05.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Imi pare rau
      Deasta imi mai si mai rau ca am fost eliminati , ca le pregateam ceva frumos, ceva sa nu uite niciodata ... of

      cu 9 ani în urmă (12.05.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    parca asa e
    dar asta probabil si din cauza faptului ca nu s-a ajuns in situatia in care asehotii sa fie pe marginea prapastiei.

    cu 9 ani în urmă (12.05.2014) Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Stanciu Tudor :

    sa ne aducem aminte
    Pai de-atunci au invata si asehotii in loc de 100000 de-arbitri mai bine-i pui de jucatori. In ultimi ani au avut echipe bune dar 2008-2010 Clujul si Sibiul erau peste.

    Macar am scapat de drac (Banica) ... ce-i drept am dat de ma-sa (Ciulin) ... Darko oare ce-o mai face ? :)

    cu 9 ani în urmă (12.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    Ofticosilor
    Numai otrava aveti in suflet .Asa nu veti castigati niciodata decat ura si frustrari.
    Oricine posteaza ceva in sustinerea asesoft-ului voi sariti la beregata si-i dati inainte cu furturi , faze litigioase samd.
    Vedem acum daca tot asa o sa ziceti si dupa cele 3 max. 4 meciuri in care o sa v-o luati .

    cu 9 ani în urmă (12.05.2014)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :))
      decat ca castige echipa mea de o asemenea maniera mai bine lipsa.

      cu 9 ani în urmă (12.05.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      @cione
      Pana la urma fiecare are dreptate, pana la urma nu ne opreste nimeni sa procedam ca voi sau sa ne facem lot mai bun ca al vostru, pana la urma nu ii opreste nici dracu presedintii nostrii de club sa faca scandal pentru a nu mai exista situatii generatoare de frustrare! Aveti o mare vina dar asta nu inseamna ca a noastra nu este la fel de mare, complacutul asta este un fel de plaga cotidiana a zilei de astazi in Romania!

      cu 9 ani în urmă (13.05.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!