Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cornel Lungu: "Pentru mine este o nebuloasă amânarea meciului cu Cluj"

Andrei Florescu

Andrei Florescu
22.03.2014

Foto: zi-de-zi.ro

"U" Mobitelco BT Cluj-Napoca şi BC Mureş Târgu Mureş îşi dau întâlnire sâmbătă seara, de la orele 19:00, într-un joc ce face parte din etapa cu numărul 24 a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Partida se anunţă extrem de importantă, miza fiind clasarea între primele patru formaţii, aspect sinonim cu avantajul terenului propriu în prima fază a playoff-ului.

Într-o conferinţă de presă ce a avut loc la Târgu Mureş, Cornel Lungu şi-a exprimat nemulţumirea privind amânarea meciului programat iniţial duminică, pentru ziua de sâmbătă.

Referitor la faptul că meciul cu Cluj, care s-a reprogramat de duminică pe sâmbătă, poziţia noastră oficială, a clubului, este că a fost o lipsă de atenţie a clujenilor. Nu ştiu dacă a fost una intenţionată, neintenţionată, dar a fost lipsă de atenţie în a asigura condiţii în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. Iniţial, conform regulamentului de organizare al FRB conform căreia orice modificare a jocurilor din campionat trebuie inştinţată cu 10 zile înainte, noi am primit în termen o comunicare cum că jocul va avea loc duminică de la orele 18:00. Miercuri dimineaţă, cu 4 zile înainte de confruntare, am primit o altă notificare din partea FRB în care se menţiona că meciul nu se mai joacă duminică ci sâmbătă, căci sala din Cluj e ocupată cu o competiţie de judo.

Meciul este netelevizat, de aici avem mai multe semne de întrebare căci DIGI a insistat să transmită jocul, însă în cele din urmă nu a reuşit. Televizat, netelevizat, sperăm să obţinem victoria şi să vorbim la trecut despre victoria cu Cluj.

Noi nu înţelegem cum s-a ajuns aici, când s-au programat meciurile, este o întreagă nebuloasă. După meciul cu Cluj o să încercăm să rezolvăm enigma căci nu vrem să ne consumăm acum energia pe această problemă. Indiferent că jucam sâmbătă, duminică, luni, noi mergem să câştigăm meciul.

Oficialul mureşean a vorbit şi despre incidentele de duminica trecută, din confruntarea dintre "U" Mobitelco şi CSU Ploieşti, dezvăluind că CSU Ploieşti a făcut un memoriu la finalul jocului.

Sperăm ca la meciul cu Cluj să avem parte de fair-play, să nu se repete situaţiile precum cele din meciul cu Asesoft. Din câte ştiu eu s-a lăsat cu un memoriu făcut de Asesoft împotriva Clujului, iar FRB urmează să-l analizeze în zilele următoare. Au fost strigări rasiste şi tot ce înseamnă atitudine faţă de Ploieşti.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, o altă nemulţumire a mureşenilor a fost exprimată de către Sretko Sekulovic, antrenorul tigrilor fiind deranjat de faptul că ofiţerul de presă al formaţiei din Oradea îşi dă cu părerea despre jocul echipei sale.

Am observat că în ultima perioadă toată lumea face analize despre meciurile noastre, despre echipa noastră, întrebându-se de ce jucăm aşa, de ce luam unele decizii. Doresc pe această cale să transmit câteva mesaje pentru cei care îşi dau cu părerea despre jocul nostru şi să-i rog să se oprească aici.

Din câte ştiu eu nu este job-ul ofiţerului de presă a echipei din Oradea să-şi dea cu părerea despre o altă formaţie decât cea de acolo. Este job-ul nostru să ne ocupăm de echipă, iar dacă vom avea probleme le vom analiza noi. Nu avem nevoie de opinia lui şi îl rog să îşi vadă de treabă. Suntem o echipă bună, jucăm bine, iar din câte ţin eu minte i-am bătut la Oradea şi sigur că îi vom mai bate dacă îi vom întâlni în playoff. Nu cred că este fair-play ceea ce face, încercând să pună presiune pe noi şi pe jucători.

24 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Vorbiti de parca a avut cineva treaba cu Muresul la Cluj si asta indiferent daca ati castigat sau nu! Imi cer scuze dar acuma ii inteleg mai bine pe olteni!

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Oare
    Omul si-a spus oful. A semnalat o nerespectare a regulamentului din partea FRB sau U. Cea ce este cert. Unde-i problema?

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Domnule, nu ma pronunt asupra programarii meciului! Poate ca pur si simplu sala a fost inchiriata si nu au mai anuntat pe nimeni! Nu stiu nu ma pronunt(cum nu ma pronunt niciodata cand nu vad meciul). Ma refer strict la public, public care a primit foarte bine Muresul si galeria Muresului! Nu au fost niciodata scandaluri cu galeriile adverse, la pauza intotdeauna au putut sa mearga la baie/suc fara incidente, nici galeria ploiestiului nu a avut probleme si cred ca sti si tu asta, daca nu colegii tai sau cei de la Oradea sau Sibiu pot sa garanteze ca nu au avut incidente! Dar daca tovarasul vostru presedinte vrea sa experimenteze....

      Despre ploiesti eu am tot spus, nu mai repet ca oricum stiu toti cu ce se mananca, cat despre atitudinea profetului, a primit ce a cautat si ce si-a dorit! Cat despre memoriu, din punctul meu de vedere, pot sa si-l bage undeva!

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      OK
      Aici ai dreptate. Dar surprize pot aparea intotdeauna. Sper ca nu. Pe vreme de criza extremismele se exacerbeaza. In trecut nici la Sibiu nu am avut probleme, dar ultima data o parte a galeriei nu s-a comportat deloc frateste. Sper ca la Cluj nu vom avea parte de aceasi schimbare. Totusi este Cluj .... ;)

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Din partea mea sigur nu! Oricum tine cont ca liderul nostru de galerie este de etnie maghiara si ca sunt multi "U"-isti unguri asa ca tendinta este sa nu trecem pe malu` celalat si pana la urma daca ii sa castigati sigur o veti face pe merit! Daca veti fi urati si voi pestee tot sa le multumiti idiotilor politici care nu ne lasa sa traim in buna pace si lui lungu care sufera de mania persecutiei si vorbeste mult mai mult decat trebuie(sufera de diplomatie in faza terminala!

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    continuare
    In cea ce priveste scandalul cu Ploiestenii: nici Mohammed nu este usa de biserica, si la Targu Mures - unde el nu a jucat - a avut probleme cu spectatorii, ajungand ca la un Domn mai in varsta sa-i arate degetul cel lung, stiti voi .... ala din mijloc. Iar faptul ca sala a avut ce a avut cu toata echipa nu este mirare. Ei au astfel de probleme si la Sibiu, Oradea, Timisoara, Rovinari. Victime din trecut a modului de a aborda meciurile care conteaza.

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    lunguuu....
    Nu credeam ca si la baschet sa se inceapa inaintea unui meci important razboiul psihologic(de cel mai prost bun gust).Vad ca modelul bolnav al fotbalului face prozeliti si aici.Pacat.Surpriza mea este ca Muresul face asta.Are dreptate ARM.

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Sa nu uitam ca tot el a fost cel care s-a luat de olteni spunand cu sunt "negriciosi" si de aici a fost doar un pas pana la un raspuns pe masura a oltenilor! Sa nu uitam ca este o vorba veche:"cine seamana vant culege furtuna" !

      P.S. Stiu ca nu exista padure fara uscaturi dar sa ii bagi pe toti in aceeasi oala este prostie crunta! Sau pur si simplu vrea motive sa pozeze in postura de victima!

      Respect!

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Tg-Mures...
    Mai bine s-ar uita in ograda lui tovarasul...nu am lipsit de la meciurile lui "U" de la Mures in ultimii ani si de fiecare data am avut surpriza ca fani din Mures sa strige numele rivalei din Cluj a lui "U" catre galeria noastra.Numai la meciul din toamna cand i-am aratat obrazul unuia,acesta a avut bunul simt sa vina sa-si ceara scuze,asa ca tovarase... las-o mai moale!!!

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Lungu & Targu Mures
    Lungu este criticat si de multi din suporterii pentru lipsa de diplomatie. Si apoi stiti ca-i de fapt Clujean? :)

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    -
    Subscriu la spusele lui ARM, in multiplele deplasari ale fanilor oradeni la Cluj, niciodata nu au fost probleme de nici un fel nici inaintea meciului, nici la pauza, nici dupa si am fost de foarte multe ori. Si sa nu uitam ca vorbim de meciuri cu cel mai inalt nivel de tensiune, cum a fost si in play-off anul trecut, in Cupa, etc. Si reciproca cred ca e valabila si clujenii sau alti fani care au fost la Oradea pot confirma. Ce se intampla cu Asesoftul e un caz particular in fiecare "sala grea" si nu trebuie judecat dupa acel calapod.

    Imi pare rau s-o spun, insa Lungu e expertul LNB in "bagat fitile", vesnicul nemultumit de serviciu care face declaratii beligerante inainte de jocurile importante si caruia ii place sa caute "samanta" conflictului. Mi se pare lipsit total de diplomatie, insa conditia asta nu e un must-have pentru a fi un conducator bun, personal il respec pentru ceea ce a facut la formatia din Mures, insa ii inteleg pe fanii lor care nu sunt de acord cu aceasta abordare a lui, nici eu nu as fi, insa dupa cum am spus, managementul unui club nu se discuta.

    Finalul declaratiei mi se pare unul absolut jenibil, mai ales pentru cei care stiu despre ce e vorba, dintre toate cluburile ce au fost analizate pe un alt site de baschet, cu plusuri si minusuri, in cea mai profesionista si "matematica" maniera posibila, fara interpretari personale sau alte chestii de genul, sa te inflamezi absolut gratuit si sa te legi pana si de dreptul fundamental la libera exprimare al cuiva, mi se pare prostie curata, insa e deja al nu stiu catelea antecedent de genu al lui Lungu, incat nu ma mira, cu siguranta joaca un rol si refuz sa cred ca atat il duce capul.

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Florin4D
    cred ca ar fi mai bine sa vorbesti despre bagatorii de fitile di stafu-l oradean in lic sa te uiti in ograda altuia. Ofiterul vostru de presa este un bun exemplu de nesimtire ca sa nu mai vorbesc si de altii din staff-ul oradean. Sa nu fiu inteles gresit: nu ma refer la galerie, fani jucatori sau entrenorul oradean ci la conducerea clubului. Asa ca Florine uita-te intai la tine in ograda si apoi da-ti cu parerea. Ofiterul vostru de presa si-a dat cu parerea ca reprezentant al echipei din Oradea si nu in nume propriu ceea ce incalca "jenibil" deontologia profesionala. Sper ca esti in stare sa faci diferenta intre cele doua cazuri. Sunt curios cum v-ati inflama voi daca Sreko s-ar apuca sa va disece evolutiile in presa?

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Analiza
      Sa sti ca esti prea dur cu Florin, este cel mai cu bun simt suporter care intra aici si ar trebui sa il luam ca exemplu! Ce a zis el se refera strict la situatia asta si nu la alte cluburi sau echipe sau suporteri! Pana la urma degeaba isi doreste ca nimeni sa nu il analizeze, traind intr-o tara libera chgiar si ofiterul de presa poate sa isi dea cu parerea, daca nu ii convine parerea poate sa apeleze la instantele de judecata si nu la clasicul pumn in gura!

      Sa sti ca oricand poate sa apara animozitatea intre echipele noastre (ma refer la suporteri) si atunci situatia o sa devina brusc tensionata si cand zic asta ma refer nu doar la clujeni ci si la cei din Oradea si Sibiu! Nenea asta a jignit doua echipe dintr-un sut, in toamna sau sezonul trecut Craiova! sa ma scuzati dar asta ii o dovada de prostie, de nesimtire pura! Comenteaza de atitudinea ofiterului de presa de la Oradea ca face analize dar nu se uita in oglinda si comenteaza despre noi! o fi FairPlay din partea lui! Problema cu asesoft este problema noastra si nu ii treaba lui, dar asta doar daca cumva nu isi doreste un tratament specific!

      Sa nu ma intelegi gresit, nu am treaba cu suporterul de mures, indiferent ca ii ungur sau roman, nu am treaba nici daca pierdem cu voi va cunsoc si recunosc valoarea, am treaba cu individul asta parsiv si fara scrupule care confunda baschetul cu fotbalul!

      Respect si sa lasam mocirla pentru cei care iubesc sa se balacareasca in ea!

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      @oldboy
      am stat mult si m-am gandit daca sa ma cobor la nivelul la care ai raspuns tu si sa-ti raspund in consectinta, sau sa raman fidel principiilor de comunicare cu care m-am remarcat pe acest site. am preferata varianta a doua.

      te rog frumos sa-mi arati unde si-a dat cu parere in calitate de ofiter de presa al clubului CSM Oradea si de unde ai dedus tu asta. omul are un nume si un prenume, atat. eu maine imi fac un site de baschet, il vreau in echipa mea redactionala si lucreaza omul si pentru mine, de exemplu. unde e conflictul de interese ? care e problema ? omul nu mai are voie sa scrie pe un blog personal daca ocupa o are o functie part-time la un alt loc de munca ? voi fara sa va dati seama ingraditi dreptul fundamental la libera exprimare, lucru garantat de constituite,la urma urmei despre asta vorbim, el nu a scris nici o iota in calitate de ofiter de presa al unui anume club, citeste ce contine fisa postului pentru o asemenea functie, el a scris in calitate de jurnalist, sau nici macar, o simpla opinie personala.

      sincer sa fiu nici nu-l cunosc personal, nu ma intereseaza si nu castig nimic din urma acestui diferend, insa stiu calitatea materialelor lui de ani de zile si e unul din cei mai buni ziaristi sportiv pe nisa baschetului, lucru care nu poate fi contestat de nimeni.

      eu am citit de 3 ori tot articolul legat de echipa din Mures si nu am vazut nimic provocator, nimic ostentativ, poti sa ne expui aici pasajele pe care le invoci.

      in fine, consider subiectul inchis, nu merita sa continuu aceasta disputa gratuita, cert e ca gratie unor personaje ca Lungu va creati un PR absolut jenibil si nu e doar parerea mea, multi fani de la Cluj si chiar de la Sibiu imbratiseaza aceeasi parere despre unele actiuni ale conducerii voastre.

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    erata
    scuze pentru greselile de ortografie dar m-am grabit :) Una-i sa faca analiza un jurnalist si altecva este ca un oficial al altei echipe sa isi dea cu parerea in presa despre alta echipa decat cea pe care o reprezinta in concluzie este un neprofesionist si un MAGAR. Decat sa incerci sa il scoti basma curata mai bine ai lasa-o balta

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      @oldboy
      mi-ar fi prea usor sa-ti raspund in nota grehaielilor tale, insa cum ti-am scris si mai sus, eu am alte standarde si cand nivelul discutiei coboara prea jos, prefer sa inchid disputa. daca atata poti, incerc sa inteleg ca de la un anume punct nici macar nu e vina ta.

      tu, alaturi de alte specimene, cum e si cel care va pastoreste, folosind acest gen de limbaj de microbist de TV cu maieu patat de bere la pet, nu faceti decat sa faceti o imagine proasta baschetului si nu meritati nici macar sa vi se raspunda.

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    -
    Se pare ca cea mai buna aparare e atacul. Clujenii ar trebui sa se uite la comportomentul lui Cristescu si dupa aceea sa-l atace pe Lungu, iar oradenii ar trebui sa taca vreo citiva anila comportamentul oficialilor oradeni

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Cristescu
      Detaliaza? care ii atitudinea lui Cristescu? Este printre putinii daca nu chiar unicu care a avut tupeu sa comenteze de situatia baschetului romanesc! Ti-as putea da multe exemple legate de activitatea lui Cristescu si ai sa constati ca este un om dedicat care iubeste ce face si tine cont ca "U" este integral sustinuta din fonduri private!

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Cristescu
      Daca te ei de problemele cu suporterii aia ii alta mancare de peste si daca esti din Cluj sti bine care ii realitatea! Nu uita ca anu trecut jandarmii au vrut sa intre peste suporterii care protestau impotriva rmcg si impotriva lui si desi au fost strigate injurii a intervenit si a calmat dulaii de razboi!

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @trt
    Tu ori nu ai fost in ultimii ani la Mures la meciurile lui U, ori minti ( defapt e minciuna si daca nu ai fost la meciuri, pt ca ai zis ca ai fost...)! Cum poti spune ca "de fiecare data" sa scandat numele rivalei din Cluj??!!! O singura data sa intamplat, si asta acum cativa ani! Te rog nu indu in eroare cititorii acestui site!

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pai si daca s-a strigat si nu s-a strigat in ungureste, atucni inseamna ca 70% din populatia Tg-Muresului nu a inteles nimic

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • veghetor:

      Chiar?
      Poate ar fi bine să vezi pagina 24 din: http://www.mures.insse.ro/phpfiles/Mures_RPL_2011_Comunicat_date_definitive.pdf

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    penibil
    Lungu acelasi mic penibil instigator. La el nu ma asteptam la altceva.
    ceea ce e mai grav e ca si utilizatori seriosim gen oldboy cad in plasa acestui individ.
    @oldboy: chiar astept un raspuns de la tine la provocarea lansata de florin
    @tme: de la tine nu ne putem astepta la nimic. Ti-ai aratat limitele in al tău e postari


    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!