Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova, măcelărită în propriul fief

Ionuț Greere

Ionuț Greere
01.05.2014

53-85

Atmosferă de mare meci în Polivalenta din Bănie, aproximativ 3000 de spectatori au venit să își susțină favoriții în tentativa de a întoarce soarta calificării după cele două înfrângeri de la Oradea.

Ceea ce trebuia să fie o mare sărbătoare s-a transformat după doar 5 minute de la începerea jocului într-un coșmar din care nimeni nu se mai putea trezi

CSM Oradea s-a impus de o manieră categorică și la Craiova, 85-53, după un joc controlat în totalitate de elevii lui Cristi Achim. Situașia pe sferturi a fost  13-27, 11-17, 19-20, 10-21.

Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru olteni și la mijlocul primului sfert aveau un avantaj de 9-4. Ceea ce a urmat nimeni nu își poate explica. Oradea are un parțial de 13-0 și din acel moment a existat o singură echipă pe teren. Craiovenii au repetat ”isprava ” din primul joc de la Oradea ți au suferit cea mai drastică înfrângere de la inaugurarea Polivalentei.

Pentru SCM Universitatea Craiova Petar babic a totalizat 13 puncte și 4 recuperări, fiind secondat de către Travis Bureau cu 10 puncte și 6 recuperări. În replică, Dilon a marcat 20 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă, iar Titus Nicoară a adăugat 16 puncte și 7 recuperări.

Din punct de vedere statistic, Craiova a dezamăgit din nou, terminând jocul cu următoarele procente 41 % la aruncările din interiorul semicercului, 28 % la aruncările de la distanță (5 reușite din 18 încercări) și doar 33 % la libere (6 reușite din 18 ). De partea cealată, Oradea a terminat jocul cu 23 / 42 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 55 %, la aruncările din afara semicerului 5/15, procentaj de 33 %, iar de la linia de pedeapsă, bihorenii au terminat cu 24 marcate din cele 33 acordate.

CSM Oradea se califică în semifinalele Ligii naționale cu scorul general de 3-0 și își așteaptă adversara dintre BC Mureș și BCMu Pitești.

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Abator sau sala de sport?!
    Salutare... cred ca titlul acestui articol este nefericit. Vorbim de sport aici, unde s-au intalnit doua echipe de baschet si una a fost mai buna ca cealalta, iar verbul "a fost macelarita" nu cred ca isi are locul aici. Oradea a jucat mai bine, a castigat, s-a calificat si atat. Craiova a incercat sa revina, dar nu a fost suficient si a pierdut. Bravo Oradea, bravo Craiova!

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      corect
      foarte corecta observatia.unii "jurnalisti" din unele zone ale tarii, sunt inca sub influenta presei jenante din capitala si inventeaza titluri de can can

      cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Da!
    Din pacat acesti "jurnalisti" de copii mici au auzit doar sloganurile si titluri din fotbal si din TV. Va mai trece un pic pana se debaraseaza de aceste jargoane fotbalistice.

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    UMILINTA
    Da de acord cu voi titlul este unul nelalocul lui. Cred ca mai degrabă este corect : UMILINȚĂ !!! Sa pierzi in trei meciuri cu o diferența la total de 82 de puncte chiar ca nu mai ai nimic de adăugat. Si totuși Domnul Toma găsește resursele necesare pentru a mai găsi un Țap ispasitor. Oricine , dar numai el nu.... Așteptăm cu interes reacția Directorului acestui club, sau chiar a Primăriei Craiova.....

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova leo sima :

    bravo tomita
    Miscari geniale ai mai facut anul acesta...Echipa merge din rau in mai rau...Cum reusesti s-o dai in bara atat de bine?

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    si totusi...
    Daca Toma nu schimba antrenorul...ne intrebam de ce...acum pt ca l a schimbat...de ce la schimbat...cred ca Toma a avut cele mai bune intentii..dar pur si simplu nu a mers...din pacate...

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    si totusi
    Da, a vut cele mai bune intentii, nu a reusit, nu a stiut, nu a putut, atunci in mod evident trebuie sa lase locul altcuiva pentru ca este clar ca el atata poate. Si atunci sa mai vedem si pe altcineva, cu alte idei, ca drumul pana in iad este pavat numai cu bune intentii. Domnule Toma iti multumim si iti dorim succes intr-o alta activitate, si poate peste timp sa te intorci la acest club mai experimentat si mai intelept astfel incat sa arati ceva (nu ca pana acum cand esti o mare dezamagire....).

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      Baschet in Craiova
      nu sunt un admirator al lui Toama, dar sa nu uitam ca pana acum 6-7 ani noi nu aveam baschet in Craiova si dintr-o data visam la semifinala sau chiar sa luam campionatul;nu uitati ca si echipele sunt ca o casa,se construiesc caramida cu caramida ,nu asa dintr-o data,asa ca trebuie sa avem rabdare si nu stiu cum, dar Toma daca vrea sa mai aiba liniste trebuie sa-l pastreze neaprat pe Tenter,pt ca este un antrenor care chiar va face treaba

      cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    toma tenter si restu
    Sa nu uitam , ca nu demult, mai era o echipa a carei suporteri eurau revoltati pe antrenor, cerand chiar demisia.si acumaechipa aia e in semifinale.si antrenorul erou.

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    • CSM CSU Oradea mi:

      intrebare
      oare la ce echipa te referi deoarece nici una din cele calificate ( Ploiesti si Oradea ) sau cele care au sanse sa se califice ( Sibiu, Mures, Cluj, Pitesti ) nu se incadreaza in situatia descrisa .

      cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Toma
    Referitor la domnul Toma este vorba de : 1 - lipsa de perspective (sa vedem ce jucatori mai ramân, ca dacă suntem ca Meșterul Manole n-am făcut nimic), 2 - amatorism ( trei antrenori si unsprezece jucatori intr-un an competitional este totuși prea mult) , 3 - lipsa de realism - atunci când ieri spune ca este de vina antrenorul, azi sunt de vina arbitrii si mâine jucătorii. Pai ce poate sa ne mai aducă bun in continuare domnul Toma. NIMIC. Si atunci trebuie, spre binele tuturor, inclusiv al lui, sa ia o pauza. Mai târziu poate fi degeaba.... Sa vedem si altceva, ca nu se termina lumea baschetbalistica din Craiova cu Toma, sau el este Deținătorul adevărului absolut... DOMNULE DIRECTOR. LAZARCIUC ESTE MOMENTUL UNEI SCHIMBĂRI. NU EZITAȚI PENTRU CA MÂINE ESTE TÂRZIU, SI TOTDATA NU VA MAI LĂSAȚI AMAGIT DE POVESTILE PE CARE SUNT CONVINS CA ÎNCEPUT SA LE SPUNĂ DOMNUL TOMA

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!