Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova obține o victorie facilă la Constanța

Noémi Csiki

Noémi Csiki
12.10.2013

Liga Națională,
Etapa 3

37-89
(8-26, 8-29, 7-14, 14-20)

Sala Sporturilor Constanța

0-3 Statistica 2-1

În partida dintre Farul Constanța și SCM U Craiova, contând pentru etapa a treia a LNBM, oltenii au câștigat cu ușurință, cu scorul de 37-89.

Primul cinci al gazelor a constat din Grecu, Stănescu, Minea, Păun și Trandafir, iar oaspeții au început cu Maric, Popescu, Dzambic, Căpușan și Bureau. Scorul s-a menținut strâns numai în primele minute: după 8-8, a urmat un run de 20-0 al craiovenilor, după care meciul meciul a fost ca și jucat. Oaspeții au continuat să-și măreascu avantajul pâmnă la sfârșitul confruntării. De la mijlocul sfertului doi până la minutul trei al sfertului trei, ai au reușit să marcheze 25 de puncte fără a primi coș.

Nici Craiova nu a excelat la capitolul preciziei de aruncare (52% la 2 puncte, 24% la 3 puncte) și a avut și 14 posesii pierdute; totuși, oltenii au dominat meciul de la un capăt la celălalt.

Pentru SCM U, Travis Bureau a marcat 18 puncte și a recuperat 13 mingi, Mihai Gavrilă a avut 15 puncte și 9 recuperări, iar Rade Dzambic, 10 puncte și 7 pase decisive.

De cealată parte, cel mai eficient jucător a fost Victor Marius Grecu (6 puncte), iar principalul marcator, Adrian Trandafir (11 puncte și 7 recuperări). Georgian Păun a totalizat 7 puncte și 11 recuperări, dar a pierdut din eficiență din cauza aruncărilor ratate (el a marcat doar 2 din 16 încercări).

Aceasta a fost a treia înfrângere a grupării constănțene din tot atâtea etape, iar pentru Craiova, a doua victorie din trei meciuri. În etapa următoare, Farul se va deplasa la Mediaș, iar craiovenii vor juca acasă, cu CSM Oradea.

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    :D
    Iar este liniste pe site, =)) de data asta si de vor nu au ce sa comenteze colegii de la Craiova......

    P.S. Acest post este un pamflet si trebuie tratat ca atare!!! dar si mai simplu "e o gluma" la fel cum si meciul asta a fost tot o gluma si inca una proasta si pe bani...... Multumim FRB !!!! De la CLuj is aproximativ 650km cu autocaru.... pentru ce oare? ca sa faci jaloane la malul marii?

    cu 10 ani în urmă (12.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      eficienta
      -1 pentru Faru..... Si Dinamo si Iasul cand au jucat in LNB au fost mai onorabili...... asta nu ii baschet.... ii pierdere de timp si bani!

      cu 10 ani în urmă (12.10.2013)
    • CS Farul Constanţa bdevil:

      ...
      A cui e vina ca s-a ajuns la acest campionat ? A Farului ? Ce era ... sa ne cerem singuri afara ? Pentru Constanta nu e pierdere de timp si bani, ne crestem juniorii, si asta inseamna ani de sacrificiu... pentru noi nu sunt bani pierduti toate infrangerile astea daca ar fi sa gandim asa ? Gandesti doar din punct de vedere al tabelei de scor ... lucrurile sunt mai complicate asa ca ia lucrurile cum sunt si mergi mai departe.

      cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      Farul
      Nu, nici decum, este vina celor care trag sforile in acest sport, a celor care conduc acest club si a autoritatilor locale ca nu sustin acest club sau nu "forteaza" sponsorii sa sponsorizeze! Cat despre crescutul juniorilor..... cand ii folosesti pe post de jaloane nu ii cresti, ii distrugi psihic sunt fost sportiv si stiu ce inseamna sa pierzi meci dupa meci si sa fi ciuca batailor.... Ce invata acei juniori? ca ei joaca ca sa piarda.... Imi pare rau dar in formula asta Farul nu isi are sensul din nici un punct de vedere... Pana la urma poti sa cresti mai bine juniorii la categoriile lor de varsta unde au sansa sa se bucure de ceva, sa castige sa joace nu sa fie jaloane! Atat Dinamo cat si IAsiul cand au jucat cu romani si juniori au avut prestatii net superioare!

      P.S. Sa nu intelegi ca am ceva cu FArul ca nu am, inca o echipa bunicica in campionatul nostru ar fi ceva frumos dar asa.....

      cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    • CS Farul Constanţa bdevil:

      ...
      E vina autoritatilor. Din punctul lor de vedere le-ar fi fost foarte ok ca Farul sa nu se mai inscrie in actualul campionat, ceva de ordinul ridicolului ... insa e pacat sa ne pierdem locul de LNBM si sansa la a spera la o echipa si organizare mai ok anul viitor. Sa fim jaloane un an in schimbul unui campionat inceput in Liga1 cu promovare, turneu de promovare, etc... oricine ar alege sa fie jalon in LNBM. E o alegere logica, chiar daca e in detrimentul spectaculozitatii/performantei pe termen scurt al baschetului din LNBM.

      cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      FArul
      Sunt deacord cu punctul tau de vedere si ai dreptate! Dar oare ai macar o urma de garantie ca anul viitor o sa fie mai bine?

      cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!