Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Am jucat un sfert în ritmul Craiovei, suficient pentru a pierde"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.10.2013

Cristian Achim, antrenorul lui CSM Oradea, a vorbit despre eșecul suferit la Craiova, în etapa a 4-a:

"A fost un meci frumos, plăcut ochiului, cu multe răsturnări de scor, pe care din păcate pentru noi, l-am pierdut pe final. Vreau să felicit echipa din Craiova, antrenorii, publicul și toți cei care au contribuit la victoria ei.

În ceea ce ne privește, am jucat bine în primele trei sferturi. Am avut prea multe mingi pierdute pentru nivelul la care aspirăm să jucăm. Am marcat mult mai puțin decât mi-am imaginat că o vom face vreodată. Cam așa s-a scris istoria acestui meci. Am avut niște decizii proaste pe final, mingi pierdute stupid și am dat șansa Craiovei să-și facă jocul. Atât timp cât noi am reușit să punem în aplicare ceea ce ne-am propus, adică să jucăm în ritmul nostru, să jucăm baschetul nostru așezat, totul a fost în regulă. În momentul în care ne-am pierdut luciditatea și am acceptat jocul Craiovei, lucru care știam că poate să ne fie fatal, lucrurile s-au complicat pentru noi. Am jucat un sfert în ritmul adversarului, dar a fost suficient să pierdem acest meci.

Întotdeauna în sălile de acest gen, publicul are un rol determinant. Atenție, nu mare, ci determinant. Publicul de aici impinge Craiova spre victorie aproape de fiecare dată.

Va fi un campionat echilibrat. Nu credeam că va fi mai echilibrat ca precedentul, dar se pare că așa este. Practic orice victorie în deplasare va conta foarte mult.”

8 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Frumos
    Ca de obicei,Cristi este un gentleman,drept pentru care ii transmitem mult succes in continuare si respectul nostru.
    Pentru cei cu comentarii ridicole la adresa publicului craiovean,va rog sa recititi pasajele aferente din declaratia lui Cristi Achim.

    cu 10 ani în urmă (21.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Stiinta :

    achim
    Achim este un baiat finutz si un antrenor bun .Ieri Oradea mi s-a parut mai buna decat Craiova dar presiunea pusa de public in ultimul sfert si modul cum s-a aparat echipa i-a facut sa isi piarda capul . Felicitari ambelor echipe , cred ca sunt 2 din echipele cu sanse mari la top 3 anul asta .

    cu 10 ani în urmă (21.10.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Parere
    Dupa parerea mea meciul s-a pierdut din 2 motive :
    1 Forma foarte slaba aratata de Dillon, metinut totusi in teren prea mult. Incredibile ratarile pe lay-up di repriza a 2 a.
    2 Faptul ca 2 pivoti mari, folositi in rotatie NU AU PUTUT sa-l blocheze pe Popescu un jucator mult mai scund dar extrem de motivat si agresiv care a stat in teren peste 35 min. Chiar jucatorul pe care eu l-am sustinut in permanenta, Bogdan Tibarna , ar trebui sa-si analizeze evolutia fiindca in permanenta se plangea de faulturile si sicanarile lui Popescu. Bogdane, invata si din astea. Meciurile nu se castiga cu un joc de domnisoara. Impune respect in spatiul de 3 sec, altfel mereu vei fi " calcat pe cap ". Popescu, Carutasu si Stanescu pot fi profesori foarte buni.

    cu 10 ani în urmă (21.10.2013)
    • SCM "U" Craiova alb&albastru:

      bine punctat...
      As mai adauga si faptul ca in finalul ultimului sfert, nu mai conteaza motivele.... oradenii s-au pierdut, inclusiv Achim.
      Cel putin asa am avut impresia, avand in vedere tensiunea la care am trait finalul meciului la sala..... Tin minte, prin ultimul minut, se apropiasera la 3 puncte, si in loc de fault rapid, l-au lasat pe Rade sa puncteze... si cred ca mai erau vreo 20 de secunde...
      Oricum, imi place analiza facuta de Achim, a punctat foarte bine ce s-a intamplat aseara....

      cu 10 ani în urmă (21.10.2013)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @popescu
      Popescu a facut un meci mare e adevarat, dar e mult prea agresiv. In meciul cu Oradea l-au lasat arbitrii, insa nu o sa mearga la infint. Asa s-a intamplat si cand era la Timisoara. Prinde un arbitru mai exigent (am spus exigent nu rau intentionat), ia 3 GP rapid si devine "mana moarta".
      Referitor la Achim, niciodata nu o sa comenteze arbitrajul sau sa critice echipa adversa. Daca nici la meciurile cu Asesoftul nu a zis nimic...

      cu 10 ani în urmă (23.10.2013)
    • SCM "U" Craiova alb&albastru:

      popescu
      Nu cred ca gresesc daca afirm ca Popescu e cel mai bun jucator al nostru in inceputul asta de sezon. Sper ca a ajuns si la experienta necesara sa-si "adapteze" agresivitatea in functie de adversar si arbitrii. In sezonul asta a reusit...

      cu 10 ani în urmă (23.10.2013)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    Asta e Ciulin
    http://www.cancan.ro/sport/fotbal-intern/folcloriste-varianta-de-sub-panou-1394.html

    cu 10 ani în urmă (21.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Popescu
    Dupa parerea mea Popescu s-ar integra foarte usor in campionatele puternice din Europa,pentru ca acolo se lasa jocul sa ''curga'' si sunt permise contactele fizice (minus alea prin care un jucator isi creeaza un avantaj)si nu se ''fluiera'' ca la minibaschet orice ''atingere'' cum de multe ori se intampla in campionatul nostru!
    La Bogdan ''nu se pune'' pentru ca are 35 ani,dar Tibarna,Baciu,Corpodean,etc trebuie invatati sa accepte contactul,nu sa ridice mainile in sus si sa strige:''m-a atins pe mana''!
    Bogdan nu e singurul model,Stanescu,Burlacu pot fi exemple si ei intrucat au jucat ''afara'' si stiu ''joaca''!
    Problema e ca inafara de Ciulin si Grigoras cati arbitrii isi ''permit'' ( au curaj) sa lase jocul mai liber?

    cu 10 ani în urmă (23.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!