Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Aveam mare nevoie de această victorie"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.11.2013

La finalul partidei din deplasare cu BC Timişoara, antrenorul oaspeţilor, Cristian Achim, s-a arătat extrem de bucuros de victorie, mai ales din perspectiva programului pe care îl are echipa sa în perioada următoare

"Nu am niciun fel de păreri preconcepute, am mai spus-o. Nu am probleme dacă cineva m-a bătut de 10 ori sau de 100. În sport contează doar prezentul și viitorul. Nu poți să trăiești din trecut. Eu pregătesc meciurile la fel, indiferent care este bilanțul echipei mele cu cea pe care o întâlnesc.

Aș vrea să remarc un lucru foarte important. Noi suntem în fața unei serii cumplite de meciuri. Mă refer la valoarea adversarilor pe care îi întâlnim. Totul a început de la deplasarea în Ungaria, a continuat la Timișoara, după care urmează meciurile din EuroChallenge, intercalate de partidele cu Asesoft și la Mureș.

Victoria de la Timișoara, în acest context, este extrem de importantă. N-aș fi vrut să fim în poziția în care să începem această serie cu înfrângeri consecutive. Pentru că așa cum victoriile aduc victorii, tot așa și înfrângerile aduc înfrângeri. Din acest motiv, eu zic că am reușit să fim excepționali la capitolul voință și în același timp eu zic că am avut câteva reușite foarte frumoase. Per ansamblu consider victoria noastră absolut meritată. Am avut chiar și 20 de puncte peste adversarul nostru, am fost în permanență în avantaj. Mă bucur foarte tare pentru acest meci."

Antrenorul CSM-ului a admis că a fost surprins de noul jucător al Timișoarei:

"M-a surprins faptul că Timișoara are un jucător nou. Nu știam nimic despre așa ceva și evident nici despre jucător. L-am văzut în această dimineață. Pot să spun că jucătorii sunt importanți, însă mai importantă este echipă. Iar din acest punct de vedere eu consider că am fost superiori."

14 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    La Multi Ani Cristi!
    Cu ocazia aniversarii a 4 ani pe banca CSM Oradea nu pot decat sa urez la cat mai multi tot aici. Performanta si dezvoltarea acestei echipe de cunfunda cu profesionalismul si atitudinea acestui om. Elegant, cumpatat, modest, adept al strategiei pasilor marunti. In jurul acestei atitudini s-a creeat fenomenul baschetbalistic al CSM Oradea! La Multi Ani Cristi!... la cat mai multi!

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    Bv Oradea
    Tomy, ai dreptate ce ai zis, dar sa nu uitam ca, in 4 ani, nu a-ti jucat nici o finala, de campionat.(deci nu poti zice, ca a-ti avut performante); da locul 3 de anul trecut este ceva, dar totusi, cam putin in 4 ani, nu??
    Asa de bine, a-ti inceput anul trecut, si pana la urma BC Mures a terminat sezonul regulat pe locul 1, si a jucat finala cu Ploiestiul.
    Sekulovic este pe banca Muresului de numai 2 ani si a avut performante mai bune ca Achim in 4 ani.

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ?
    Care a fost punctul de pornire a lui Achim si care a fost a lui Sekulovic? La asta nu te-ai gandit?

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    abordari diferite
    Absolut corect Ardelene... BC Mures sub comanda lui Sekulovic a crescut cu o viteza impresionanta. Insa asta e este o alta abordare cu castigurile si riscurile specifice. Abordarea de la Oradea este diferita si se numeste abordarea pasilor marunti, de asemenea cu beneficiile si riscurile ei. Cred cu tarie ca raportandu-ne la aceasta abordare CSM-ul a fost si este foarte performanta si traiesc cu nadejdea ca va fi in continuu. De exepmlu, eu personal, nu imi doresc neaparat sa castigam campionatul in acest an, insa ar fi un pas inainte su jucam finala sau finala cupei... si sezonul urmator inca un pas inainte si tot asa. Si sunt ferm convins ca strategia lui Cristi, sustinuta de Sere si Birta este abordarea corecta in acest sens.

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ....
    Sekulovic a preluat echipa in 4 noiembrie 2011, dupa ce a fost demis lamentabilul Csaba(in plin campionat Bc Mures juca execrabil de rau, iar conducrea muresului nu a mai avut ce face decat sa-l demita),deci Sekulovic a preluat o echipa in plin campionat cu jucatorii care nu erau adusi de el.
    Ce zici ii un pct de pornire acesta?
    Sekulovic in 2 ani cum am zis si mai sus, a avut mai bune performante decat Achim in 4 ani.(din pct meu de vedere Sekulovic este de departe cel mai bun antrenor din Romania, cum a fost de altfel declarat in campionatul trecut).

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    erdelyi
    se poate juca si execrabil de bine?

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    m.sandor
    se poate....asa a fost clujul in ultimi 2 ani:praf si pulbere...anul asta aveti noroc cu Cuici....o sa va salveze el, de la dezastru...

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    acum doi ani au jucat rau, anul trecut nu au jucat deloc..clar..se vedea cu ochiul liber,... da , anul asta il avem pe Ciuia, dar mai avem si altii, si mai ales avem o echipa care vrea sa joace, cat va putea sa ajunga de sus, cat vor putea sa realizeze, e alta poveste...depinde de multi factori, important este insa ca vor sa joace, si asta pt noi, cei care am vazut anul trecut echipa non-combat aliata impotriva antrenorului, conteaza mult mai mult...

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    @ardeleannn
    Hai sa o luam invers....Muresul a intalnit Asesoftul in finala...dar daca o intalnea in primul tur al play-off-ului vorbeam la trecut de scumpul tau Sekulovic.

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    mitule
    Dar mai bine hai s-o luam cum s-a intamplat. Muresul condus de Srecko a terminat sezonul regulat pe locul intai (ultima etapa iti mai amintesti? te mai doare?). Totusi daca vrei s-o iei invers daca Oradea elimina Asesoftul atunci vorbeam in prezent despre campionul Sekulovic. :)

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @tiger
    Mi-ai luat vorbele din tastatura.
    @ardelean
    Te rog eu mult ceva: daca ai indoieli cu cratimele si virgulele e mai bine sa nu le pui, iar apoi poti spune ca le-ai pierdut din graba. Se poate sa stii baschet de 100 de ori mai mult decat mine, dar la ortografie te rog asculta-mi sfatul.

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Suporterii Mureseni sunt cam uituci imi pare ca. Cu Deri Csaba Muresul a jucat baschet de calitate, era un antrenor chiar bun nu lamentabil, dar din diverse motive l-a tradat aprarea in cateva meciuri din inceputul ala de sezon si a venit Seckulovic care a dres cumva apararea si echipa a inceput sa mearga cat de cat, dupa care acets fenomen al baschetului a avut sansa unui staff completat de Roschnafsky si a unei echipe cu juctaori batrani de-a dreptu:). Aceasta ridicare in slavi a acestui antrenor e un pic exagerata. Bati Steaua la 3 pct la tine acasa si iei in fiecare meci 80+ pct...ai o problema in propria ograda nu in a lui Achim. Echipa fara Cuic scartaie la Mures, Echipele lui Cuic si Ceskovic nu scartaie, sa nu cumva sa aiba vreo vina Seckulovic aici

    P.S. Daca Oradea ajungea atunci in finala prin vreo minune nu ii batea nici dracu, au jcuat in playoff un baschet extraordinar, in compensatie parca cu toate prostiile care le facusera in acel retur.

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013)
    • YMCA Tiger:

      .
      Pai e imposibil sa nu fie ridicat in slavi cand ne-a adus prima finala, plus "premierele" pe care le-a reusit, invingand echipe de top la ele acasa cu doua loturi diferite, demonstrand ca nu era doar o intamplare.

      Ceea ce priveste sezonul prezent...cometariile inca sunt irelevante deoarece Muresul inca nu a jucat un meci cu lotul complet sau jucatori la 100%...si acum l-am pierdut si pe Ciric pana la playoff. Dar totusi si asa am invins la Minsk care dupa victoria Ploiestenilor cu Khimki e a doua victorie notabila a unei echipe romanesti.

      P.S Pai si Muresul nu a jucat extraordinar in playoff? Pana la urma am dat 3-0 Mediasului si am smuls la fel de furati ca si Oradea 2 victorii Ploiestenilor si am fost chiar aproape de ei in toate meciurile dar varsta si programul cu 2 meciuri in 2 zile ne-a cam incurcat.

      cu 10 ani în urmă (10.11.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Asa unu la mana, nu ati fost nici unii, nici altii furati...AseTripleClick au fost din pacate mai buni. Doi la mana umilirea Mediasului e irelevanta date fiind conditiile de la ei...este rusinos pt jucatorii Mediasuluid e anul trecut sa pierzi in asa hal indiferent ce vroiau sa demonstreze. Si-au batut joc si de transmisia live cu felul de juca:)). Trei la mana, dat fiind ca pana la urma cele doua nu s-au intalnit parerea mea a ramas subiectiva si mi-o mentin bazat pe ce am vazut intr-o parte si alta in diverse situatii de joc. Nu neg ca Seckulovic e un antrenor bun, dar nu mai bun ca Achim. Achim a luat o echipa de la retrogradare si merita respectele noastre, altii au venit ca antrenori valorosi ce ii drept, dar la o echipa care ii includea pe Forte, Stanescu, Dumitru, Lapuste, Watson, Cooley(?? parca), Blidarom si poate altii care nu mi-i mai amintesc. Achim inclusiv sezonu trecut a jucat cu Topchov si Maric.Da-mi voie sa cred ca ii o diferenta intre Topchov si Stanescu, intre Dumitru/Lapuste si Pesic, intre Forte si chiar Dillon

    cu 10 ani în urmă (11.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!