Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Consider că la Sibiu se va pierde, astfel încât victoria noastră e cu atât mai prețioasă"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.10.2013

Cristian Achim a explicat victoria lui CSM Oradea la Sibiu, în etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin.

"A fost un meci extrem de important din punctul nostru de vedere. Eu consider că în această sală vor pierde multe echipe și cu atât mai importantă este victoria noastră. Diferența de scor mi se pare un pic cam mare, iar echipa din Sibiu este una foarte bună cu jucători pe măsură în opinia mea. Din fericire pentru noi, astăzi am fost mai buni. Mă bucur foarte tare că Zarko Comagic, Dani Popescu și Bogdan Țibîrnă ne-au ajutat. Cred că până la urmă aici s-a făcut diferența, pentru că jucătorii veniți de pe bancă ne-au ajutat foarte mult.

Era foarte important să câștigăm în contextul participării noastre în cupele europene. Avem nevoie de victorii în acest debut de sezon, orice rezultat pozitiv fiindu-ne de mare ajutor. După cum se știe, în general echipele care joacă în cupele europene resimt acest lucru în campionat. De asemenea, vreau să repet, cred că în această sală vor pierde echipe importante. În plus este o victorie importantă în condițiile în care a fost primul meci pe teren propriu al Sibiului în actuala ediție de campionat."

Referitor la recuperări, Achim a declarat:

"Este un aspect foarte important pentru toate echipele. Sunt mulțumit de cum ne-am comportat la acest capitol, dar dacă ne uităm la procentajul nostru la aruncări ar fi fost greu pentru adversar să aibă prea multe recuperări în acest meci. Evident ne-am concentrat să corectăm acest aspect, dar nu doar asta a contat. Consider că este important numărul mare de puncte marcate la un meci în deplasare."

În încheiere antrenorul CSM-ului a vorbit și despre folosirea lui Ivan Miceta, un pivot, în locul lui Sasho Gruev, un bulgar, în condițiile în care primul nici măcar nu a fost anunțat oficial ca fiind noul jucător al echipei de pe Cibin:

"Știam că Miceta este la Sibiu. Pot să spun că ne-am pregătit atât pentru Miceta, cât și pentru o altă alcătuire. Din fericire pentru noi, astăzi i-am acordat mai multă atenție lui Miceta și nu a mai fost atât de bun cum a fost în meciul de cupă cu Chiajna. Unde a fost printre cei mai buni jucători ai adversarului. De altfel mi se pare că într-adevăr este un jucător foarte bun. De această dată am fost atenți la el. Am fost nevoit să schimb de vreo două ori modul de apărare, însă a funcționat."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!