Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Este absolut stupid cum am pierdut acest meci”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.10.2017

CSM CSU Oradea a început cu sâtngul actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin și a pierdut la limită partida jucată pe teren propriu în compania lui BC CSU Sibiu, scor 72-73. Antrenorul formației bihorene, Cristian Achim, a tras concluziile după eșecul cu sibienii și a făcut și alte precizări referitoare la partidă și echipă:

„Am pierdut primul meci în acest campionat. Unul atipic din punctul meu de vedere. Am avut toate statisticile de partea nostră și totuși am pierdut. Am făcut-o într-un mod prostesc. Am ratat atât de multe aruncări favorabile încăt nu știu ce să mai spun. De asemenea, am făcut prea multe greșeli și am făcut prea multe cadouri adversarului. Trebuie să ținem capul sus, nasul jos și să muncim foarte mult.

Este absolut stupid cum am pierdut acest meci. Este incredibil. Pur și simplu nu am știut să controlăm ritmul jocului. Pentru mine este de neînțeles.

Din păcate fundașul nostru a fost într-o zi execrabilă. Atunci când creierul echipei joacă în felul aceste și e primul care iese din planul nostru, e limpede că nu ai nicio șansă. Noi am pregătit o strategie, de care s-a ales praful. Sigur, multe dintre aruncările lui au fost absolut deschise, dar să ai 2/11 atunci când majoritatea aruncărilor sunt deschise…e prea mult. Poate și-a dorit prea mult și asta a ieșit.

Consider că meciul nu a fost pierdut la liberele lui Mandache. Am pierdut atunci când nu am știut să gestionăm un avantaj de zece puncte. Îmi pare foarte rău să spun asta, dar noi nu am avut personalitate.

Aș vrea să nu se uite faptul că ne lipsește Martin Zeno. El este un jucător foarte important, întrucât prin prisma profilului său este imposibil de înlocuit.

Campionatul este doar la început. E de abia prima etapă și nu are o importanță din punct de vedere al clasamentului, însă poate avea din punct de vedere al moralului. Am dorit să începem campionatul cu o victorie, dar iată că nu am reușit să o obținem.”

Cristian Achim a vorbit și despre folosirea lui Bobe Nicolescu doar în primul sfert al partidei cu BC CSU Sibiu:

„Bobe este un jucător pe care îl prețuiesc și este extrem de important pentru noi și viitorul baschetului românesc. În această partidă am avut o altă abordare.” a declarat tehnicianul conform csmoradea.ro.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine :

    ...abordari noi...
    Nu cred ca-i mare bai, avand in vedere ca- i primul meci..si prima impresie ...se schimba repede.Interesanta reactia dlui Achim la intrebarea despre Bobe. Este atat de important pentru echipa ....ca nu l-a folosit in europene...iar aseara strict 10 min pe ceas. Despre Basti..nu cred ca va prinde curand "drept" de joc. Pacat...ma gandeam ca a vazut (sau macar a auzit!!!) despre evolutia lui Bobe din vara asta!! Sau nu l intereseaza , sau "abordarea" lui depaseste intelegerea noastra...a consumatorilor de baschet. Si totusi...altii au grija de ce au in gradina!!! Poate staff-ul/agentul...sau altii implicati in "viata sportiva" a lui Bobe vor cauta si ei o noua abordare...altfel se pierde si ar fi grav!!

    cu 6 ani în urmă (08.10.2017) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Stil
    Asta este stilul de lucru. Prefera jucatorii experimentati si foarte disciplinati. Nu-i place sa riste cu tinerii jucatori care pot sa greseasca si au nevoie de sfaturi.

    cu 6 ani în urmă (09.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!