Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Este prima victorie după care nu sunt bucuros"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
26.10.2013

Cristian Achim, antrenorul principal al echipei CSM Oradea, a vorbit despre victoria cu Gaz Metan Mediaș, scor 77-76, obținută în etapa a 5-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14:

"Este pentru prima dată când îmi încep discursul după o victorie în care vă spun că nu sunt bucuros. Am niște nemulțumiri foarte mari legate de jocul nostru. Le vom analiza și sperăm să le îmbunătățim într-un timp cât mai scurt.

Pe de altă parte, o victorie este victorie. Obținută greu este mai frumoasă. Jucând prost și să câștigi este chiar mai frumos, dar mai ales mai important. Dar cam atât.

În general nu fac acest lucru, dar de această dată sunt nevoit să fac remarci din punct de vedere individual. Este vorba despre Titus Nicoară. Consider că e victoria lui, deși nu îmi stă în caracter să fac astfel de aprecieri. Dar Titus a fost astăzi excepțional, precum și Franklin care a ieșit la rampă în finalul meciului.

Felicit Mediaș pentru jocul prestat. Vă spun sincer că m-au surprins cât de bine au jucat. Au avut 60% la trei puncte și au aruncat cu generozitate de la distanță în acest meci. Lucru care aproape ne-a ucis. Am urmărit foarte atent echipa din Mediaș, cum o fac înaintea fiecărui meci cu adversarul. Nu am descoperit o astfel de calitate la aruncările lor de trei puncte.

Este o victorie importantă pentru noi. Țin cont de înfrângerea din etapa trecută, de faptul că ne așteaptă un program infernal, cu patru deplasări consecutive, dar și de faptul că am învins o contracandidată la primele locuri în clasament. Țin cont și de faptul că o a doua înfrângere consecutivă pe final, după cea de la Craiova, putea să ne creeze probleme foarte mari. Așadar, este într-adevăr o victorie foarte importantă.

Presiunea a fost pe noi de această dată. Este un lucru cât se poate de clar. Însă asta nu justifică lucrurile negative din jocul nostru. Cu tot respectul pentru jucătorii noștri, presiunea de pe umerii lor nu are cum să justifice o evoluție de acest gen. Pentru unii dintre ei.

Închei optimist și spun că o victorie este totuși o victorie. Exceptându-mă, peste două săptămâni nimeni nu-și va aminti cum s-a obținut. Toată lumea ține minte dacă ai câștigat sau ai pierdut."

Foto: Răzvan Păsărică

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    corecta senzatia
    posibil din motive diferite, dar victoria de azi am simtit-o putin mai rece...

    cu 10 ani în urmă (27.10.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea bigone :

    joc
    e mare lucru sa castigi jucand slab..f.f.slab pe alocuri

    cu 10 ani în urmă (27.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!