Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Vom face tot ce depinde de noi să câștigăm meciul decisiv”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.05.2017

CSM CSU Oradea a egalat situația la general în finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin după ce a învins în meciul doi pe CSU Sibiu cu scorul de 70-66. La finalul partidei, Cristian Achim a atât vorbit despre jocul disputat pe malurile Crișului Repede, dar și despre jocul care se va dipsuta cu medaliile pe masă, miercuri 24 mai, la Sibiu:

„Ultimul meci pe teren propriu în acest sezon. A fost cel de-al 65-lea la general pentru echipa noastră. Vom termina sezonul cu 66 meciuri disputate. După cunoștințele mele nu s-a mai întâmplat așa ceva în sportul românesc. În orice caz, e o situație rar întâlnită.

Mă bucur că am reușit să câștigăm în fața propriilor suporteri și pentru ei. Era important să facem acest lucru. Atât prin prisma rezultatului din finala mică, cât și a faptului că nu am dorit să încheiem sezonul cu înfrângere.

Despre joc nu ar fi prea multe de spus. E evident pentru toată lumea că ne adunăm foarte greu după eliminarea din semifinale. Toată lumea a sperat și crezut că locul nostru e în finala mare și din păcate nu reușim să ne conectăm sub nicio formă la aceste jocuri. Cu atât mai importantă este această victorie.

Partea pozitivă este că am reușit să limităm adversarul la un număr mic de puncte. Lucru pe care l-am reușit și la Sibiu, doar că e foarte complicat să câștigi dacă nu marchezi în ritmul tău normal. Nu mă aștept să jucăm cel mai bun baschet al nostru la final de sezon după o eliminare atât de dureroase pentru noi, însă e limpede că am așteptări să jucăm mai bine decât o facem.

Un alt lucru pozitiv este că nu am fost dominați la recuperări. De aceasta dată a fost egalitate perfectă la ambele capitole, atât ofensive, cât și defensive.

Teoretic, conform minutelor de joc, am reușit să rotim mai bine. Ca de obicei acesta a fost unul dintre obiectivele noastre. Ținând cont de faptul că următorul meci este la distanță de două zile sper că acest lucru să conteze.

Vom face tot ce depinde de noi să câștigăm meciul decisiv, ultimul din acest sezon competițional. Trebuie să fim profesioniști, să luptăm până la capăt. Trebuie să ne respectăm statutul, calitatea și meseria până la capăt. Indiferent cât suntem de dezamăgiți. Faptul că suntem dezamăgiți nu înseamnă că nu trebuie să mai facem nimic.

Vreau ca la sfârșit să ne uităm în oglindă și să spunem despre noi că am făcut tot ce am putut. După primele două meciuri ale finalei mici nu putem să spunem asta ca să fiu sincer” a declarat Cristian Achim conform site-ului oficial al grupării bihorene.

foto: Roby Boros

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Zeno e incert. Fara el si fara entuziasmul celorlalti ....
    Nu cred ca o sa ma uit la meci.

    cu 6 ani în urmă (24.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!